referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Orasul Chicago

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Orasul Chicago este al 111-lea oras ca numãr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare existã din 1803 când armata americanã a construit un fort de apãrare. Pânã în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o micã localitate de frontierã...

Varianta Printabila 


1                                Chicago

                 
 
    Chicago este al 111-lea oras ca număr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare există din 1803 când armata americană a construit un fort de apărare. Până în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o mică localitate de frontieră. De la jumătatea secolului trecut orasul a început să se dezvolte într-un ritm alert, datorită pozitiei sale geografice precum si a resurselor naturale din zonă, ajungând un foarte mare centru industrial si port pe litoralul marelui lac Michigan.
       
    Numele orasului mai este legat si de lupta dusă de muncitori pentru conditii de viată si de muncă mai bune. În 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu  violentă  de  către  politie.  În  memoria victimelor de atunci , ziua de  1 Mai, data mitingului, a fost aleasă drept Ziua internatională a muncii.
    
 

Deasemenea în epoca prohibitiei din anii 20, orasul a avut trista faimă de a fi numit capitala crimei organizate din Statele Unite.
    La ora actuală Chicago este un centru important de industrie, comert si cultură. Arhitectura modernă domină constructiile, aici aflându-se cea mai înaltă clădire din lume, Sears Tower, cu o înăltime de 443 metri. Chicago este sediul unora dintre cele mai renumite institutii de învătământ din Statele Unite, locuitorii fiind mândri că în orasul lor îsi desfăsoară jocurile unele dintre cele mai puternice echipe sportive nationale.


Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica