untitled

             Chimia-stiinta experimentala

 

 

Chimia este o stiinta experimentala deoarece are la baza experimentul. Experimentatorul are nevoie neaparat,si inainte de toate,de doua instrumente :

-ochi patrunzatori,care inregistreaza toata diversitatea aspectelor manifestate in cursul desfasurarii unui fenomen studiat ;

-capacitatea de a patrunde in esenta celor constatate.

 

Ceea ce-ti stimuleaza fantezia este :geometria-figura ;in algebra si analiza matematica-calculul; in  fizica si chimie-experienta,dar acestea nu fac decat sa ajute fantezia,nu s-o inlocuiasca.

 

Chimia este una dintre ramurile stiintelor naturii-alaturi de matematica,fizica si biologie. Mai mult ca oricare stiinta a naturii,chimia este legata de tot ceea ce ne inconjoara.

 

Viata oricarei celule vii nu ar fi posibila fara interventia unor procese chimice ;in atmosfera,in mari si oceane,pe sol sau in adancul pamantului-se produc necontenit procese chimice care asigura lumii existenta pe care o are.In plus,omul a invatat sa reproduca aceste procese in uzine sau laboratoare,sa descopere o multime de alte procese,care nu au loc in mod natural si care sa-i asigure materialele de care are nevoie si pe care nu le poate gasi in natura.

 

Prin chimie,omul si-a facut viata mai placuta,si-a inteles propria viata,s-a inarmat fata de vitregiile existente sau viitoare. In ultimii ani a crescut interesul si dorinta oamenilor de a intelege fortele majore care le controleaza viata.Ei isi dau din in ce mai mult seama de importanta  intelegerii si aprecierii la justa lor valoare a fortelor naturii si a caracterizarii corecte a lumii materiale.

 

Chimia moderna a contribuit substantial la cresterea calitatii vietii,prin elaborarea in conditii avantajoase a unei game largi de materiale :materiale plastice, sapunuri, detergenti,medicamente,alimente prelucrate,ingrasaminte,combustibili  nucleari etc.

Cele mai ok referate!
www.referateok.ro