referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Chimia stiinta experimentala

Categoria: Referat Biologie

Descriere:

Chimia este o stiinta experimentala deoarece are la baza experimentul. Experimentatorul are nevoie neaparat,si inainte de toate,de doua instrumente :
-ochi patrunzatori,care inregistreaza toata diversitatea aspectelor manifestate in cursul desfasurarii unui fenomen studiat ;...

Varianta Printabila 


untitled

             Chimia-stiinta experimentala

 

 

Chimia este o stiinta experimentala deoarece are la baza experimentul. Experimentatorul are nevoie neaparat,si inainte de toate,de doua instrumente :

-ochi patrunzatori,care inregistreaza toata diversitatea aspectelor manifestate in cursul desfasurarii unui fenomen studiat ;

-capacitatea de a patrunde in esenta celor constatate.

 

Ceea ce-ti stimuleaza fantezia este :geometria-figura ;in algebra si analiza matematica-calculul; in  fizica si chimie-experienta,dar acestea nu fac decat sa ajute fantezia,nu s-o inlocuiasca.

 

Chimia este una dintre ramurile stiintelor naturii-alaturi de matematica,fizica si biologie. Mai mult ca oricare stiinta a naturii,chimia este legata de tot ceea ce ne inconjoara.

 

Viata oricarei celule vii nu ar fi posibila fara interventia unor procese chimice ;in atmosfera,in mari si oceane,pe sol sau in adancul pamantului-se produc necontenit procese chimice care asigura lumii existenta pe care o are.In plus,omul a invatat sa reproduca aceste procese in uzine sau laboratoare,sa descopere o multime de alte procese,care nu au loc in mod natural si care sa-i asigure materialele de care are nevoie si pe care nu le poate gasi in natura.

 

Prin chimie,omul si-a facut viata mai placuta,si-a inteles propria viata,s-a inarmat fata de vitregiile existente sau viitoare. In ultimii ani a crescut interesul si dorinta oamenilor de a intelege fortele majore care le controleaza viata.Ei isi dau din in ce mai mult seama de importanta  intelegerii si aprecierii la justa lor valoare a fortelor naturii si a caracterizarii corecte a lumii materiale.

 

Chimia moderna a contribuit substantial la cresterea calitatii vietii,prin elaborarea in conditii avantajoase a unei game largi de materiale :materiale plastice, sapunuri, detergenti,medicamente,alimente prelucrate,ingrasaminte,combustibili  nucleari etc.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica