referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Israel

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Israelul este un stat cu o vechime de 35 de secole, ocupat însa pâna în 1948 de alte popoare. Este asezat în sud-estul Marii Mediterane si pâna la valea Iordanului. Are suprafata de 20770Km2 sau 27800Km2 si este de 8-11 mai mica decât a României (238391Km2), populatia în numar de 5,9 mil. de locuitori, iar densitatea medie de 284loc/Km2. Are capitala în orasul sfânt Ierusalim care are 560000 locuitori...

Varianta Printabila 


1  Israel (Statul Israel)
                      
•    Israelul este un stat cu o vechime de 35 de secole, ocupat însă până în 1948 de alte popoare. Este aşezat în sud-estul Mării Mediterane şi până la valea Iordanului. Are suprafaţa de 20770Km2 sau 27800Km2 şi este de 8-11 mai mică decât a României (238391Km2), populaţia în număr de 5,9 mil. de locuitori, iar densitatea medie de 284loc/Km2. Are capitala în oraşul sfânt Ierusalim care are 560000 locuitori.
Caracteristica peisajului cuprinde umanizarea deşertului, al litoralului, al naturii în general.
•    Câmpia litorală urmăreşte ţărmul mediteranean, atingând o lăţime de până la 40Km. Are numeroase plaje, soluri fertile, iar în nord este formată din pietriş calcaros. Aici se concentrează ˝ din populaţia ţării, cele mai multe oraşe, porturile, centrele industriale; tot aici se dezvoltă o agricultură puternică şi turismul.
•    Munţii Galileei (1208m) şi Dealurile Shefela (150-600m) domină partea nordică şi centrală a ţării, întinzându-se între câmpia litorală şi Lacul Tiberiada. Transversal, pe direcţie vest-est curge Valea Israel, pe care se află localizat oraşul Nazareth. Precipitaţiile ating 500-700mm/an, iar împreună cu temperaturile ridicate fac ca vegetaţia să fie verde tot anul. În părţile înalte uneori ninge. Regiunea adăposteşte 17% din populaţia ţării. Se practică agricultura, predominând terasările, retenţiile de apă, iar ca arbori: măslinii şi portocalii. În dealurile Iudeei se află Ierusalimul.
•    Deşertul Negev ocupă ˝ din teritoriu Israelului, fiind un podiş jos, pietros şi nisipos, cu mici canioane şi depresiuni. În sud-est atinge peste 1000m. Clima este foarte aridă în sud unde precipitaţiile cad sub 25mm/an şi semiaridă în nord. În nord s-au dezvoltat agricultura şi industria, polarizând 7% din populaţia ţării.
•    În est, Valea Iordanului s-a fixat în lungul unui rift ce se prelungeşte spre sud cu Marea Roşie. Este o vale fertilă în nord şi cu caracter semiarid în sud. Mai ales în sectorul nordic şe practică agricultura, pescuitul, turismul, se dezvoltă industria uşoară.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica