1                                Chicago

                 
 
    Chicago este al 111-lea oras ca număr de populatie „6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare există din 1803 când armata americană a construit un fort de apărare. Până în 1825, când s-a transformat în oras, Chicago a fost o mică localitate de frontieră. De la jumătatea secolului trecut orasul a început să se dezvolte într-un ritm alert, datorită pozitiei sale geografice precum si a resurselor naturale din zonă, ajungând un foarte mare centru industrial si port pe litoralul marelui lac Michigan.
       
    Numele orasului mai este legat si de lupta dusă de muncitori pentru conditii de viată si de muncă mai bune. În 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu  violentă  de  către  politie.  În  memoria victimelor de atunci , ziua de  1 Mai, data mitingului, a fost aleasă drept Ziua internatională a muncii.
    
 

Deasemenea în epoca prohibitiei din anii 20, orasul a avut trista faimă de a fi numit capitala crimei organizate din Statele Unite.
    La ora actuală Chicago este un centru important de industrie, comert si cultură. Arhitectura modernă domină constructiile, aici aflându-se cea mai înaltă clădire din lume, Sears Tower, cu o înăltime de 443 metri. Chicago este sediul unora dintre cele mai renumite institutii de învătământ din Statele Unite, locuitorii fiind mândri că în orasul lor îsi desfăsoară jocurile unele dintre cele mai puternice echipe sportive nationale.


Cele mai ok referate!
www.referateok.ro