referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Imbracamintea romanilor

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

Istoricii au ajuns la concluzia că pătură vasta a luat forma unui semi-cerc.De obicei, Toga avea între 2 ÅŸi 3 metri lungime (deÅŸi se pare că până la 5 metri lungime, în unele cazuri) ÅŸi la punctul său cel mai larg, va fi fost de până la 2 metri lăţime...

Varianta Printabila 


1 Imbracamintea Romanului
          
           Toga                            Etola                            Etola
                                               
                                                      Toga Preotului

mbrăcăminte Romanane este originara din Grecia antice, dar a avut forme distincte de propriile sale.
In toata lumea antica, hainele trebuiau sa fie simple. Lana era un material usor de procurat find si materialul de baza din care se fabricau hainele.
Acele din acele zile erau greu de utilizat si grele fata de standardele moderne. Prin urmare orice mpletit sau de cusut a fost menţinută la un nivel minim. Aleasta, desigur

Lenjeria de corp

C
a lenjerie de corp acestia purtau o bucata de material cu noduri pe fiecare parte. Acest articol de imbracaminte era cunoscut sub diferite nume. Explicatie cea mai probabila este ca ea varia sub mai multe forme. Aceste nume erau: subligar, subligaculum, campestre, licium şi cinctus.
Femeile s-ar purta de asemenea, un sutien simplu sub forma unei benzi, strns legat n jurul corpului, fie peste bustul şi n conformitate cu mbrăcăminte (fascia), sau sub bustul şi peste mbrăcăminte (strophium, mammillare, cingular).
Tunica
 
A
rticol de mbrăcăminte cele mai de bază, n haine Roman a fost tunica (Tunica). Acesta a fost rochia standard de la Roma. Pentru cei mai multi romani si sclavi tunica ar fi de mbrăcăminte mbrăcat n ntregul ei nainte de a lasa piciorul liber.
Tunică barbatilor ajunge, n general, aproximativ la genunchi, n timp ce tunicile femeilor ajung, n general, mai lung, unele ajungnd la pămnt. Tunicile de femeie, de asemenea, de multe ori au avut mneci lungi. Cu toate acestea, n secolul al doilea sau al treilea tunica mneci lungi să devină acceptabilă pentru bărbaţi.
Pe vreme rece, probabil Romanii purtau cu două sau trei tunici pentru a se incalzi. n acest caz, tunica cea mai apropiat corp, care funcţionează ca o vesta, se numea subucula. Stratul următor era numit intusium sau supparus. mpăratul Augustus, care a fost de o constituţie destul de fragilă, a fost cunoscut ca purta mai multe de patru tunici n timpul iernii. A existat diferente formale n tunici care sa dea rang social.
 O dungă purpurie purtat pe tunica a fost numit un membru clavus şi a indicat ntr-o anumită ordine:
-Senatori - clavus Latus (sau laticlavium) notate.
- Clavus angustus a fost marca de ordinul ecvestru.
Deci, un senator ar putea purta o tunică dispunnd de o benda verticala largă violet n jos. Un ecvestru ar putea purta o tunică cu două dungi verticale nguste violet pe fiecare parte a tunicii.
Este demn de menţionat tunica palmata, care a fost o tunică viu colorata, brodat cu frunze de palmier şi a fost purtat de triumphator n timpul triumful lui, sau, eventual, de către alţi demnitari de la alte ocazii cu totul excepţionale.

Cele mai bogate sub forma de tunica cu mneci lungi, dalmatica, n multe cazuri nlocuieşte cu totul n togă ani mai trziu de imperiu.

Toga
 
T
oga a fost permisa să fie purtat numai de către liberii cetăţeni romani. Strainii, sau chiar cetăţenii exilat, nu ar putea să apară n public purta o togă.
Dacă n primele zile Toga a fost purtat direct pe corpul gol, apoi mai trziu o tunică simplu a fost adăugat, legat la talie cu o curea.
Au existat unele familii vechi, cu strămoşi vechi, care a insistat pe continuarea traditiei de pansament, fără o tunică.
Practic Toga a fost o pătură mare, drapată pe corp, lăsnd un braţ liber.
Istoricii au ajuns la concluzia că pătură vasta a luat forma unui semi-cerc.
De obicei, Toga avea ntre 2 şi 3 metri lungime (deşi se pare că pnă la 5 metri lungime, n unele cazuri) şi la punctul său cel mai larg, va fi fost de pnă la 2 metri lăţime.

1 Fără ndoială păstrarea un astfel de element greoi de mbrăcăminte.
n unele cazuri, au fost cusute n poala pentru a ajuta la menţinerea hainei n vigoare. n scopul de a ajuta Toga pemtru un decor mai gratios.
Togă a fost făcută din lnă. Bogatii aveau luxul de a alege ce fel de lnă au căutat să poarte. Din marfa italiană, lnă de Apulia şi Tarentum care au fost considerate cele mai bune. ntre timp, lnă de la Attica, Laconica, Milet, Laodicea şi Baetica au fost considerate de cea mai bună calitate.
Băieţi de familii nstărite n mod rezonabil ar fi de aşteptat să poarte togă. n cazul lor, mbrăcăminte la comun de numele acestuia cu cea a senatorilor, praetexta togă. n mod oficial a deveni un om, de obicei, la 16 ani. Toga albă a cetăţeanului roman era cunoscuta sub numele de virilis Toga, Pura togă sau libera toga. Este demn de menţionat faptul, că culoarea albă a Togei a fost prevăzute de lege.

 
Cum sa te imbraci cu o toga.

Imbracamintea Femeilor

A
u existat rescrictii privind obiceiurile si traditiile rochiei femeiesti. Initial se credea ca erau in mare masura, de culoare alba, la fel ca rochia barbateasca, apoi nu a parut sa steie asa mult timp. Hainele de femeie erau aproape de orice culoare. Imbracamintea de baza a femeilor era stola. Aceasta in esenta era, in esenta, o tunica lunga pana la sol. Acestea puteau fi cu maneci scurte sau lungi sau chiar fara maneci.
Stola era de obicei purtata peste o tunica lunga numita tunica de interior.
 
Un alt de avere era o curea foarte ornamentata (instita).
In primele zile ale republicii femeile purtau ricinium, o mantie patrata asezata peste umeri. Dar mai tarziu ricinium afost inlocuita cu palla.
 Palla este usor de descris fiid o mantie drapata similar cu toga chiar daca este mai mica si mai putin greoaie. Nu pare să fi fost nici o anumită dimensiune sau forma specifica Pallei. Deci, s-ar putea varia de la un articol de mbrăcăminte de mare care nu semnifica nimic altceva dect o eşarfă. mbrăcăminte de mătase a fost la dispoziţia celor bogaţi, dar a fost utilizate exclusiv pentru veşminte de sex feminin, ca şi pentru bărbaţi a fost considerat extrem neobisnuit, pnă la sfrşitul imperiului, apoi curtenii din secolul al 4a purtau haine de mătase elaborat brodate.

Copiii
 
C
opii din familii bogate purtau haine simple numite tunici Belted. Copiii purtau o amuletă numită bulă. Baietii o purtau, pnă cnd ajunge la bărbăţia lor, de obicei n jurul vrstei de şaisprezece ani. Fetele o purtau pnă cnd acestea căsătorit.

Incaltamintea


ncălţăminte Roman a arătat puţin distinstinctiv ntre bărbaţi şi femei. In general purtau sandale legate in jurul gleznei cu benzi subtiri din piele.
Au fost trei tipuri principale de ncălţăminte:
Calcei o ncălţăminte standard, n aer liber pentru un roman şi a făcut parte din rochia naţionala cu togă. A fost un pantof din piele moale, n general vorbind o ncrucişare ntre un pantof şi o sandală.
Sandale (soleae, crepidae sau sandalia) au fost, n general, considerate ca ncălţăminte de interior. Era neobisnuit pentru ei sa fii văzut n public cu sandale n aer liber.
Al treilea tip de ncălţăminte general, a fost o pereche de papuci (Socci), care au fost, de asemenea, a nsemnat pentru interior.
Au existat, desigur, alte tipuri de ncălţăminte. Pero a fost o simplă bucată de piele nfăşurat n jurul piciorului, caliga a fost cizma militara, sculponea era o bucata  din lemn purtate numai de ţăranii săraci şi sclavi.
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica