referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Orientul Antic: Omul si mediul

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

In Nordul Africii , dealungul fluviului Nil , locuiau egiptenii ce erau deasemenea un popor semito-hamit , ocupandu-se in special cu agricultura...


     Primele popoare au aparut in Orient , acesta cuprinzand intreaga Asie si Nordul Africii. Popoarele s-au format de obicei dealungul marilor rauri , acestea la randul lor oferind apa de baut , hrana si anume peste , dar si mai ales facea posibila navigatia si irigatia.

Oamenii au trebuit sa se organizeze din ce in ce mai bine , pamanturile avand nevoia de aparare , sistemele de irigatii trebuiau intretinute , in acest mod aparand primele state.

     Popoarele din Orient se imparteau in 3 categorii :

-popoare semito-hamite (de la urmasii fiilor lui Noe , acestia fiind Sem si Ham)

-popoare indo-europene

-popoare mongoloide

     In Nordul Africii , dealungul fluviului Nil , locuiau egiptenii ce erau deasemenea un popor semito-hamit , ocupandu-se in special cu agricultura.

Nilul se revarsa de 2 ori pe an si lasa in urma un mal foarte gros , in el oamenii aruncand in special seminte si mai tarziu strangeau o recolta foarte bogata.

Regii lor se numeau faraoni si erau inmormantati in morminte uriase numite la randul lor piramide .

    Un alt popor semit au fost evreii , care erau monoteisti. Acestia locuiau in Palestina , dealungul fluviului Iordan , ocupandu-se mai ales cu pastoritul.

     In Mesopotamia , dealungul raurilor Tigru si Eufrat locuiau numeroase popoare semito-hamite precum sumerienii,babilonienii,persii,etc.

     In China , populatia era situate dealungul fluviilor Huang He (fluviul galben) si Yangtze (fluvial albastru). Acestia se ocupau cu agricultura si producerea de matase.

In partea de nord pentru a se apara de popoarele vecine au construit un zid urias numit : “Marele zid chinezesc” .


Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica