referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Orasul Singapore

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Distrus în mare parte la sfârsitul celui de al doilea rãzboi mondial, Singapore cunoaste dupã rãzboi, mai ales din anul 1965, când si-a obtinut independenta, o transformare fulgerãtoare intr-un megalopolis modern cu o foarte mare putere economicã, politicã si financiarã...

Varianta Printabila 


1 Singapore

 
    
Singapore este un oras stat, având o populatie de 2 800 000 locuitori. El se află pe o insulă cu acelasi nume, în sudul peninsulei Malacca.
    
Singapore a fost un centru activ de comert. În anul 1819 Imperiul Britanic a început constructia portului făcând din acest oras un important centru comercial al lumii.
    
Distrus în mare parte la sfârsitul celui de al doilea război mondial, Singapore cunoaste după război, mai ales din anul 1965, când si-a obtinut independenta, o transformare fulgerătoare intr-un megalopolis modern cu o foarte mare putere economică, politică si financiară. În mare parte acest fenomen este datorat unei emigratii foarte mari de chinezi în insulă, care care devin majoritari, având o pondere de peste 70 % din populatie.
    
 

Situat prin pozitia geografica  la o încrucisare de trasee maritime, între Oceanul Indian si Oceanul Pacific, Singapore a devenit unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, trăgând mari foloase din regimul de port liber instituit anume pentru facilitarea afacerilor.
    
Orasul se caracterizează printr-o arhitectură modernă ce se îmbină plăcut cu traditionalele constructii chinezesti în formă de pagode.


Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica