referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Arbori

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al sau. Aceasta, deoarece dintr-un varf oarecare se poate ajunge in oricare alt varf printr-un drum unic...

Varianta Printabila 


1 Arbori

Fie G un graf orientat. G este un arbore cu radacina r, daca exista in G un varf r din care oricare alt varf poate fi ajuns printr-un drum unic.
Definitia este valabila si pentru cazul unui graf neorientat, alegerea unei radacini fiind insa in acest caz arbitrara: orice arbore este un arbore cu radacina, iar radacina poate fi fixata in oricare varf al sau. Aceasta, deoarece dintr-un varf oarecare se poate ajunge in oricare alt varf printr-un drum unic.
Cand nu va fi pericol de confuzie, vom folosi termenul “arbore”, in loc de termenul corect “arbore cu radacina”. Cel mai intuitiv este sa reprezentam un arbore cu radacina, ca pe un arbore propriu-zis. In Figura 3.1, vom spune ca beta este tatal lui delta si fiul lui alpha, ca beta si gamma sunt frati, ca delta este un descendent al lui alpha, iar alpha este un ascendent al lui delta. Un varf terminal este un varf fara descendenti. Varfurile care nu sunt terminale sunt neterminale. De multe ori, vom considera ca exista o ordonare a descendentilor aceluiasi parinte: beta este situat la stanga lui gamma, adica beta este fratele mai varstnic al lui gamma.
Orice varf al unui arbore cu radacina este radacina unui subarbore constand din varful respectiv si toti descendentii sai. O multime de arbori disjuncti formeaza o padure.
Intr-un arbore cu radacina vom adopta urmatoarele notatii. Adancimea unui varf este lungimea drumului dintre radacina si acest varf; inaltimea unui varf este lungimea celui mai lung drum dintre acest varf si un varf terminal; inaltimea arborelui este inaltimea radacinii; nivelul unui varf este inaltimea arborelui, minus adancimea acestui varf.
Reprezentarea unui arbore cu radacina se poate face prin adrese, ca si in cazul listelor inlantuite. Fiecare varf va fi memorat in trei locatii diferite, reprezentand informatia propriu-zisa a varfului (valoarea varfului), adresa celui mai varstnic fiu si adresa urmatorului frate. Pastrand analogia cu listele inlantuite, daca se cunoaste de la inceput numarul maxim de varfuri, atunci implementarea arborilor cu radacina se poate face prin tablouri paralele
Au fost studiate diferite tipuri de arbori binari, adică arbori pentru care e-gradul fiecărui nod este mai mic sau egal cu 2. Arborii care au e-gradul mai mare sau egal cu 2 se numesc arbori multicăi.
Dacă se doreşte să se prezinte descendenţa unei persoane din punct de vedere al strămoşilor, i se asociază persoanei doi părinţi, obţināndu-se un arbore binar.
              Se consideră problema construirii şi explorării informaţiei conţinute īn arbori de mari dimensiuni; se consideră şi operaţiile executate unor astfel de arbori.
Să notăm că astfel de arbori sunt păstraţi pe suporturi auxiliare; atunci nodurile arborelui sunt memorate pe un suport auxiliar şi sunt transferate pe rānd sau pe grupe īn memoria centrală.
Structurile dinamice sunt cele utilizate eficient pentru implementarea unor astfel de arbori. Īn acest caz pointerii nodurilor nu vor mai indica adrese de memorie.
Utilizānd un arbore cu 106 noduri, vor fi necesare aproximativ log2106 paşi pentru căutarea unor elemente.
Deoarece fiecare pas necesită un acces la memoria auxiliară rezultă necesitatea unei organizări care să reducă numărul de accese.
Este ştiut faptul că după realizarea accesului la un anumit element al memoriei auxiliare este uşor accesibil fiecare element al arborelui din zona respectivă. Acest lucru sugerează că un arbore poate fi divizat īn subarbori ce pot fi reprezentaţi ca unităţi la care accesul se realizează deodată. Subarborii īn care sunt divizaţi arborii de mari dimensiuni şi care au proprietatea de mai sus se numesc pagini.
Pentru descompunerea īn pagini a unui arbore binar trebuie avute īn vedere următoarele aspecte:
a) modul de grupare a cheilor īntr-un arbore multicăi;
b) modul de plasare a elementelor corespunzătoare diverselor chei;
c) tehnica de inserare sau eliminare a unei chei;
d) modul de aranjare a cheilor īn cadrul unui nod.
 Dintre toate modurile de organizare a arborilor multicăi cel mai eficient este arborele 3-2, care reprezintă o variantă de arbore echilibrat; un nod al unui astfel de arbore poate avea cel mult 3 descendenţi direcţi.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica