1 Singapore

 
    
Singapore este un oras stat, având o populatie de 2 800 000 locuitori. El se află pe o insulă cu acelasi nume, în sudul peninsulei Malacca.
    
Singapore a fost un centru activ de comert. În anul 1819 Imperiul Britanic a început constructia portului făcând din acest oras un important centru comercial al lumii.
    
Distrus în mare parte la sfârsitul celui de al doilea război mondial, Singapore cunoaste după război, mai ales din anul 1965, când si-a obtinut independenta, o transformare fulgerătoare intr-un megalopolis modern cu o foarte mare putere economică, politică si financiară. În mare parte acest fenomen este datorat unei emigratii foarte mari de chinezi în insulă, care care devin majoritari, având o pondere de peste 70 % din populatie.
    
 

Situat prin pozitia geografica  la o încrucisare de trasee maritime, între Oceanul Indian si Oceanul Pacific, Singapore a devenit unul dintre cele mai mari porturi ale lumii, trăgând mari foloase din regimul de port liber instituit anume pentru facilitarea afacerilor.
    
Orasul se caracterizează printr-o arhitectură modernă ce se îmbină plăcut cu traditionalele constructii chinezesti în formă de pagode.


Cele mai ok referate!
www.referateok.ro