referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Statele Germane

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

In Confederatia germana, actiunile revolutionare s-au desfasurat in mod diferit. In unele state ele au avut un caracter pasnic, in altele s-a ajuns la confruntari armate. Diferita a fost si participarea: fie actiuni numai ale burgheziei, fie revolutii burgheze dublate de revolte taraniste...

Varianta Printabila 


1                                               Statele Germane
        Statele Germane
       In Confederatia germana, actiunile revolutionare  s-au desfasurat in mod diferit. In unele state ele au avut un caracter pasnic, in altele s-a ajuns la confruntari armate. Diferita a fost si participarea: fie actiuni numai ale burgheziei, fie revolutii burgheze dublate de revolte taraniste.
        In Prusia, revolutia a inceput in martie 1848,la Berlin. Dupa cateva zile de lupte, regele Friedrich Wilhelm al IV-lea a fost obligat sa accepte formarea unui nou guvern si apoi alegerea unei Adunari Nationale Constitutionale, in care majoritatea o detineau iberali .
        Divergentele dintre burghezia liberala si  muncitori au facut ca Adunarea sa piarda sprijinul politic militar al acestora din urma .In aceasta conditie, in noembrie 1848 regele a numit un nou guvern, condus de un general, contele de Brandenburg, dupa care a dizolvat Adunarea .
        In decembrie, regele  acordat insa o Constitutie, care reprezenta un compromis intre liberalim si absolutism, puterea fiind impartita intre un Parlament bicameral si monarh.
        Una dintre principalele preocupari ale revolutionarilor germani a fost  unirea intr-un singur stat .In acest scop s-a constituit Parlamentul de la Frankfurt, in care si-au trimis reprezentanti toate statele Confederatiei.In martie 1849, aceasta a votat o constitutie si a oferit coroana de imparat al Germaniei regelui Prusiei, care insa a refuzat-o, declarand ca nu o poate primi deoarece "vine din noroi".
        Parlamentul de la Frankfurt a fost dizolvat, esuat astfel proiectul de unificare de la 1848-1849.Principiile sale de organizare a Germaniei au fost reafirmate, mai tarziu, de Prusia cancelarului Otto von Bismarck.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica