referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Compania "Alfa nistru"

Categoria: Referat Marketing

Descriere:

În procesul de producere sunt implementate noile tehnologii împletite armonios cu experienÅ£a angajaÅ£ilor la întreprindere. Uzina este utilată cu echipament modern ÅŸi eficace. Noi utilizăm ambalajul de standard european de tip “Twist – Off”...

Varianta Printabila 


1


Compania
“Alfa
           Nistru”

Despre companie


Societatea pe Acţiuni “Alfa Nistru” reprezintă una din cele mai performante şi moderne ntreprinderi din Republica Moldova care prelucrează fructe, legume şi pomuşoare, şi este situată n partea de nord a ţării n municipiul Soroca un centru important n aspect cultural şi istoric, la hotar cu Republica Ucraina. n decursul a 40 de ani de activitate, SA “Alfa Nistru” s-a transformat dintr-o secţie de conserve ntr-o Asociaţie de Producere, ce include fabrica de conserve şi Centrul de Deservire a Fermierilor cu 2500 ha pămnturi arabile arendate.
SA “Alfa Nistru” produce şi realizează producţie conservată din legume, fructe şi pomuşoare. Asortimentul constituie aproximativ 40 de denumiri.
•    Compot, gem, dulceaţă;
•    Sucuri naturale din fructe, pomuşoare n ambalaj “Tetra – Pak”;
•    Suc natural de roşii n ambalaj “Tetra – Pak”;
•    Legume marinate;
•    Mazăre verde conservată;
•    Porumb dulce conservat;
•    Suc de mere concentrat.
Un aspect important al activităţii ntreprinderii l constituie creşterea şi realizarea fructelor, legumelor, pomuşoarelor proaspete şi de asemenea puieţilor şi răsadului.
Politica S.A. "Alfa-Nistru" o constituie fabricarea produselor ecologic pure de o calitate naltă din materie primă nemodificată genetic, care corespund standardelor internaţionale şi cerinţelor clienţilor şi realizarea lor la preţuri avantajoase pentru cumpărători.
Drept dovadă a calităţii nalte a producţiei servesc decoraţiile şi menţiunile obţinute la expoziţiile regionale şi internaţionale.
Factorii ce asigură calitatea producţiei SA “Alfa Nistru”:
•    Calitatea superioară a materiei prime utilizate n procesul de producere, o mare parte a cărei este crescută de companie nsăşi;
•    Calitatea superioară a apei naturale utilizată, ntrebuinţată n procese de producere;
•    Tehnologiile avansate;
•    Controlul efectiv al producţiei de către laboratorul ntreprinderii;
•    Experienţa si competenţa specialiştilor ntreprinderii;
•    Utilizarea ambalajului, etichetelor performante.
Politica Marketing a Companiei e orientată spre studierea cerinţelor pieţei de desfacere a produselor conservate şi sucuri. Ţinnd cont de acest fapt, este periodic nnoit asortimentul, ambalajul, tehnologiile – toate – mpreună formnd un sistem flexibil.
SA “Alfa Nistru” este cointeresată să colaboreze cu parteneri de nădejde şi să stabilească noi relaţii de afaceri n trei direcţii de distribuire şi realizare:
•    Conserve şi sucuri din legume, fructe şi pomuşoare;
•    Legume, fructe şi pomuşoare proaspete;
•    Puieţi din soiuri alese de pomi fructiferi şi pomuşoare; seminţe şi răsad de legume.
.


Din istoria ntreprinderii
Societatea pe Acţiuni “Alfa Nistru” se află n mun. Soroca, un centru important al Moldovei n aspect cultural şi istoric, la hotar cu Republica Ucraina. Societatea pe Acţiuni reprezintă una din cele mai performante şi moderne ntreprinderi din republică care prelucrează fructe, legume şi pomuşoare.
ntreprinderea a fost fondată n 1962 cu denumirea de “Uzina de conserve din Soroca” avnd raza de activitate – producerea conservelor din fructe şi legume.  Activitatea a nceput cu funcţionarea secţiei de conserve.
n 1981 a fost dată n exploatare secţia Aseptică, menită pentru prelucrarea şi păstrarea sucurilor de fructe n condiţii aseptice performante. n 1993 a fost finisată construcţia secţiei de mbuteliere, unde n prezent se toarnă sucurile n pachete „Tetra-Pak”.
n acelaşi an, n rezultatul privatizării, ntreprinderea s-a transformat n Societate pe Acţiuni cu denumirea "Alfa-Nistru". Proprietatea privată constituie acum 100%, ceia ce facilitează ntreprinderea să se dezvolte cu succes.
La nceputul activităţii sale volumul producerii uzinei de conserve alcătuia 2 mln. borcane. n procesul evoluţiei terenul de producere s-a mărit, utilajul uzat a fost nlocuit cu utilaj performant, tehnologiile avansate au nlocuit metodele vechi de producere. De asemenea s-a mărit şi asortimentul produselor noastre, ce au un ambalaj şi dizain modern. n aşa mod acum SA “Alfa Nistru” atinge capacitatea de producere de100 000 tone de materie primă.
Odată cu restructurarea economiei naţionale, datorită unei organizări riguroase a activităţii ntreprinderii, S.A. "Alfa-Nistru" a reuşit să-şi mărească capacităţile de producere, să lărgească posibilităţile de realizare a producţiei pe piaţa de desfacere, să-şi mbunătăţească indicii financiari şi economici, fapt greu de atestat n Republica Moldova. ntreprinderea se află ferm printre liderii restructurării economiei naţionale, orientndu-se activ spre pieţele externe de desfacere. Cu acest scop n 1992 - 2001 a fost extins asortimentul producţiei şi procurat un utilaj de calitate superioară şi anume:
•    presuri “Bucher” ( Elveţia) cu volumul de producţie 8 tone/oră;
•    utilaj de concentrare a sucurilor “Unipektin” (Elveţia) cu volumul de producţie 5 tone de suc concentrat / pe oră;
•    linia de producere a sucului n pachete Tetra- Pak  (Suedia);
•    utilaj pentru capsarea borcanelor de tip Twist- Off (Italia);
•    linia de producere a gemurilor (Italia);
•    autoclave moderne (Germania);
•    linie de producere a porumbului conservat (SUA);
•    linia de producere a boabelor de mazăre conservate (Germania).
Procesul intensiv automatizat al ntreprinderii a devenit prioritar, ceea ce a facilitat mbunătăţirea condiţiilor şi eficienţei activităţii de muncă. Odată cu implementarea noilor tehnologii, procesele de producere au devenit mecanizate, au fost mbunătăţite condiţiile de muncă. Considerabil s-a schimbat aspectul general al ntreprinderii.
n 1997 au fost arendate 200 ha de pămnt, pe suprafaţă căruia s-a organizat o pepinieră pentru creşterea puieţilor virus free de pomi fructiferi, zmeură, căpşune, coacăză de soiuri performante. n 1998- 2001 suprafaţa de pămnt arendat se măreşte pnă la 2500 ha. A fost creată livada superintensivă cu suprafaţa de 6,2 ha. n perspectivă se planifică de a extinde această livadă pnă la 300 ha.
n 1998, ntru susţinerea fermierilor particulari, la SA “Alfa Nistru” cu sprijinul Citizens Network for Foreigh Affairs, a fost creat Centrul de Deservire a Fermierilor care oferă diferite servicii n prelucrarea terenurilor private individuale (arat, semănat, stropitul livezilor, culesul recoltei). Centrul asigură fermierii cu materialul săditor necesar (puieţi, seminţe) şi oferă servicii consultative şi de laborator.
Astăzi ntreprinderea noastră are o structură complexă, polifuncţională care dispune de cadre calificate.
Noile tehnologii se mpletesc armonios cu experienţa bogată a specialiştilor, ceea ce permite ca producţia să devină calitativă, utilă şi gustoasă.
Tehnologiile
Obiectivul general al SA “Alfa Nistru” este de a fabrica producţie calitativă din materie primă pur ecologică, de naltă performanţă racordată la standardele internaţionale şi cerinţele cumpărătorilor. E prioritar astăzi faptul  că este utilizată tehnica modernă europeană, care permite implementarea diverselor tehnologii moderne.
Pentru a menţine calitatea produselor fabricate la un nivel nalt ntreprinderea noastră a modernizat capacităţile de producere nlocuind utilajul nvechit prin linii moderne de prelucrare cu capacitatea pnă la 100 000 tone de materie primă pe an.
Compania dispune de un utilaj de naltă calitate ceea ce permite producerea asortimentului variat:
•    Presuri “Bucher” (Suedia) pentru producerea sucului concentrat;
•    Utilaj pentru concentrarea sucului de mere “Unipektin” (Elveţia);
•    Linia producerii sucurilor n pachete “Tetra Pak” (Suedia);
•    Utilaj pentru capsarea borcanelor tip “Twist – Off” (Italia);
•    Linia de producere a gemurilor (Italia);
•    Autoclave moderne (Germania);
•    Linia de producere a mazării verzi conservate (Germania);
•    Linia de producere a porumbului dulce conservat (SUA).
Tehnologiile naintate de conservare permit păstrarea tuturor calităţilor gustative şi nutritive a produsului n timpul ntregii perioade de păstrare.
Sucurile sunt fabricate conform tehnologiilor implementate n ntreaga lume. Datorită lor se obţine o păstrare sigură, ndelungată a calităţilor gustative a sucurilor. Spre deosebire de sistemele tradiţionale, cnd este supus sterilizării produsul n ambalaj, n cazul ambalajului aseptic separat se sterilizează produsul, care este turnat n ambalajul sterilizat preventiv. ntreg procesul se desfăşoară n condiţii aseptice.
n urma acestui proces din producţie se nlătură următorii factori nocivi:
•    Elemente toxice;
•    Microorganismele patogene;
•    Microorganismele ce se pretează nmulţirii n procesul de păstrare şi distribuire;
•    Drojdiile şi mucegaiul.
Acesta este un element important, ce influenţează calitatea sucurilor. Specialiştii noştri pledează pentru un stil inovativ, sunt mereu preocupaţi de perfecţionarea tehnologică şi nalta calitate a produsului finit.
Grăbiţi-vă şi savuraţi din dulceaţa naturală a conservelor şi sucurilor cu marca comercială “VIS”, fabricate după o tehnologie specială, fără conservanţi şi coloranţi.

1 Productia

SA “Alfa Nistru” produce şi realizează producţie conservată din legume, fructe şi pomuşoare. Asortimentul constituie aproximativ 40 de denumiri:
•    Compot, gem, dulceaţă;
•    Sucuri naturale din fructe, pomuşoare n ambalaj “Tetra – Pak”;
•    Suc natural de roşii n ambalaj “Tetra – Pak”;
•    Legume marinate;
•    Mazăre verde conservată;
•    Porumb dulce conservat;
•    Suc de mere concentrat.
n procesul de producere sunt implementate noile tehnologii mpletite armonios cu experienţa angajaţilor la ntreprindere. Uzina este utilată cu echipament modern şi eficace. Noi utilizăm ambalajul de standard european de tip “Twist – Off”.
Toată producţia este racordată strict la cerinţele standardelor de stat din fructe şi legume proaspete fără a ntrebuinţa conservanţi şi coloranţi chimici. Tehnologia fabricării, calitatea sunt verificate permanent de către organele competente de stat, ntreprinderea fiind acreditată şi evaluată sistematic de Centrul Republican de Standardizare.
Metoda aseptică de conservare permite şi favorizează păstrarea la nivel a calităţilor nutritive ale produselor pe parcursul unui timp ndelungat.
Calitatea superioară a materiei prime joacă un mare rol n crearea concurenţei sănătoase pe piaţa de desfacere. Conservele şi sucurile de la SA “Alfa – Nistru” sunt fabricate din roada culeasă din văile Nistrului, n condiţii climaterice favorabile ce facilitează procesul de păstrare a componentelor nutritive necesare.
Materia primă e pregătită, cultivată din seminţe de naltă calitate. Cu scopul de a menţine eficienţa activităţii de asigurare a companiei cu materie primă, e creat Sectorul Agricol n componenţa căruia activează agronomii bine calificaţi care conlucrează cu furnizorii ntru ntemeierea unei baze de  materie primă sigure. Sunt promovate seminare, treninguri n cadrul cărora sunt discutate probleme ce vizează sectorul agricol, furnizorii asigură ntreprinderea cu seminţe şi puieţi.  Acest sector este preocupat de selectarea şi adaptarea la noile condiţii a diverselor soiuri de castraveţi şi roşii, precum şi de altoirea, nmulţirea soiurilor de coacăză, căpşun, zmeură, mere, caise, cireşe, gutui.
ntreprinderea este cointeresată n fondarea unei baze de materie primă locale de o calitate performantă, ce va dispune de cele mai  bune soiuri de legume, fructe , pomuşoare, deoarece S.A. "Alfa-Nistru" planifică n viitorul apropiat să lanseze o linie nouă de produse din căpşune, zmeură, coacăză (un asortiment bogat de sucuri asortate, gemuri, etc.).
Suntem bine dispuşi pentru colaborarea cu noi parteneri n condiţii avantajoase. ntru realizarea unui parteneriat promiţător dispunem de o puternică bază materială şi o experienţă bogată.


Inform-e de comert

Producţia este certificată conform cerinţelor Republicii Moldova. La cererea Cumpărătorului pentru o plată adăugătoare se oferă certificatul de conformitate al Rusiei.
Livrarea producţiei se efectuează cu transportul auto sau feroviar.
La expedierea pe calea ferată producţia este livrată cu vagoane acoperite şi este nsoţită de către expeditori pnă la depozitul Cumpărătorului. Pe timp de iarnă vagoanele sunt ncălzite. Producţia este transmisă conform actului de primire care are putere juridică. Vnzătorul poartă responsabilitate pentru ncărcătură n timpul expedierii.
n dependenţă de cantitate şi asortiment sunt posibile reduceri de preţ.
La coordonarea preţurilor, asortimentului şi volumului producţiei livrate şi primirea banilor pe contul nostru, timp de trei zile vagonul este ncărcat şi trimis.
La fiecare partidă de producţie sunt oferite toate documentele necesare:
•    Certificat de calitate;
•    Certificat de origine al mărfii;
•    Certificat de conformitate şi Raportul de ncercări al mostrelor de produse;
•    Certificat fitosanitar;
•    Invoice.
Perfectarea documentelor vamale pe teritoriul Republicii Moldova se efectuează din contul Vinzătorului.
n procesul de producere la S.A. "Alfa-Nistru" sunt folosite tehnologiile naintate şi experienţa bogată. ntreprinderea a modernizat mijloacele de producere prin nlocuirea utilajului nvechit cu cel modern de eficacitate sporită.
Astăzi, datorită producţiei calitative şi strategiei de marketing minuţioase, S.A. "Alfa-Nistru"  şi-a lărgit sfera de activitate pe piaţa de desfacere, care include nu numai Moldova, CSI, dar şi Romnia, Austria, Germania, Elveţia.
Dar pentru a produce un volum sporit de produse de o calitate naltă pentru pieţele din Vest şi Est, numai prezenţa liniilor de tehnologie naltă nu este suficientă. Un alt component critic al succesului este aprovizionarea cu materie primă. Agricultura n Moldova din punct de vedere cantitativ ct şi calitativ n ultimii ani se află n declin. Mai cu seamă aceasta se referă la pomicultură, horticultură. n ultimii 10 ani n Moldova practic nu erau sădite noi livezi şi să ţinem cont că o nouă, tnără livadă de meri dă roadă doar peste 4 ani. Livezile bătrne sunt insuficient ngrijite din cauza lipsei materialelor necesare.


Reieşind din situaţia creată, n 1997 compania a fondat o pepinieră de puieţi fructiferi şi pomuşoare virus free. Cu scopul evaluării calităţii materialului săditor a fost creat laboratorul care apreciază, indică prezenţa viruşilor n plante. Specialiştii laboratorului efectuează analizele ELISA şi IFA.
Pepiniera are o bază pregătită care conţine soiuri calitative de meri, prăsazi, pruni, precum şi diferite soiuri de pomuşoare – căpşune, zmeură, coacăză. Noi lărgim asortimentul n baza selecţiei indigene şi de peste hotare (Polonia, Germania, Ungaria, SUA).
Baza materială a pepinierei permite de a produce pnă la 1,5-2,0 milioane de puieţi pe an.
Materialul săditor crescut n pepinieră este folosit att pentru necesităţile companiei ct şi pentru realizare fermierilor, gospodăriilor.
S.A. "Alfa-Nistru" planifică realizarea gospodăriilor peste 4,5 mln puieţi n următorii 2 ani, dar peste 7 – 10 ani noi planificăm cultivarea puieţilor fructiferi pentru a nlocui 3000 ha livezi bătrne.
După procesul de privatizare a pămntului, mulţi antreprenori nu dispun de agrotehnica necesară pentru prelucrarea sectoarelor agricole. Şi n privinţa aceasta noi am găsit soluţionarea optimă a problemelor.
n noiembrie 1999 compania a semnat un contract cu CNFA cu scopul creării Centrului de Deservire a Fermierilor n componenţa SA “Alfa Nistru”. Scopul prim al proiectului este de a facilita munca sectorului agricol, fermierilor cu utilaj, ngrăşăminte minerale, pesticide şi alte materiale.
La zi Centrul dispune de 13 tractoare, 3 combine şi asigură prelucrarea pămntului, cultivarea roadei, repararea tehnicii agricole. Pentru a satisface cerinţele pieţei noi vom mări parcul de tehnică agricolă şi vom aduce cantitatea de tractoare pnă la 50 peste cţiva ani.
La Centrul de Deservire a Fermierilor a fost deschis un agro-magazin unde sunt realizate material săditor necesar, seminţe variate, ngrăşăminte minerale, pesticide.
n cadrul Centrului funcţionează Laboratorul, precum şi sistema Integrată de Ocrotire a  Plantelor. Acest Laborator oferă recomandări utile cumpărătorilor materialelor necesare. Utilajul modern n Sistema Integrată de Protecţie a Plantelor permite de a elabora prognoze ale bolilor şi dăunătorilor plantelor şi de asemenea de a calcula ştiinţific termenii de stropire a livezilor.
Centrul joacă un rol important n procesul familiarizării şi orientării fermierilor n opţiunea corectă, n cultivarea soiurilor căutate pe piaţă, soiurilor ce rezistă viruşilor ce-i pot afecta uşor.
S.A. "Alfa-Nistru" foloseşte propria linie de distribuire ceea ce contribuie la menţinerea unui parteneriat şi unei concurenţe forte n Moldova.
Compania preconizează fondarea liniei congelării rapide a fructelor şi legumelor, ceea ce va favoriza menţinerea armonioasă a cuplului cererii – ofertă n faţa consumatorilor.
 
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica