referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Despre SIDA

Categoria: Referat Medicina

Descriere:

Metodele de laborator folosite se împart în metode de depistare ÅŸi metode de confirmare. Scopul depistării este descoperirea tuturor persoanelor seropozitive, cu riscul de a depista în această primă fază ÅŸi falÅŸi seropozitivi. Această depistare se face de exemplu prin teste rapide cu citire de 30 de minute sau teste ELISA...

Varianta Printabila 


1 Despre SIDA  


    SIDA (Sindromul Imunodeficienţei Dobndite), este o afecţiune a sistemului imunitar, caracterizată prin infecţii oportuniste, neoplasme, disfuncţii neurologice şi o mare varietate de alte sindromuri. Pe plan mondial se mai foloseşte şi acronimul AIDS, provenit din limba engleză: Acquired Immune Deficiency Syndrome).

    Infecţia cu HIV este ireversibilă, dar se poate ntrzia apariţia bolii prin administrarea unor medicamente. HIV reprezintă prescurtarea n limba engleză a Human Immunodeficiency Virus (Virusul Imunodeficienţei Umane). Boala SIDA, odată declanşată, evoluează continuu, putndu-se doar ntrzia şi trata medicamentos sau chirurgical o serie de boli apărute ca urmare a deficitului imun. SIDA a fost declarată ca boală de sine stătătoare cu aspect de pandemie la 1 decembrie 1981 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Numărul deceselor datorate acestei boli este estimat la 2,9 milioane numai n anul 2006, iar numărul celor infectaţi pe plan mondial de 39,5 milioane, anual infectndu-se alte 4,3 milioane de persoane. Pe plan mondial numărul persoanelor infectate cu HIV se apreciază ca fiind de 1% n grupa de vrstă 15-45 de ani. n unele ţări din Africa, procentajul celor infectaţi in aceasta grupa de vrsta este de 20%.
SIDA este un sindrom care denumeşte totalitatea bolilor asociate infecţiei cu virusul HIV. Aproape toate persoanele netratate si infectate cu HIV vor dezvolta n cele din urmă SIDA. Evoluţia fatală a tuturor pacienţilor atinşi de SIDA, n ciuda terapiilor celor mai moderne sofisticate şi costisitoare aplicate, mpreună cu extinderea bolii, cu afectarea inclusiv a copiilor, sunt factori de alarmă şi de generare a psihozei de teamă faţă de acest flagel al secolelor XX-XXI.

Metodele de laborator folosite se mpart n metode de depistare şi metode de confirmare. Scopul depistării este descoperirea tuturor persoanelor seropozitive, cu riscul de a depista n această primă fază şi falşi seropozitivi. Această depistare se face de exemplu prin teste rapide cu citire de 30 de minute sau teste ELISA. Din cauza posibilităţii unui test fals pozitiv, se recurge la confirmarea seropozitivităţii, testare care se supune unei stricte confidenţialităţi medicale pentru protejarea sferei de intimitate a celui posibil seropozitiv. Depistarea şi confirmarea infectării cu HIV se face n laboratoare specializate pentru aceasta, durata de manoperă a acestor teste fiind variabilă, de la ore (n cazul testului rapid) la săptămni (n cazul testelor ELISA de prezumţie) sau Western-Blot (de confirmare a infecţiei).

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica