referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Muzica - Beatles

Categoria: Referat Diverse

Descriere:

Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” si “Please please me”, cu care au ajuns in fruntea Hit Parade-ului englezesc . Dupa aceasta au urmat numeroase turnee, inregistrari, discuri, emisiuni televizate si ovatii rasunatoare care insoteau aparitiile celor patru cu “frizura de ciuperca”...

Varianta Printabila 


Beatles

Cum a început povestea lor ?
        
Patru baieti englezi din Liverpool , care nu aveau nici 20 de ani , cântau la serbarile si balurile scolare pentru Teddy boy . Erau uniti prin pasiunea lor comuna fata de un gen de muzica .

         Când s-a înfiintat formatia ?

         John Lennon si Paul McCartney se cunosteau din 1956 si erau amândoi admiratorii lui Elvis Presley . Cunostintele muzicale si le-au dobândit în mod autodidact . În 1959 au scris primele melodii iar cu doi ani mai târziu , cu George Harrison si-au sustinut primul concert la Liverpool . Aici s-au întâlnit cu Brian Epstein care le-a devenit impresar si datorita lui au reusit sa se lanseze . Celor trei li s-a alaturat la percutie Ringo Starr si s-au denumit BEATLES.
        
Cu ce cântece au devenit celebri?

         Primele mari succese au fost cele din 1963 . “She loves you” si “Please please me” , cu care au ajuns în fruntea Hit Parade-ului englezesc . Dupa aceasta au urmat numeroase turnee , înregistrari , discuri , emisiuni televizate si ovatii rasunatoare care însoteau aparitiile celor patru cu “frizura de ciuperca” . Baietii deja se îmbracau bine si aveau un “image” format datorita sfaturilor managerului si a banilor care au început sa se adune .
        
Când a izbucnit Beatles-mania?

         În 1964 faceau un turneu în SUA , unde le-au platit o suta de mii de $ pe o aparitie . Pe aeroport au fost întâmpinati de mii de fani care purtau aceasi “frizura de ciuperca” . Acelasi lucru s-a petrecut si în Europa , Noua Zeelanda , Orientul îndepartat : a izbucnit Beatles-mania si Beatlesii au devenit niste victime care nu puteau sa iasa nici din camera lor de hotel fara sa fie asediati de admiratori .

         Care au fost cântecele cu cel mai mare succes?

         S-au nascut cantece renumite ca “Michelle , Yellow submarine , Let it be ” e.t.c. Lennon si McCartney au compus mai mult de o suta de melodii, dintre care “Yesterday” s-a interpretat mai târziu de peste o suta de cântareti .

         Carui fapt li se datoreaza succesul?

         În primul rând talentului lor si întelegerii dintre membrii formatiei , apoi faptului ca au vrut sa aduca si sa raspândeasca ceva nou . Muzica lor , mai ales la început , era simpla , atractiva si avea un ritm bun . Limbajul textelor era limbajul zilnic al tinerilor vremii , dar erau acei tineri care vroiau sa traiasca liberi lipsiti de orice fel de conformism fals . Beatles a creat o “moda” , apoi a devenit cea mai mare legenda a secolului nostru . În 1965 regina Angliei le-a dat titlul de “baroneti” . Formatia s-a destramat în 1970 .

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica