referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Astronomie Istorie Marketing Matematica
Medicina Psihologie Religie Romana
Arte Plastice Spaniola Mecanica Informatica
Germana Biologie Chimie Diverse
Drept Economie Engleza Filozofie
Fizica Franceza Geografie Educatie Fizica
 

Tinerii şi preocupările lor

Categoria: Referat Religie

Descriere:

Tinerii din ziua de azi au preocupari din ce in ce mai variate.Unii dintre ei practica un sport :fotbal,tennis,atletism. Unii tineri sunt preocupati cu cititul,cu excursiile sau pur si simplu asculta muzica...


Adolescentii din ziua de azi nu mai au aceleasi preocupari ca altadata. Acum au aparut noi tehnologii,fel de fel de cluburi chiar si televizorul ocupa o mare parte din timpul liber o data cu aparitia diferitelor canale de televiziune.

Ei stau toata ziua pe mess, pe HI5, si-ar dori ca toata saptamana sa fie libera, sa nu mearga la scoala, sa poata iesi linistiti prin cluburi si discoteci.

Preocupările tinerilor în societatea de astăzi sunt foarte diferite. Modalităţiile de petrecere a  timpului liber, diversitatea mijloacelor de informare, alegeerea prietenilor constituie pentru tineri prilejuri de descoperire a unor modele şi valori diferite.

Tinerii din ziua de azi au preocupari din ce in ce mai variate.Unii dintre ei practica un sport :fotbal,tennis,atletism. Unii tineri sunt preocupati cu cititul,cu excursiile sau pur si simplu asculta muzica. Preocuparile variaza de la individ la individ in functie de domeniul de interes .Cele mai mari 2 hobby-uri ale adolescentului roman dupa parerea mea sunt fotbalul si muzica. Cei mai multi tineri au ca modele in viata fotbalisti sau oameni din lumea muzicii. Tanarul din ziua de azi nu mai citeste asa mult,el preferand sa vada un film sa asculte muzica sau sa stea degeaba. Desigur uitatul la filme sau ascultatul muzicii nu sunt niste lucruri rele ,ele chiar ajutand tanarul sa se relaxeze.

Adolescentii mai au si “pasiuni” negative pentru ei cum ar fi fumatul si bautura.Tinerii din ziua de azi incep inca de la varste fragede sa consume alcool si sa fumeze.

 În ceea ce priveşte prezenţa la anumite momente cultural-artistice, tinerii afirmă că nu participă niciodată la: concerte de muzică clasică (69%), operă (73%), teatru (54%), expoziţii (66%). Principalele motive ce îi împiedică să participe la astfel de manifestări sunt: lipsa de interes (32%), lipsa de timp (31%), lipsa prietenilor ce au astfel de interese (12%), preţul ridicat al biletelor (11%). Genurile de muzică preferate sunt: disco-pop (36%), dance (28%), latino (28%), house (23%), rock (20%).

Referitor la tehnologia informaţiei şi comunicării, sursele de informare preferate de tineri sunt: radio-tv (31%), internet (23%), serviciu specializat (21%), şcoală (9%). 

            O alta preocupare a tinerilor o reprezinta revistele. Adolescentilor le place sa citeasca reviste despre actorii sau canteretii lor favoriti. Revista „Hei!”, revista pentru tineret, apare bilunar. Ea, contine doua pagini despre lumea muzicii a filmului, si nu numai. Ofera si trei topuri, precum si nelipsita pagina psihologica .De asemenea, in fiecare numar psihologul raspunde scrisori de la cititori.

            Credinta si-a pierdut aproape orice mai insemna pentru tineret. Muzica

promoveaza in general "liber-cugetatorii" .

 În creştinism distracţiile sunt considerate manifestări fireşti chiar necesare pentru om, alături de odihnă şi de activităţi religioase şi sociale. Pentru tineri distracţiile pot fi considerate prilejuri de socializare, de manifestare a sentimentelor dar şi de consolidare a legăturilor de solidaritate cu ceilalţi, iar uneori chiar de înlăturare a plictiselii.

            Viata adolescentilor este populata de familie, prieteni, studiu, activitati profesionale, precum si de preocupari psihologice, filosofice.

Aşadar, familie, prieteni, studiu şi preocupări psihologice şi filosofice - toate aceste noţiuni populează universul adolescentului român. E normal, susţin psihologii, bazându-se pe cifre potrivit cărora 49 la sută dintre liceeni sunt preocupaţi de dezvoltare personală, 31 la sută de relaţia cu părinţii, şi, pentru mai târziu, de confortul material, într-un procent de 20 la sută. Mulţi adolescenţi tind să-şi dezvolte imaginea de sine în baza unor aptitudini sau abilităţi, prin comparaţie cu ceilalţi sau cu o imagine idealizată despre ceea ce ei ar trebui să fie. Din această cauză, ei pot ajunge să se considere lipsiţi de valoare, deoarece nu excelează în anumite domenii sau nu relaţionează.De altfel, potrivit studiului Ordes, 42 % dintre respondenţi declară că au o încredere scăzută în ei, iar 58 % că au o stimă de sine crescută pentru că sunt acceptaţi de gaşcă, dar şi pentru că sunt mulţumiţi de aspectul lor fizic.


Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica