referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Munchendoc

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

În 1920 Munchen devine locul de nastere al National Socialismului, mai cunoscut sub numele de nazism. 18 ani mai târziu, orasul îsi leagã numele de odiosul tratat politic prin care Franta si Marea Britanie consfintesc cipârtirea Cehoslovaciei de cãtre Hitler...

Varianta Printabila 


1 Munchen

    Capitala landului Bavaria din Germania, orasul Munchen, cu o populatie de 2 200 000 locuitori, este o combinatie bogată de intreprinderi industriale cu simboluri istorice ale unui trecut strălucitor.

   

Orasul a fost fondat în 1158 de către Heinrich, duce de Saxonia, devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai importante centre de putere si dominatie în Germania, leagănul dinastiei Wittelsbach. În timpul celor 663 de ani cât a durat dominatia acestei dinastii în Munchen s-au construit o serie de fastuoase castele,cea ce exemplifică fascinatia bavarezilor pentru grandoare si spectacol.
    
În 1920 Munchen devine locul de nastere al National Socialismului, mai cunoscut sub numele de nazism. 18 ani mai târziu, orasul îsi leagă numele de odiosul tratat politic prin care Franta si Marea Britanie consfintesc cipârtirea Cehoslovaciei de către Hitler.
    
Reconstruit după război, Munchen devine centrul industriei de înaltă tehnologie al tării, aducând o mare prosperitate locuitorilor săi.
            
     Orasul are si un mare potential turistic, trei porti medievale împreună cu magnificul turn al Catedralei Frauenkirche din secolul al XV –lea si impozanta clădire în stil gotic a Primăriei, sunt numai câteva din atractiile vizitatorilor acestui oras.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica