referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Clima comparativa a localitatilor suceava, radauti si falticeni

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Cele trei localitati apartin zonei de nord a podisului Moldovei, zona în care climatul are un caracter temperat-continental moderat dar cu o temperatura medie cu 2°C mai scazuta decât în sudul tarii noastre. Sunt observate tendinte de ariditate însa iar climatul poate fi cosiderat chiar excesiv continental pe alocuri...

Varianta Printabila 


1 Clima comparată a localităţilor:
Suceava, Rădăuţi, Fălticeni
Cele trei localităţi aparţin zonei de nord a podişului Moldovei, zonă īn care climatul are un caracter temperat-continental moderat dar cu o temperatură medie cu 2C mai scăzută decāt īn sudul ţării noastre. Sunt observate tendinţe de ariditate īnsă iar climatul poate fi cosiderat chiar excesiv continental pe alocuri.

Vānturile
    Vānturile au īn cele trei oraşe direcţii identice datorită apropierii destul de mari a celor trei oraşe, iar diferenţele de putere apar numai cauzate de factori locali cum sunt relieful care stă īn calea vānturilor etc.

             O altă deosebire īntre climatul celor trei localităţi o constituie influenţa continentală a climatului care se dovedeşte mai aspră īn zona Rădăuţiului precum se poate observa şi din graficul de mai jos īn care numărul de zile de iarnă la nivelul acestei localităţi are o pantă ascendentă, respectiv descendentă mult mai mare şi deci variaţii mult mai mari de la o lună la alta.
 
Media temperaturilor pe parcursul unui an se menţine īnsă īn limite destul de apropiate ceea ce justifică prezentarea unui singur grafic conţinānd curba de variaţie a temperaturii aerului pe parcursul unui an.
 


Specifice climatului continental sunt de asemenea şi variaţiile numărului de zile acoperite, respectiv senine precum se poate vedea din graficul de mai jos:
 
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica