referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Rascoala robilor sub conducerea lui spartacus

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

În anul 74 î.e.n. în scoala Capua gladiatorii se pregateau de rascoala. Cîteva zeci din ei reusesc sa scape. Acest grup era condus de Spartacus - un om deosebit de puternic, curajos si cu o minte foarte agera. Ei s-au ascuns pe muntele Vezuviu...

Varianta Printabila 


1
Roma Antică era renumită prin sclavia clasică pe care o practica. Ea consta īn exploatarea robilor pe plan de muncă cīt şi distractiv.
Īn secolul I ī.e.n. se aduceau din Italia mulţi robi, care erau īnvăţaţi arta luptei īn aşa numite şcoli-īnchisori, devenind gladiatori pentru ca pe urmă să se lupte unii cu alţii. Toate acestea erau pentru distrarea arisrocraţilor.
Īn anul 74 ī.e.n. īn şcoala Capua gladiatorii se pregăteau de răscoală. Cīteva zeci din ei reuşesc să scape. Acest grup era condus de Spartacus – un om deosebit de puternic, curajos şi cu o minte foarte ageră. Ei s-au ascuns pe muntele Vezuviu.
Īn drumul lor ei jefuiau moşiile bogate şi se īnarmau, cu ei luīnd şi alţi robi ce fugeau de la stăpīnii lor. Romanii au īnconjurat locul refugiului, īnsă refugiaţii au reuşit să-i īnfrīngă. Vestea despre succesul lor a zburat ca vīntul. Din cei ce aderau la oastea lui Spartacus, el organizase detaşamente, conducīndu-i īn nordul Italiei cu dorinţa de-ai scoate din Italia pentru ca ei să se īntoarcă la locurile natale. Romanii, afīnd despre īntoarcerea lui Spartacus īn ţară fugeau din oastea faimoasă a Romei.
Eroul gladiator īnainta cu armata sa prin luptele ce le purta cu romanii. Venind timpul să lupte cu Crassus īn 71 ī.e.n., gladiatorul a īncercat să-l ucidă pe conducătorul lor. Īn toiul luptei Spartacus fiind atīt de măcelărit, īncīt mai apoi corpul său nu putea fi găsit. Robii rămaşi au fost măcelăriţi de oastea lui Pompeius, iar prizonierii rămaşi au fost răstigniţi pe drumul ce ducea de la Capua la Roma.
Răscoala robilor īn frunte cu Spartacus a servit un imbold pe robii din alte ţări, dīnd naştere la alte răscoale.

 
                                                                  

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica