referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Pierre Auguste Renoir - Opera si viata

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

Piere Auguste Renoir a fost unul dintre cei mai celebri pictori francezi , creator împreună cu Claude Monet, Alfred Sisley, Paul Cézanne , al curentului impresionist .Dragostea lui pentru desen a început încă din copilărie ,arta figurativă s-a îndepărtat mai târziu de impresionism...

Varianta Printabila 


1                Pierre Auguste Renoire     

                                                

     

Piere Auguste Renoire a fost unul dintre cei mai celebri pictori francezi , creator mpreună cu Claude Monet, Alfred Sisley, Paul Czanne , al curentului impresionist .Dragostea lui pentru desen a nceput ncă din copilărie ,arta figurativă  s-a ndepărtat mai trziu de impresionism.
Sub influenţa lui Ingres , ncepnd din anul 1883.universul său coloristic devine mai blnd , pictează trupuri feminine strălucitoare . Denumit pe drept  " Pictorul bucuriilor vieţii ". La numai varsta de 13 ani lucrează deja ca pictor de porţelanuri, mai trziu a pictat evantaie şi jaluzele , reuşind să strngă o sumă de bani pentru a putea studia pictura .

n anul 1862 este admis la  academia de „Arte Frumoase” , unde i ntlneste pe Monet,Sisley si Bazille. Acesta nu se conforma stilului de pictură impus de Salon, fiindu-i astfel respinse tablouruile pentru a fi expuse.Se mută n 1867 alături de Monet n casa luxoasă a lui Bazille.    
Aici ,cei trei pictori se dedică n totalitate lucrurilor cu pensula , iar n 1867 lui Renoire i este acceptat pentru a fi expus tabloul „Lise cu umbrela”. Războiul franco-prusac l desparte de pictură ,de familie şi de de prietenul său Bazille care moare pe front. n anul 1874 are loc prima expoziţie a impresioniştilor, Renoire nfiinţnd alături de Monet ,Sisley şi Pisarro „Sociabilii Artisti”
Datorită comenyilor de tablouri din partea unor clienţi si bogaţi,Monet reuşeşte sa calatoreasca foarte mult in Normandia,Algeria,Italia, şi Coasta de Azur.Toate aceste călătorii l-au ajutat pe artist sa şi defineasca propriul stil.n aprilie 1890 ,Renoir se casatoreşt cu Aline Charigot care i naşte trei copii : pe Pierre ,Jean şi Cloude.n 1889 se muta la Chateau des Brouillards , n Montmartre. Tabloul sau „Lecţia de muzică” a primit o apreciere foarte mare , fiind chiar expus la muzeu.n 1919 pictorul primeşte Ordinul Legiunii de Onoare.La data de 2 decembrie 1919 , Renoire moare fiind răpus de o lungă boală .Acesta suferea de paraliyie parţială şi de reumatism.      

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica