referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Viata lui Adolf Hitler

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

Adolf Hittler a visat că germanii vor cucerii lumea. Era convins că rasa germană era superioară celorlalte, ÅŸi cu această credinţă în suflet a inspirat teamă unei lumi întregi. SusÅ£inea cu fiecare prilej că ,,adevăraÅ£ii germani,, sunt ,,înalÅ£i ÅŸi blonzi,,...

Varianta Printabila 


1


   Adolf Hittler s-a născut n orăşelul Braunau, la graniţa dintre Germania şi Austria, n 1889. De celălalt mal al rului care separa cele două state, Adolf putea să vadă Gemania lui Bismarck.
   Băiatul a fost un elev excelent la gimnaziu, dar odată cu plecarea la oraş s-a confruntat cu primele piedici. Tatăl său Alois, funcţionar vamal, dorea ca băiatul să-i calce pe urme şi a ncercat să-l convingă cu forţa pumnului să renunţe la pasiunea pentru artă.
   n aceste condiţii, fiul a căutat cu bună ştiinţă să obţină rezultate slabe la nvăţătură, pentru a-şi bloca accesul la o carieră de funcţionar public. Situaţia l-a nfuriat pe tată, care a nceput să-şi bată băiatul cu bocancii. Adolf a ndurat bătaia, nvăţnd că violenţa şi teama reprezintă modalităţi foarte eficace de a controla oamenii. 30 de ani mai trziu, avea să-şi nscrie numele n analele istoriei, drept unul dintre cei mai atroce dictatori pe care i-a cunoscut omenirea.
   Ajuns n ultimul an de liceu, Adolf a decis că nu vrea să şi sacrifice libertatea de dragul ştiinţei, aşa că a renunţat la şcoală. S-a mutat mpreună cu mama sa vitregă, ducnd o viaţă foarte comodă şi lipsită de evenimente neprevăzute. Banii cştigaţi din vnzarea casei tatălui după moartea acestuia le-au ajuns pentru a susţine stilul de viaţă, băiatul devenind trndav. Averea tatălui i-a permis tnărului Hittler să crească complet rupt de realitate, obişnuit cu traiul bun. Profesorul Edward Huma l descrie ca fiind copleşit de prejudecăţi pe care le acumulase n cursul copilăriei.
   După ce a convieţuit timp de doi ani cu mama sa vitregă, ducnd o viaţă materialistă, ndestulată, a decis să plece n Austria, la Viena, pentru a-şi ndeplini destinul. A dat examenul de admitere la Academia de Arte Frumoase, o instituţie foarte prestigioasă. Nu era deloc ngrijorat cu privire la rezultat, pentru că fusese un elev strălucit n liceu şi avea talent artistic.
   Cnd s-au afişat rezultatele şi a aflat că nu a fost admis, s-a nfuriat ngrozitor, părăsind Academia. La acea vreme Adolf Hittler mplinise 18 ani. Lipsit de un ţel care să-i focalizeze energiile, avnd la dispoziţie mult timp liber, Adolf s-a cufundat n lectură. Nu citea de plăcere, ci doar pentru a-şi confirma veridicitatea viziunii sale despre lume. Ocazional şi petrecea serile urmărind spectacolele Operei din Viena. Cu alte cuvinte era un om cu un puternic simţ al culturii. Uneori se pierdea n mulţimile care ncercau să pătrundă n clădirea parlamentului. Locuitorii Vienei deja ncepuseră să promoveze alungarea tuturor evreilor. După ce Hittler a cunoscut primul evreu, un cerşetor care după un timp fusese ridicat de poliţie, a studiat temeinic istoria n ceea ce privea poporul evreu.
   De asemenea, primarul oraşului aderase recent la o organizaţie antisemită. Emblema organizaţiei era svastica care avea să devină simbolul partidului nazist. Sigla simbolică era soarele, precum şi superioritatea şi puritatea rasei ariene.


1 Ce nseamnă rasa ariană?
   Adolf Hittler a visat că germanii vor cucerii lumea. Era convins că rasa germană era superioară celorlalte, şi cu această credinţă n suflet a inspirat teamă unei lumi ntregi. Susţinea cu fiecare prilej că ,,adevăraţii germani,, sunt ,,nalţi şi blonzi,,.
   Singuraticul Adolf ducea o viaţă boemă n Viena, dar libertatea de care se bucura avea limitele sale. Tocmai mplinise 24 de ani, cnd a primit ordinul de ncorporare n armata austriacă. A ignorat termenul repetat. Mult timp s-a ascuns de autorităţi. n 1913 a decis să părăsească Viena, n favoarea Germaniei. Preţ de doi ani, a dus o viaţă nefericită şi instabilă, lipsită de prieteni. Oraşul unde s-a stabilit n Germania, era Mnchen. După ce ancheta privind dezertarea sa din serviciul militar austriac, la Salzburg n Austria, oraş apropiat de Mnchen, folosindu-se de talentul său oratoric, Hittler a reuşit să-i convingă pe anchetatori că nu era apt din punct de vedere fizic pentru nrolarea n armată. Realitatea era alta. Motivul era de fapt că avea o aversiune faţă de poporul austriac, ndreptndu-şi devotamentul către armata germană. La 1 august 1914 n piaţa Odeon din Mnchen, se adunase o masă de oameni care fremăta de entuziasm. Germania tocmai declarase război Rusiei, după ce armata rusă invadase Austria. Acest moment a marcat nceputul primului Război Mondial.
   Temndu-se că războiul se va ncheia prea repede, Adolf a ncercat imediat să se nroleze n armata germană. Odată devenit soldat, a parcurs nouă săptămni de instrucţie dură, şi a fost trimis n Flandra să lupte mpotriva britanicilor. Totuşi a făcut faţă războiului, după ce capturase mulţi inamici, statul german l-a decorat cu Crucea de Fier, Clasa a Doua. După toate eforturile sale nu primise altă slujbă n armată, dect cea de curier. Timp ndelungat pnă la terminarea războiului, Germania fusese nfrntă şi era ntr-o mare criză economică, avnd mulţi şomeri.
   Decepţionat, Adolf Hittler s-a retras din armată, n scurt timp afirmndu-se n anul 1920 ca membru n Partidul Muncitoresc German. Membrii partidului, nu mulţi la număr, au fost capturaţi de cuvntările sale. n scurt timp partidul a cştigat treptat, tot mai mulţi adepţi. Hittler trecuse de 30 de ani la acea vreme, cnd un poet Dietrich Eckart, şi-a dat seama că Adolf nu este un om de rnd. El avea putere să manevreze masele de oameni, cu forţa cuvntului.
   Ca lider al micuţului Partid Muncitoresc German, Hittler a nţeles că avea puterea să folosească antisemitismul spre propriul avantaj, pentru a-şi transforma partidul ntr-unul de nivel naţional. După multe participări la convenţii de popularizare a partidului, Hittler a promovat violenţa mpotriva evreilor. Nu puţini au fost aceia care au fost sensibilizaţi de cuvintele lui şi au decis să se alăture partidului. Printre aceştia numărndu-se şi Josef Gbbels, cel care avea să se ocupe cu propaganda n cadrul partidului nazist.
   Ulterior Hittler i-a adăugat partidului o dimensiune militaristă. A asigurat unora dintre membrii o instrucţie specifică soldaţilor, punnd bazele unei miliţii cunoscute sub numele de SA, formată din soldaţii cei mai loiali.
   După ce Hittler a vrut să ocupe Berlinul cu forţa, mulţi adepţi ai Partidului Muncitoresc au plecat din partid, Hittler căpătnd ncredere şi prietenie de la Rudolph Hess, cel care avea să-i fie cel mai loial. După un an de absenţă politică, Adolf Hittler avea să-şi nfiinţeze o nouă grupare care se va numi Partidul Nazist.
   La alegerile din 1928 naziştii au căpătat multe voturi şi un loc n parlamentul german. După o campanie electorală mpotriva locotenentului Hindenburg, Hittler a eşuat politic. După o călătorie cu avionul n multe regiuni ale Germaniei, a captivat masele cu discursurile sale. După multe eforturi n 30 ianuarie 1933 a reuşit să devină cancelar. Timp de un an a slujit cu devotament Germaniei, n funcţia de cancelar. n acest timp Partidul Nazist s-a extins tot mai mult, numindu-l pe Adolf Hittler liderul lor. La scurt timp după ce a fost numit lider al partidului, locotenetul Paul von Hinderburg, numit preşedintele Germaniei, a decedat. După un timp Hittler l-a cunoscut pe Benito Mussolini, care şi organizase propria armată la Roma n Italia. După ce s-a ntlnit cu acesta la Veneţia, Adolf Hittler s-a ntors n Germania, a dizolvat celelalte partide, a modificat legislaţia astfel nct să interzică nfiinţarea de noi partide. A declarat război mpotriva evreilor. A nfiinţat Gestapo-ul pentru a monitoriza activităţile civililor. A construit nchisori şi lagăre pentru exterminarea populaţiei de origine ebraică. A manevrat poporul german, cştigndu-l de partea sa. Ajunsese un adevărat dictator.
   Era convins că folosirea forţei este necesară pentru a proteja mndria şi onoarea rasei. Pentru aceasta considera că este esenţială ocuparea unor teritorii europene. ntr-o perioadă scurtă , armata germană, a pus stăpnire pe Praga, invadnd Cehia. Franţa şi Anglia au declarat război Germaniei. Aşa a luat naştere cel de-al Doilea Război Mondial. După multe bătălii cştigate, Germania n cele din urmă, a pierdut teren. La 6 iunie 1944 Franţa se aliase cu armata britanică şi americană elibernd Parisul şi alte oraşe ocupate de nazişti. La scurtă vreme armata germană a fost luată prin surprindere la Berlin de Franţa şi aliaţii săi.
   Hittler a rămas necăsătorit pnă cu două zile nainte sinuciderii sale. Cu două zile naintea sinuciderii sale, s-a cununat cu Eva Braun, cu 23 de ani mai tnără dect el. A fost singura sa iubită n acei 16 ani. nainte de moartea sa, Hittler a dorit ca el şi soţia sa să fie incineraţi. Şeful aviaţiei Germaniei i-a cerut lui Hittler să se mai gndească, spunndu-i că ar putea să plece n exil n Japonia sau Argentina, dar decizia lui Hittler era de neclintit. Prima sa victimă a fost cinele său, i-a după aceea Hittler a decis să-şi pună capăt zilelor mpuşcndu-se n cap.


Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica