referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Publicitate - Exemplu pepsi-cola

Categoria: Referat Marketing

Descriere:

Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente recunoscute pe plan mondial , astefel renumele companiei cat si capitalul financiar au crescut foarte mult...

Varianta Printabila 


1 Rolul publicitatii intr-o societate de consum
        Publicitatea este un important mijloc de comunicare avand un rol important in lumea afacerilor si in societatein general.
        Iau ca exemplu  rolul reclamelor pentru compania Pepsico producatoare de o gamma variata de bauturi racoritoare.
           Trecutul reclamelor la acest produs este unul generos si interesant. Inca de la inceput, pepsi-cola a fost in stransa concurenta cu o alta firma producatoare de bauturi racoritoare de acest gen. competita pe piata economica a starnit in interiorul intreprinderii centrale a acestui produs ingrijorarea.
              Atunci reclamele au inceput sa apara si  sa aiba effect.de al emblema Pepsi in diferite ipostaze,clipuri ,filmulete animate, clipuri cu diferite celebritati cum sunt Shakira , Beyonce, Pink sau Enrique Iglesias  , pana la diferite slogane cum ar fi :”pepsi – dare for more!”sau concursuri cu premii atragatoare.        
          
               Cu ajutorul publicitatii, firma si-a facut emblema si numele, niste elemente  recunoscute pe plan mondial , astefel renumele companiei cat si capitalul financiar  au crescut foarte mult.
                 Pentru  a castiga si pentru a fi in fruntea clasamentelor, vorbim aici despre publicitate, recunoastere , ciliate si un plan economic cat mai  ridicat , compania  Pepsico a recurs  la reclame  cat mai indrasnete   cu scopul de a urca  in top. De exemplu pentru a devaloriza  in fata publicului firma concurenta, cei de la Pepsi  au conceput o reclama in care  apare un baietel de vreo 8-9 ani , imbracat de joaca ,  netuns, mergand la un automat asezat la coltul unei intersectii al unui cartier pare-se marginas. Copilul  cumpara de la automat doua  doze de coca-cola  si le aseaza in picioare pe jos. Se suie pe ele si incet apasa butonul pentru pepsi. Cand doza iese din aparat, baietelul se da jos grabit , o desface si pleaca savurand-o si lasand cele 2 doze in urma.
     Aceasta reclama face  ca firma pepsi sa para una dorita , produsele lor fiind cele pentru care  consumatorii opteaza , iar firma concurenta este calcata in picioare, decade.
       Treptat , cu astfel de reclame  si diferite campanii , compania se dezvolta , oferind o gama mai larga de produse din care fa cparte mirinda si 7up, fiecare cu o gama variata de  arome.
Pe lanaga mirinda de portocale , gasim si alte variante de diferite fructe
7up vine si el in  variante diferite: 7up, 7up light, 7up ice si altele
    
Pentru bautura racoritoare carbogazoasa pepsi , au aparut  si diferite variante  in editii limitate cum au fost: pepsi blue , pepsi gold si pepsi cappuccino.
   
De altfel din lagra gama mai putem deosebi pepsi-light  pepsi-twist lemon cu un strop de lamaie ,pepsi max  si pepsi X , varianta energizanta , un pepsi cu aceeasi aroma  insa mai puternica , produse la care  gama de reclame  este foarte variata  si cu un continut  mai mult sau mai putin comic, in principal captivant.
     
Sloganele care insotesc aceste produse  sunt in mare parte cunoscute. Banuiesc ca nu sunt multi cei care nu au auzit zlogenele:
Hmmm – it’s to good to be light!
Are you sure? Don’t worry there’s no sugar!
Pepsi – dare for more
Pepsi X – Xperimenteaza!
Pepsi max – traieste viata la max
Pepsi twis – un strop de lamaie
     De asemenea compania a produs  si diferite variante  variante cum sunt 7up clear , 7up ice, 7up light reprezentate de un personaj
din hartie  , animat  cu haine largi, care  gaseste tot felul de rezolvari pentru diferite probleme cu sloganul  Think clear
Pentru compania Pepsico , publicitaea  a avut si continua sa aiba un rol principal, aducand compania pe primele locuri in topul produselor vizate intr-o  societate de consum.

 Made bye bombonik and that you can see ;)
                                                                   (Oana)              

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica