referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Adaptoare video

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

Sistemele PS/2 includeaucircuitele adaptorului principal de display pe placa de bază, dar IBM şi terţe companii au realizat plăci video VGA separate pentru a permite altor tipuri de sisteme de a se bucura de avantajele VGA...

Varianta Printabila 


1                              Adaptoare video

    Un adaptor video asigură interfaţa dintre calculatorul şi monitorul dumneavoastră şi transmite semnale care apar ca imagini pe monitor. De-a lungul istoriei PC-ului a existat o succesiune de standarde pentru caracteristicile video, succesiune care repreyintă o mbunătăţire continuă a rezoluţiei ecranului şi a adncimii de culoare următoarea listă de standarde paote servi ca un scurt istoric al tehnologiei de afişare a PC-ului:

MDA (Monochrome Display Adapter – adaptor video monocrom)    VGA (video graphics Array – matrice video grafică)
HGC (Hercules Grphfics Card – placă grafică Hercules)     
SVGA (Super VGA)

CGA (Color Graphics Adapter – adaptor grafic color    
XGA (Extended Graphics Array – matrice grafică extinsă)

EGA (Enhanced Graphics Adapter – adaptor garfic mbunătăţit)    UVGA (Ultra VGA)
SXGA (Super XGA)
UXGA (Ultra XGA)
 
IBM a fost pionierul majorităţii acestor standarde, dar alţi producători de PC-uri compatibile le-au adaptat şi ei. n preyent, IBM nu mai are aceeşi poziţie de lider (nu o mai are de mult timp) iar multe dintre aceste standarde sunt depăşite. Singura excepţie este VGA, un termen care ncă se mai foloseşte ca referire la o capacitate de afişare grafică suportată de aproape toate adaptoarele video de pe piaţă.
Adaptoarele video VGA de astăzi, sau din viitor pot să afişeze majoritatea programelor cu grafică color scrise pentru CGA, EGA şi multe alte stadnarde depăşite. Acestă vă permitre să folosiţi software grafic mai vechi (precum jocuri sau porgrame educaşionale) pe sistemul dmneavoastră actual. Deşi nu este interesant pentru cei mai mulţi utilizatori, unle programe mai vechi scriau direct n regiştrii hardware cte nu se mai regăsec pe plăcile video actuale.


Cap.I.1. Adaptoare video nvechite

Deşi multe tiprui de sisteme de afişare au fost la un moment dat considerate standarde n domeniu puţine dintre lel mai viabile pentru hardware-ul, şi software-ul actual.


Cap.I.2. Adaptoare video actuale

Cnd IBM a prezentat sistemele PS/2 n aprilie 1987, a prezentat şi displayul VGA defapt la data respectivă IBM a prezentat şi adaptoarele de o reyoluţie mai mică MCGA, respectiv de o rezoluţie mai mare 8514. Adaptoarele MCGA şi 8514 nu au devenit standarde populare aşa cum s-a ntmplat cu VGA, şi au fost abandonate.
Toate adaptoarele de afişare actuale care se conectează prin conector VGA analogic de 15 pini sau conector analogic/digital, DVI se bazează pe standardul VGA.
Semnale analogice sau semnale digitale
Spre deosebire de standardele video timpurii care sunt digitale, standardul VGA este un sistem analogic. De ce au trecut diplayurile de la digital la analogic, n situaţia n care majoritatea celorlalte sisteme electornice devin digitale? Playerele CD (digitale)au nlocuit majoritatea pick-up-urilor (analogice), minivideocasetofoanle cu videodisc nlocuiesc videocasetofoanle analogice bazate pe VHS sau cu bandă de 8 mm. Majoritatea displazurilor calculatoarelor personale apărute naintea sistemelor PS/2 sunt digitale, acest tip de display generează diverse culori prin declanşarea fasciculelor RGB de electorni n modul aprins-stins, ceea ce permite monitorului pnă la 8 culroi. n cazul displayurilor şi adaptoarelor IBM un alt semnal dublează numărul de combinaţii de culori de la 8 la 16 afişnd fiecare culoare la unul din două niveluri de intensitate posibile. Acest display digital este uşor de produs şi asigură simplitate păstrnd o compatibilitate a combinaţiilor de culori de la un sistem la altul. Dezavantajul real al sistemelor cu afişare digitală mai vechi CGA şi EGA este numărul limitat de culori posibile.
Adaptorul VGA (Video Graphics Array)
Sistemele PS/2 includeaucircuitele adaptorului principal de display pe placa de bază, dar IBM şi terţe companii au realizat plăci video VGA separate pentru a permite altor tipuri de sisteme de a se bucura de avantajele VGA.
Deşi calculatoarele IBM MicroChanal (MCA), precum PS/2 model 50 sau superioare au introdus VGA este imposibil astăzi să găseşti un nlocuitor de marcă pentru VGA care să se potrivească n sistemele depăşite cu magistrală MCA.
Bios-ul VGA este software-ul de control care se gaseşte nb memoria ROM a sistemului pentru a controla circuitele VGA. Prin Bios programele pot iniţia comenzi şi funcţii fără să fie necesar să controleze direct adaptorul VGA. Programele devin ntructva independente de hardware şi pot apela un set consistent de comenzi şi funcţii nglobate n software-ul de control din memoria ROM a sistemului. Alte implementări ale standardului VGA diferă prin hardware dar răspund la aceaşi apeluri din funcţii Bios.
Un adaptor VGA standard afişează pe ecran pnă la 256 culori dintr-o paletă de 262.144 de culori (256 kB); dacă este folosit n modul grafic 640x480 sau n modul text 720x400, se pot afişa 16 culori la un moment dat. Deoarece adaptorul VGA are la ieşire semnale analogice trebuie să sipuneţi de un monitor care să accepte intrare analogică.
IBM a prezentat versiuni de rezoluţie mărită ale standardului VGA numite XGA şi XGA-2 la nceputul anilor 1990., dar celemai multe dezvoltări ale standardului VGA au provenit din partea terţilor producători de plăci video şi ale grupului comercial care i reprezintă Video Electornic Standards Association (VESA).


Super VGA
Plăcile Super VGA arată aproape lafel ca plăcile VGA ele dispun de aceaşi conectoare dar ntruct specificaţiile tehnice ale diferiţilor fornizori de plăci SVGA diferă foarte mult, este imposibil să furnizăm o prezentare tehnică completă conectorul este prezentat n figura 1 (anexe) iar semnalele la pinii conectoarelor standard VGA şi SVGA sunt prezntate n tablelul 1 (anexe).

Cap.II. Componentele adaptorului video

Toate adaptoarele video conţin anumite componente de bază, printre care:
-    sistemul BIOS video
-    procesorul video sau acceleratorul video
-    memoria video
-    convertorul digital analogic (DAC). Existent anterior ca circuit integrat separat DAC este adesea nglobat n circuitul procesor video/accelerator din seturile recente de ciprui. DAC nu se află n mod necesar pe un subsistem complet digital (monitor sau placă video digital) dar ntruct cele mai multe subsisteme au o placă video VGA analogică, un display analogic, sau şi una şi alta plăcile video vor continua să conţină DAC pentru o bună perioadă de timp.
-    conectorul de magistrală
-    driverul video
Practic toate adaptoarele de pe piaţă actuală seturi de cipuri care includ funcţii de accelerare 3D.

Cap.III. Sistemul BIOS video

Adaptoarele video conţin un BIOS (sistemul de bază de intrare ieşire) care este similar constructiv cu Bios-ul sistemului de bază dar complet separat de acesta. Dacă porniţi mai nti monitorul şi sunteţifoarte antent, la nceputul procesului de iniţializare a sistemului aţi putea vedea mesajul de indentificare al BIOS-ului adaptorului video.
Ca şi BIOS-ul sistemului, şi cel al adaptorului video este nscris nt-un circuit ROM (memorie inclusiv pentru citire) care conţine instrucţiunile da bază ce asigură interfaţa dintre hardware-ul adaptorului video ţi software-ul care rulează pe acel sistem. Software-ul care apelează BIOS-ul, poate fi aplicaţie independentă, un sistem de operare sau BIOS-ul sistemului de bază.
BIOS-ul video poate fi şi el modernizat la fel ca BIOS-ul sitemului n două moduri. BIOS-ul foloseşte un cicuit integrat, care poate fi reinscripţionat, denumit EEPROM, pe care l puteţi moderniza cu ajutorului unui program utilitar furnizat de producătorul adaptorului. Altfel, puteţi nlocuii cipul cu unul complet nou dacă vă este furnizat de producător şi dacă el nu a lipit prea temeinic circuitul BIOS de placa de cablaj imprimat. Un BIOS pe care l puteţi moderniza cu ajutorul software-ului este cunoscut ca flash BIOS şi majoritatea plăcilor video actuale care oferă modernizări de BIOS folosesc această metodă.
Modernizările de BIOS video sunt uneori necesare pentru a putea folosi adaptorul exisitent cu un nou sistem de operare sau atunci cnd producătorul găseşte o greşeală gravă n programul original. Uneori o modernizare de BIOS este necesară datorită unei revizii majore a driverelor video ale setului de cipuri ale plăcii video. Ca o regulă generală, BIOS-ul video este o componentă care se ncadrează n categoria „dacă nu se defectează las-o n pace”. ncercaţi să nu vă lăsaţi tentat să modernizaţi doar pentru că aţi descoperit disponibilitatea unei noi versiuni de BIOS. Pentru modernizare, consultaţi documentaţia şi dacă nu aţi ntlnit problema pe care ar putea rezolva modernizarea lăsaţi lucrurile aşa cum sunt.


Cap.IV. Procesorul video

Procesorul video sau setul de ciprui este inima oricărui adaptor video şi defineşte funcţiileşi nivelurile de performanţă ale plăcii. Două adaptoare video construite cu acelaşi set de ciprui au de cele mai multe ori acelaţi posibilităţi şi oferă perfomnaţe comparabile. Deasemenea driverele software pe care le folosesc sistemele de operare şi aplicaţiile pentru a adresa hardware-ul adaptorului video sunt scrise, n rpimul rnd, ţinnd cont de setul de cipuri. Adesea ori puteţi folosi un driver destinat unui adaptor cu un anumit set de ciprui, pentru oricare alt adaptor care foloseşte acelaşi set de cipuri. Binenţeles, plăcile realizate cu acelaţi set de ciprui pot avea memoria instalată de dimensiuni diferite astfel nct performanţele lor pot fi diferite.
n adaptoarele video se folosesc mai multe tipuri de procesoare, aceste tehnologii sunt comparate n tabelul 2 (anexe).


Cap.IV.1. Identificarea seturliro de ciprui pentru video şi pentru sistem


nainte de dea cumpăra un sistem sau o placă video ar trebuii să cunoaşteţi n totdeauna setul de ciprui pe care placa video sau circuitul video le folosesc. Această informaţie vă asigură:
-    o bază mai bună de comparaşie a plăcii cu alte produse
-    acces la pecificaţii tehnice
-    acces la recenzii şi opinii
-    o decizie mai bună la cumpărare
-    alegerea favricantului de placă sau suportul şi driverele fabricantului setului de ciprui
Ar terbuii să observaţi că NVIDIA (cel mai important furnizor de seturi de ciprui video) produce numai seturi de cipuri, pe cnd ATI (furnizorul numărul 2 pentru aceste produse) fabrică plăci video de marcă şi furnizează seturi de ciprui producătorilor. Acesta duce la utilizarea aceluiaşi set de ciprui de mai multe plăci video.

Cap.V. Memoria RAM video

Cele mai multe adaptoare video se bazează pe propria lor memorie aflată pe placă o folosesc la stocarea imaginilor video ntimpul prelucrării; deşi unele plăci video AGP pot folosii memorie a sistemului pentru structuri 3D, această caracteristică nu este acceptată universal. Multe sisteme ieftine cu video pe placa de bază folosesc carcateristica UMA pentru a partaja memoria principală a sistemului cantitatea de memorie instalată pe adaptor sau folosită de soluţia video integrată determină rezoluţia şi adncimea de culoare maximă pe care o poateaccepta dispozitivul. De cele mai multe ori puteţi selecta cantitatea de memorie pe care o doriţi instalată pe un anume adaptor video chiar dacă adăugarea de memorie suplimentară nu constituie ganraţei pentru mărirea vitezei adaptorului video, ea poate creşte viteza dacă permite o magistrală mai largă (de la 64 biţi la 128 de biţi). De asemenea această permite plăcii să genereze mai multe culori şi rezoluţiimai mari iar pentru plăcile AGP permite structurile 3D să fie stacate şi prelucrate pe placă nu n memoria principală mai lentă.
SGRAM, SDRAM şi DDR SDRAM AU nlocuit VRAM, WRAM şi MDRAM, ca soluţii de viteză pentru RAM video. SGRAM, SDRAM, şi DDR SDRAM  au apărut din tehnologiile pentru memoriiel ale plăcilor de bază populare. Viteya lor mare şi costurile de producţie scăzute au permis chsir şi plăcilor video ecostisitoare să dispună de 16MB sau mai mult de memorie RAM rapidă.

SDRAM
Synchronuos RAM (SDRAM) reprenzită acelaşi tip de RAM folosit pe multe sisteme actuale bazate pe procesaore ca Pentium III, Pentium IV, Athlon şi Duron. Memoriile SDRAM regăsite pe plăcile video, sunt de obicei, cipuri singulare montate pe suprafaţă. Această memorie este proiectată să lucreze cu viteze ale magistralei de pnă la 200 MHz şi oferă performanţe doar cu puţin mai scăzute dect SGRAM. SDRAM este folosită mai ales n plăcile video actuale cu cost redus şi cu seturi de cipuri ca GeForce 2 de la NVIDIA şi Radeon VE de la ATI.
1 SGRAM
Synchronous Graphics RAM (SGRAM) a fost proiectată ca o soluţie de performanţă pentru structuri de adaptoare video foarte rapid. SGRAM este similară SDRAM prin capacitatea sa de a se sincroniza cu magistralele de mare viteză de pnă la 200 MHz dar diferă de SDRAM prin includerea de circuite care permit nscrierea datelor n blocuri, astfel nct sp crească viteza operaţiilor de umplere grafică sau 3D cu memorie tampon pentru axa Z. Deşi SGRAM este mai rapidă dect SDRAM majoritatea fabrivanţilor de plăci video au renunţat la SGRAM n favoarea chiar mai rapidei DDR SDRAM, inclusă n produselelor cele mai noi.

DDR SDRAM   
Duble Date Rate SDRAM (DDR SDRAM) este cea mai recentă tehnologie de RAM video. Este proiectată pentru a transfera date la viteze duble dect cele ale SDRAM convenţional, prin transfer de date att pe porţiunea crescătoare, ct şi pe cea descrescătoare a ciclului ceasului de procesor.


Cap.V.1. Viteza memoriei RAM video


Plăcile grafice prevăzute cu acelaşi tip de circuit integrat de procesare grafică 3D (Graphics processor unit, GPU) pot să folosească viteze diferite ale memoriei.
Stabilirea tipului de memorie folosit de o anumită placă grafică 3D este dificilă fără studiere amănunţită a caracteristicilor tehnice ale acesteia. Deoarece nici unul dintre acceleratoare grafice 3D ale zilelor noastre nu permit modernizarea memoriei.
Cap.V.2. Lăţimea magistralei video

O altă problemă legată de memoria de pe adaptoarelevideo este lăţimea magistralei care conectează setul de cipuri grafice şi memoria adaptorului. Setul de cipuri este deobicei reprezentat de un singur circuit mare, care conţine aproape toate funcţiile adaptorului. Această este legată direct de memoria adaptorului, prin intermediul unei magistrale locale de placă. Majoritatea adaptoarelor performante folosesc o magistrală internă de memorie, cu lăţime de 64 sau chiar de 128 de biţi. Acest jargon poate fi derutant, deoarece adaptoarele video care au forma unor plăci de extensie separate se conectează şi la magistrala principală a sistemului care are propria ei viteză. Cnd citiţi despre un adaptor video de 64 sau 128 de biţi, trebuie să stiţi că această valoare se referă la magistrala video locală iar magistrala care conectează adaptorul, la sistem, este n realitate magistrala PCI sau AGP de 32 sau de 64 de biţi. De pe placa de bază a sistemului.

Cap.VI. Convertorul digital-analogic

Convertorul digital analogic de pe un adaptor video (denumit n mod uzual RAMDAC) execută exact ceea ce i spune numele. Circuitul RAMDAC este responsabil cu conversia imaginilor digitale pe care le generează calculatorul n semnale analogice pe care le poate afişa monitorul. Viteza circuitului RAMDAC se măsoară n MHz, cu ct procesul de conversie se petrece mai repede cu att rata de remprospătare verticală a adaptorului este mai mare. Viteza circuitelor RAMDAC utilizate de adaptoarele video de mare performanţă din zilele noastre este cuprinsă ntre 300 MHz şi 350 MHz cele mai multe seturi de ciprui pentru placa video includ funcţia RAMDAC la interiorul circuitului accelerator 3D, dar unele plăci video capabile deafişare duală folosesc un circuit integrat RAMDAC separat pentru a permite celui de al doilea display să lucreze la rate de remprospătare diferite de aleprimului display


Cap.VII. Magistrala

Adaptoarele video PCI, prin proiectare au fost concepute la standardul plung-and-play, ceea ce nsemană că necesită o cnfigurare redusă. Standardul PCI a nlocuit aproape „peste noapte” standardul VL-bus, şi a dominat sistemele video din clasa Pentium pnă recent.
Deşi a fost proiectată cu gndul la procesorul Pentium II magistrala AGP nu este dependentă de procesor. Totuşi necesită suport din partea setului de cipuri al plăcii de bază iar plăcile AGP necesită un slot de extensie special, ceea ce nseamnă că nu veţi putea moderniza un sistem non-AGP existent fără să nlocuiţi placa de bază.
Chiar avnd setul potrivit de cipuri nu puteţi beneficia complet de capacităţile oferite de maistrala AGP fără un suport adecvat din partea sistemului de operare. Caracteristica de execuţie directă n memorie a magistralei AGP se foloseşte pentru enumite operaţii memoria principală, n locul adaptorului video, pentru a diminua traficul la şi de la adaptor.
Sunt disponibile patru viteze de AGP: 1X, 2X, 4X şi 8X (AGP 3.0). AGP 1X şi 2X sunt parte specificaţiei AGP 1.0 originale.  
Domeniile de performanţe ridicate şi de mijloc ale pieţei plăcilor video sau deplasat complet către AGP 4X.

   AVANTAJELE AGP
Rata de transfer mai ridicată. Rata de transfer la vrf este de 2-4 ori mai mare dect cea a magistralei PCI, datorită modului pipeline, adresării secundare şi a transferurilor de date care au loc att pe frontul crescator, ct si pe cel descrescator alceasului.
Interpretarea directa a texturilor din memoria sistem> AGP permite accesul direct cu viteza ridicata la memoria sistem de catre controlerul grafic, n locul ncarcarii prealabile a texturilor n memoria video locala.
Grafica de calitate mai ridicata. Se pot utiliza texturi cu dimensiuni, si nivele de detaliere nelimitate.
Costuri mai reduse. Prin minimizarea necesarului de memorie video, AGP ajuta la reducerea costurilor noilor sisteme.
Congestie mai redusa pe magistrala PCI. AGP functioneaza concurent cu, si independent de cele mai multe tranzactii de pe magistrala PCI. Sistemele vor avea o stabilitate mai mare atunci cnd traficul necesar pentru imaginile grafice si cele video este eliminat de pe magistrala PCI.

PLACI VIDEO AGP SI DRIVERE RECOMANDATE
Calculatoarele moderne se caracterizeaza prin cartelele grafice ultraperformante. In functie de placa sunt nenumarate aplicatii, ficare solicitand componenta mai mult sau mai putin. Pentru performanta cea mai buna, este recomandat sa aveti instalat un set de drivere foarte bun. De aceea, ne-am gandit sa va prezentam modele de placi de pe piata, driverul recomandat si versiunea sa, si bineinteles, locul de unde se poate descarca.
Chipset    Tipul Placii    Driver Recomandat:    Adresa web:    
3Dfx    Voodoo Banshee    3DFX Voodoo Banshee (2-9-2000) (4.12.01.1222)    www.3dfx.com    
    Voodoo 2    Voodoo 2 3D Accelerator (1-27-2000) (4.11.01.1151)        
    Voodoo 3    3DFX Voodoo 3 (1-25-2000) (4.12.01.1222)        
    Velocity    3DFX Velocity 100/200 (7-12-1999) (4.11.01.1146)        
3DLabs    Permedia 2    Generic Permedia 2 3D accelerator (5-4-1999) (4.10.01.2105)    www.3dlabs.com    
    Permedia 3    3Dlabs Permedia 3 Create! (2-9-2000) (4.12.01.2106)        
ATI    ATI Rage Pro Turbo AGP    Rage Pro Turbo AGP 2X (5-21-1999) (4.11.2560)    www.atitech.com    
    ATI Rage Pro Turbo PCI    Rage Pro Turbo PCI (5-21-1999) (4.11.01.2560)        
    ATI Rage LT Pro    ATI Rage Pro LT AGP 2X (4.10.01.2456)        
    ATI Rage 128    ATI Rage 128 GL SD AGP (3-9-2000) (4.12.01.6269)        
    ATI Rage Fury Maxx    Rage Fury Maxx (1-5-2000) (4.11.01.7925)        
Intel    i740    Intel740 Win9X PV4.0 (6-15-1999) (4.11.01.2719)    www.intel.com    
Matrox    G200    Matrox Millennium G200 AGP (2-22-2000) (4.11.01.2520)    www.matrox.com    
    G400    Matrox Millennium G400 (2-21-2000) (4.12.01.1520)        
Nvidia    Riva 128    Diamond Viper v330 (4.10.01.0127) or STB Velocity 128 (7-30-1997) (4.10.01.0182)    www.nvidia.com    
    Riva TNT    Nvidia Riva TNT (12-30-1999) (4.12.01.0368)        
    Riva TNT 2    Nvidia Riva TNT2 (12-30-1999) (4.12.01.0368)        
    Riva Vanta    Nvidia Riva Vanta (12-30-1999) (4.12.01.0368)        
    GeForce    Nvidia GeForce (12-30-1999) (4.12.01.0368)        
    Quadro    Nvidia Quadro (12-30-1999) (4.12.01.0368)        
Rendition    Verite V2x00    Rendition Verite 2x00 (4-14-1999) (v. 4.11.01.5176)    www.rendition.com    
S3    Savage 3D    Hercules Terminator Beast (v 1.02.61319) (4.11.01.4005)    www.s3.com    
    Savage S4    S3 Inc Savage4 (Engineering Bitflip) (4-13-2000) (4.12.01.8010)        
    Savage2000    Diamond Viper II Z200 - Windows 9x (4.12.01.9004)        
Videologic    Neon 250    Neon 250 - AGP 32Mb (9-19-1999) (4.11.01.10055)    www.videologic.com

    


Anexe

Figura 1 (conectorul SVGA şi VGA)
 

Tabelul 1 (semnalele la pinii conectoarelor standard VGA şi SVGA)
Pin    Semnal    Sens    Pin    Semnal     Sens
1    Roşu     Ieşire     9    Cheie (gaură obturată)    -
2    Verde     Ieşire    10    Masă sincronizare    -
3    Albastru     Ieşire    11    ID 0 monitor    Intrare
4    ID 2 monitor    Iintrare    12    ID 1 monitor    Intrare
5    Masă TLL (autotest monitor)    -    13    Sincronizare orizontală    Ieşire
6    Masă analogică roşu     -    14    Sincronizare verticală    Ieşire
7    Masă analogică verde    -    15    ID 3 monitor    Intrare
8    Masp analogică albastru    -            

Tabelul 2 (tipuri de procesoare)
Tipul procesorului     Unde are loc procesarea video    Viteza relativă     Costul relativ    Cum se foloseşte satăzi
Buffer de cadre    Microporcesorul calculatorului    Foarte lent    Foarte scăzut    nvechit
Coprocesor grafic    Procesorul propriu al plăcii video     Foarte rapid    Foarte ridicat    CAD şi staţii de lucru de proiectare
Accelerator grafic    Cipul video desenează linii, cercuri, forme;
CPU trimite comenzi pentru a le desena    Rapid     Scăzut spre moderat    Toate plăcile video din curentul principal; este combinat cu procesoare grafice 3D pe plăcile actuale
Procesor grafic 3D    Unităţile de procesare 3D ale plăcilor video redă poligoane şi adaugă efecte de lumină după nevoie    Afişare rapidă 2D şi 3D    Cele mai variate nivele de preţuri     Toate plăcile video optimizate pentru jocuri şi aproape toate plăcile video din curentul principal
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica