referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Statuia faraonului Neferhotep I

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

"Statuia a fost gasita ingropata la o adancime de 1,6 metri, sub un portal din piatra care marca intrarea in templul faraonic al regelui Thoutmosis I, care a condus Egiptul in perioada 1530 - 1520 inaintea erei noastre, si in apropierea unui obelisc dedicat reginei Hatshepsut", singura femeie care a condus Egiptul in calitate de faraon in perioada 1504-1484 inaintea erei noastre, a declarat sursa citata...

Varianta Printabila 


1 S-A DESCOPERIT O STATUIE A FARAONULUI NEFERHOTEP I
Centrul franco-egiptean pentru studiul Templului din Karnak si Consiliul superior egiptean pentru antichitati (CSAE) au anuntat, sambata, la Luxor, descoperirea unei statui a faraonului Neferhotep I, pentru a carei degajare trebuie demontate o serie de constructii, transmite Mediafax. Statuia, care este ingropata de circa 3600 de ani, il reprezinta pe Neferhotep I purtand insemnele regalitatii, inclusiv efigia unei cobre, a declarat arheologul Francois Larche. Dubla si fabricata din piatra, statuia are o lungime de 1,80 de metri si este inconjurata de un cadru dublu de 2 metri, care se afla la o adancime de 80 de centimetri, a declarat Larche, in timpul unei vizite efectuate la locul descoperirii. Monumentul a fost descoperit in satul Karnak, sub ruinele cetatii Theba, care a fost capitala Egiptului Antic si unde se gaseste si Templul lui Amon, precum si mai multe edificii religioase.

"Statuia a fost gasita ingropata la o adancime de 1,6 metri, sub un portal din piatra care marca intrarea in templul faraonic al regelui Thoutmosis I, care a condus Egiptul in perioada 1530 - 1520 inaintea erei noastre, si in apropierea unui obelisc dedicat reginei Hatshepsut", singura femeie care a condus Egiptul in calitate de faraon in perioada 1504-1484 inaintea erei noastre, a declarat sursa citata.

Cel de-al 22-lea rege din cea de-a 13-a dinastie (1785-1680 i.e.n), Neferhotep I, al carui nume inseamna "Frumos si bun", a condus Egiptul in perioada 1696-1686 i.e.n. Desi nu avea sange regal, faptul ca tatal sau a fost preot al Templului Abydos i-a permis sa obtina tronul. "Nu putem scoate statuia din subsol pentru ca se afla in apropierea obeliscului si, pentru a o dezgropa, trebuie sa demontam portalul, apoi sa-l reconstruim dupa scoaterea statuii", a explicat Larche. "CSAE trebuie sa decida soarta statuii lui Neferhotep I: daca aceasta va fi scoasa la lumina zilei sau va ramane ingropata acolo unde se afla (...) Am recurs la fotografii prin satelit si la echipamente speciale de detectie utilizate in cadrul cercetarilor arheologice, iar aceste metode au demonstrat ca dubla statuie exista", a adaugat el.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica