1 Munchen

    Capitala landului Bavaria din Germania, orasul Munchen, cu o populatie de 2 200 000 locuitori, este o combinatie bogată de intreprinderi industriale cu simboluri istorice ale unui trecut strălucitor.

   

Orasul a fost fondat în 1158 de către Heinrich, duce de Saxonia, devenind de-a lungul timpului unul dintre cele mai importante centre de putere si dominatie în Germania, leagănul dinastiei Wittelsbach. În timpul celor 663 de ani cât a durat dominatia acestei dinastii în Munchen s-au construit o serie de fastuoase castele,cea ce exemplifică fascinatia bavarezilor pentru grandoare si spectacol.
    
În 1920 Munchen devine locul de nastere al National Socialismului, mai cunoscut sub numele de nazism. 18 ani mai târziu, orasul îsi leagă numele de odiosul tratat politic prin care Franta si Marea Britanie consfintesc cipârtirea Cehoslovaciei de către Hitler.
    
Reconstruit după război, Munchen devine centrul industriei de înaltă tehnologie al tării, aducând o mare prosperitate locuitorilor săi.
            
     Orasul are si un mare potential turistic, trei porti medievale împreună cu magnificul turn al Catedralei Frauenkirche din secolul al XV –lea si impozanta clădire în stil gotic a Primăriei, sunt numai câteva din atractiile vizitatorilor acestui oras.

Cele mai ok referate!
www.referateok.ro