referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Luvru

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Muzeul propriu-zis a fost inaugurat la sfîrsitul secolului al XVII-lea, pe timpul Revolutiei Franceze (mai exact, în 1793). Dar ideea fusese conceputa patruzeci de ani mai devreme de catre Lafont de Saint-Etienne, care atacase caracterul privat al colectiilor regale, propunînd ca aceste opere de arta sa fie accesibile marelui public în Galeria Principala a muzeului...

Varianta Printabila 


1 Luvru

Muzeul Luvru este un personaj cu puteri depline īn BELPHEGOR, FANTOMA DE LA LUVRU. Iniţial, Luvru a fost o fortăreaţă medievală īn 1200, după care a devenit rezidenţa regală sub domnia lui Carol al V-lea, īn 1365. Curīnd după aceea a fost modernizat după gustul renascentist de către Francisc I īn 1546. De-a lungul secolelor a fost extins, distrus sau transformat sub domniile succesive ale lui Henric al IV-lea, Ludovic al XIII-lea, Ludovic al XIV-lea, Napoleon I şi Napoleon III. Arhitectura sa este o īngemănare de stiluri care stau mărturie a mai mult de 800 de ani de istorie.

Muzeul propriu-zis a fost inaugurat la sfīrşitul secolului al XVII-lea, pe timpul Revoluţiei Franceze (mai exact, īn 1793). Dar ideea fusese concepută patruzeci de ani mai devreme de către Lafont de Saint-Etienne, care atacase caracterul privat al colecţiilor regale, propunīnd ca aceste opere de artă să fie accesibile marelui public īn Galeria Principală a muzeului.

Suprafaţa totală a muzeului acoperă 40 de hectare pe un teren situat chiar īn inima Parisului. Punct nodal al capitalei Franţei, muzeul delimitează īn prezent nordul de sudul oraşului. Clădirea este prima dintr-o serie de monumente care se continuă cu Caruselul, Obeliscul din Place Concorde, Arcul de Triumf de pe Champs-Elysees şi sfīrşeşte cu Arcul din La Defense.

Īn zilele noastre, Muzeul găzduieşte istoria artei lumii occidentale, īncepīnd cu Evul Mediu, pīnă īn secolul al XIX-lea, alături de civilizaţii antice care au precedat şi au inspirat cultura vestică.

Muzeul este īmpărţit īn şapte secţiuni diferite (trei secţiuni antice: Antichitatea Orientală, Egipteană, Greacă, Etruscă şi Romană) şi patru secţiuni moderne: sculptură, pictură, obiecte de artă şi grafică.

Īn 1981 Francois Mitterand a lansat proiectul Grand Louvre (cu iniţierea creaţiei Piramidei lui Pei, punct central şi intrare, totodată, modificīndu-se aripa Richelieu din partea nordică a muzeului şi subsolul curţii Napoleon).

Spaţiul util pentru exponate al muzeului a fost dublat de la 31,000 m2 īn 1984 la 55,000 m2 īn prezent, iar numărul de exponate a sărit de la 20,600 la 34,000!!


50 milioane de vizitatori au pătruns īn holurile muzeului īn ultimii 10 ani şi mai mult de 5 milioane īn 1999. Acest veritabil "oraş īn oraş" are 1800 de angajaţi care ocupă 40 de posturi diferite.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica