referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Strategia managementului calitatii totale

Categoria: Referat Economie

Descriere:

Se bazează pe analiza a patru startegii de implementare a managementului calitătii totale identifiate într-un studiu asupra unor organizatii care pretind că au încurajat implicarea anajatilor în îmbunătătirea calitătii. Startegiile sunt pregătirea, un nivel mai mare de comunicatie, promovarea spiritului de echipă si împuternicirea angajatilor în anumite conditii...

Varianta Printabila 


1

Strategia managementului calittii totale

S. Rajagopal - Total Quality Management

 

Lucrarea afirmă că această startegie a devenit principalul element al succesului si a dezvoltării, si afirmă totodată că pretul a fst nlocuit de calitate din punct de vedere al consumatorului. Lucrarea subliniază si faptul că japonezii au trecut de la controlul calitătii la managementul acestuia. Strategia managementului calitătii totale nu ar trebui considerat un mod de refacere rapidă ci o metodă de dezvoltare a unei strategii sigure care să constituie un mod de viată pentru manageri.

 

 

Avantajele si dezavantajele managementului calitătii totale pentru firmele mici n procesul de fabricatie

G. Lee - Total Quality Management

 

Are n vedere posibilitatea micilor producători de a implementa managementul calitătii totale ca parte a unui studiu a furnizorilor secundari către industria motoarelor din Anglia si analizează elementele centrale ale managementului calitătii totale  n relatie cu propriul lor mediu de fabricatie, foloseste dovezi  pentru a confirma că o aderentă mai mare a fortei de muncă facilitează introducerea acestui concept ntr-o companie factor care ar compensa deficientele resurselor financiare si tehnice. Lucrarea subliniază rezultatul unei lipse de pregătire adecvată ca un factor esential care nu permite obtinerea unui beneficiu total.

 

 

 

mbunătătirea performantelor sistemelor de productie prin aplicarea complementară a executiei n timpul necesar, paradigmele controlului calitătii totale si ntretinerea productivitătii totale

D. I. Miyake - Total Quality Management

 

Scoate n evidentă caracteristicile celor trei practici de fabricare JIT, TQM si TPM, si concluzioneaza faptul că desi aceasta le subliniază originea si identitatea individuală, ele sunt bazate pe un set comun de concepte, autorul consideră că acest concept comun implică o afinitate ntre aceste trei paradigme. Autorul foloseste date de la companii premiate pentru a afla dacă cele 54 de companii japoneze analizate au adoptat două sau toate cele trei practici de fabricare si trage niste concluzii folositoare cu privire la beneficiile unei asemenea integrări.

 

Experienta profitului managementului calitătii totale la firmele producătoare

J. R. Tanner - Industrial Management and Data Systems

 

Nu găseste referiri n literatura contemporară asupra justificării financiare pentru adoptare managementului calitătii totale si găseste motive pentru această omisiune, consideră că simpla dificultate de a aprecia att costurile ct si beneficiile  nu este un motiv pentru a nu executa un chestionar care să ofere 60 de răspunsuri de la  unele companii din sudul Statelor Unite. Afirmă că perioada de scoatere a profitului din investitia n managementul calitătii totale nu este diferită de investitile n procesul de fabricatie cu un profit de 42% ntr-un an  si 65% n doi ani. Afirmă că cele mai frecvente costuri initiale sunt angajarea si pregătirea consultantilor, iar cele mai mari reduceri de cheltuieli se fac datorită reducerii inspectiilor si costuri mai mici ale inventarului.

 

 

 

Strategii pentru implicarea angajatilor

J. Leitch - The Journla for Quality and participation

 

Se bazează pe analiza a patru startegii de implementare a managementului calitătii totale identifiate ntr-un studiu asupra unor organizatii care pretind că au ncurajat implicarea anajatilor n mbunătătirea calitătii. Startegiile sunt pregătirea, un nivel mai mare de comunicatie, promovarea spiritului de echipă si mputernicirea angajatilor n anumite conditii. Analizează diferitele metode de pregătire folosite, scoate n evidentă metodele pentru mbunătătirea comunicării ntre manageri si angajati . Subliniază importanta imprimării unui spirit de echipă dacă calitatea managementului se vrea a fi de un nivel ridicat. Descrie unele metode de promovare a spiritului de echipă si pentru ncurajarea mputernicirii angajatilor.

 

 

Ingineria industrială si managementul calitătii totale

V.H.Y. - Training for Quality

 

nceracă să furnizeze un fond teoretic pentru implementarea noului concept al managementului calitătii totale prin analizarea a ceea ce poate fi nvătatat din ingineria industrială, care este una dintre cele mai aproapiate discipline de managementului calitătii totale. Subliniază paralele ntre managementul calitătii totale si ingineria industrială, arătnd asemenările dintre cele două concepte pe care se bazează . Discută cum aceste două subiecte pot fi tratate  n educatia acestui domeniu prin descrierea acestora n cursurile studentilor  si absolventilor facultătilor industriale din Hong Kong.

 

Satisfacerea clientilor

J. Dougherty, B. Williams - APICS, The Performance Advantage

 

Sustine că ntregul concept de evaluare a serviciilor furnizate clientilor este subevaluat, desi majoritate companiilor au o structură internă care le reaminteste angajatilor asupra nevoii acestei, prezintă unele comentarii ale Oficilului Consumatorului asupra importantei si efectelor neglijentei fată de serviciile furnizate clientilor, si sugerează un număr de măsuri.

 

Datele, cheia calitătii totale

J. Choppin - Managing Service Quality

 

n cel de-al saselea articol din această serie este prezentată o diccutie ntre directorul executiv al unei compnaii imaginare si un sustinător al managementului calitătii totale. Folosind un nou computer imaginar, se orientează pe sapte probleme legate de folosirea datelor. Autorii concluzinează că un control al datelor ar trebui să se orienteze pe stabilitatea si abilitatea proceselor organizatorice n asa fel nct sistemele să mentină eferturile de mbunătătire.

 

Motivarea calitătii

G.K. Kanji - Total Quality

 

Reanalizează principiile si conceptele din spatele filosofiei managementului calitătii totale, analizează diferitele teorii de motivare de la Maslow si Herzberg pnă la Kondo si le compară cu un studiu asupra companiilor din Est. Analizează diferitele tipuri de motivare  folosite si face o comparatie ntre folosirea lor n Japonia. Taiwan si Corea. Consideră că cercurilor de calitate si a campaniilor de calitate au avut un mai mare efect n mbunătătirea calitătii dect primele salariale.

 

 

Managementul calitătii totale n clasele de curs

R. E. Turner - Quality Progress

 

Folosind experienta autorului n implicarea n eforturile de mbunătătire a calitătii, sunt prezentate 15 idei cu privire la motivele folosirii managementului calitătii totale n educatie. Include controversatul concept de trata studentii ca pe niste clienti si acceptarea faptului că studentii pot nvăta si fără a participa la cursuri.

 

 

Calitatea merge la scoală

M. Hequet - Training

 

Apreciază cum calitatea totală aplicată este n scolile din Statele Unite si dacă perceptele de bază pot fi transferate. Analizează o serie de principii ale calitătii totale, cum ar fi mputernicirea si munca n echipă si le traduce n optiuni educationale, discută unele probleme ale implementării calitătii totale si cum pot fi ele depăsite. n final se subliniază că dacă scolile pot nvăta din industrie si industria poate nvăta la rndul ei de la scoli n special dacă devine o organizatie educatională.

 

 

Parteneriatele: un nou mijloc managerial pentru secolul următor

J.G.M. Barnhoorn - Facilities

 

Analizează dezvoltarea nevoii de manageri si examinează cele trei scenarii organizatorice n catre ele ar putea să opereze, sustine nevoia conceptului de parteneriat care să guverneze relatiile dintre manageri si clienti, furnizri si intern cu proprii lor angajati. Consideră că este nevoie de ncredere n aceste relatii si subliniază rolul managementului dcalitătii totale n obtinerea acestei ncrederi.

1

Omorrea a doi iepuri dintr-o lovitură: obtinerea calitătii prin managementul sigurantei totale

M.D. Cooper - Leadership and Organization Development Journal

 

Afirm c siguranta calittii totale ar putea fi un mijloc mai eficient pentru schimbrile organizatorice dect managementul calittii totale, deoarece se adreseaz tuturor domenilor ale unui proces de organizare, inclusiv calitatea, spre deosebire de cel de-al doilea concept care se adreseaz unui singur domeniu. Se afirm de asemenea c definitia siguranei calittii totale este mult mai bine trasat si majoritatea managerilor si angajatilor sunt familiari cu aceasta, pe cnd managementul calittii totale nu este nc bine definit si nteles. Sunt prezentate alte avantaje ale sigurantei calittii totale: poate fi msurat  si rezultatele pot fi aduse loa cunostinta angajatilor, astfel angajatii vor fi mai motivati s implementeze msuri de sigurant dect simple msuri ale calitti.

 

 

Hotelurile Bergstrom: un studiu al calittii

D. Breiter - International Journal of Contemporary Hospitality Management

 

Scoate n evident programul de calitate folosit de hotelurile Bergstrom, ncepnd n 1989 cu o declaratie ctre manageri si personal. Descrie procesul de colectare a informatiilor despre clienti pentru a fi folosite n tehnicile de management si sistemele de resurse umane, incluznd comunicatiile interne, evaluarea performantelor, pregtirea si rspltirea. Furnizeaz o analiz a metodei de evaluare si concluzioneaz c obtinerea unei calitti de nalt nivel cu personal standard este posibil prin dezvoltarea unei tehnici corespunztoare.

 

 

 

O comparatie de valori ale calittii si alti manageri

C. Pearson - Asia Pacific Journal of Human Resources

 

Examineaz sistemele de valori  a managerilor australieni, investignd sistemele de valori personale  ale calittii si ale managerilor, si apreciaz  msura n care sistemele de valori se potrivesc cu principiile  managementului calittii totale. Consider c managerii generali si cei ai calittii au puncte de vedere diferite, si afirm c aceste diferente ar putea cauza dificultti n procesul de dezvoltare. Priveste managementul resurselor umane  ca avnd un rol esential  n sisstemul organizatoric si implementarea managementului calittii totale.

 

Practica 5S japonez si pregtirea managementului calittii totale

C.K. Fung - Training for Quality

 

Explic tehnica 5S care este larg folosit n Japonia pentru a stabili si a mentine calitatea (organizarea, corectitudinea, curtenia, standardizarea si disciplina). Apreciaz saltul dintre 5S si managementul calittii totale pentru a afla dac 5S poate fi folosit ca baz pentru implementarea managementului calittii totale. Multe firme englezesti  folosesc 5S fr asi da seama si att companiile englezesti ct si cele japoneze consider importanta managementului calittii totale medie. Lucrarea concluzioneaz c exist dovezi  privind legtura dintre 5S si managementul calittii totale, si c 5S ar putea constitui o baz important pentru implementarea managementului calittii totale, n special dac ar fi inclus pregtire.

 

 

Aplicarea managementului calittii totale  n spitale

B. Kerns - International Journal of Quality and Reliability Management

 

Analizeaz aplicarea principiilor calittii totale n industria serviciilor n general si n special n domeniul snttii. Este analizat cazul unui spital suburban cu 460 de paturi care nu avea nici o experient n echipele de mbunttire a calittii. Prezint cum mijloacele manageriale  au fost folosite pentru reducerea timpului de primire a analizelor n departamentul de patologie si accidentati. Prezint reducerea timpului de la 45 de minute la mai putin de 30 si faptul c aceast tehnic a fost adoptat si n alte departamente ale spitalului.

 

 

Progresul pe drumul ctre managementul calittii totale: folosind indicatorul Myers-Briggs si lista adjectivelor n dezvoltarea managementului

B.G. Mani - Public Personnel Management

 

Subliniaz procesul de dezvoltare a managementului folosit la o companie din Statele Unite ca parte a implementrii managementului calittii totale. Descrie procesul de dezvoltare folosit de compania respectiv, si scoate n evident importanta indicatorului Myers-Briggs si a listei de adjective n ajutarea managerilor pentru aprecierea propriilor caracteristici si s dezvolte planuri de dezvoltare. Explic cum indicatorul Myers-Briggs si lista adjectivelor functioneaz si evidentiaz contributia acestorala mbunttirea managementului calittii totale. Subliniaz de asemenea nevoia de conducere folosind tehnica managementului calittii totale si sugereaz modurile n care managerii pot fi ajutati n dezvoltarea propriilor tehnici de conducere.

 

 

O nepotrivire de culturi:  o capcan a impementrii calittii totale

J. Kekle - International Journal of Quality and Reliability Management

 

Scoate n evident c multi sustintori ai calittii totale afirm nevoia de schimbare fr a preciza dac aceast schimbare este dorit sau posibil si ncearc s determine acele caracteristici care vor micsora rezistenta fat de implementarea managementului calittii totale, discut conceptele organizatorice de baz  si pornind de la ele dezvolt un model de presupuneri preciznd efectele sale din punct de vedere al managementului calittii totale. Testeaz modelul pe sase companii clasificndu-le n trei categorii - comportamentale, umane si cognitive si le compar cu propria implementare a managementului calittii totale. Concluzioneaz c cele mai bune rezultate sunt obtinute cnd este o potrivire ntre cultur si metoda de implementare a managementului.

 

 

Managementul calittii totale, o strategie sntoas

J.A. Johnson - International Journal of Health Care Quality Assurance

 

Afirm c managementul calittii totale trebuie s fac parte din strategia companiei. Consider c introducerea acestui tip de management implic transformri culturale si discut relatia dintre organizare si startegie. Subliniaz importanta managementului ntelegnd legtura dintre activittile organizatorice si aceast ntelegere se extinde n asa fel nct angajatii s fie implicati.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica