referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Nazismul

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

La început a fost Adolf Hitler. Adolf era un copil cinstit care nu avea o viata foarte interesantă. Tatăl său care era functionar la granita dintre Austria si Germania era un om foarte aspru si dominant. La vârsta de 14 ani lui Adolf i-a murit tatăl, si de atunci...

Varianta Printabila 


1 Nazismul


    La nceput a fost Adolf Hitler. Adolf era un copil cinstit care nu avea o viata foarte interesant. Tatl su care era functionar la granita dintre Austria si Germania era un om foarte aspru si dominant. La vrsta de 14 ani lui Adolf i-a murit tatl, si de atunci
au inceput s se observe semnele de ur si viciozitate pe care avea s le manifeste mai trziu. Cnd avea 19 ani, Adolf a plecat la Viena, unde, visnd sa devina pictor, a vrut s intre la o scoal de arta dar a fost respins. n anii petrecuti n Viena, Hitler dezvolt un puternic sentiment de ur pentru evrei si dupa spusele lui, tot acolo si formeaz si teoriile privind rasa suprem.
    Primul razboi mondial lovea Europa precum o furtun si Hitler decide s se nroleze in armata german. A fost un lupttor indrjit, daca nu chiar nebun. Odat a capturat 21 de brbati, fr a se folosi de arm, dar a fost rnit cu gaz de mustar si a stat foarte mult timp n spital pentru a se vindeca. Cnd a iesit din spital rzboiul se terminase si oarecum slbit Hitler a gasit o slujb de curier in Munchen. Aici el s-a ntlnit cu Partidul German al Muncii si a fost impresionat de ideile acestora.
    Hitler nu a nfiintat acest partid, ci doar i s-a alaturat acestuia si mai trziu l-a dominat.
     n 1919, la vrsta de 30 de ani, Hitler a depus un efort intens pentru partid, si datorita lui miscarea a avut succes. El era unul dintre cei 7 membri din comitetului director al partidului. La nceput Hitler a mpartit celorlalti membrii invitatii pentru prietenii si familiile acestora dar putinii oamenii li s-au alturat. ns cu timpul partidul s-a extins si au nchiriat o pivnit de bere care putea gzdui 100 de oameni si care s fost supraaglomerat. Unul dintre cei care le-a vorbit oamenilor din aceea camer a fost chiar Hitler, care, spre surprinderea tuturor, s-a dovedit a fi un foarte bun si provocator orator, el a descris acest moment in cartea sa autobiografic, Mein Kampf: " Am vorbit 30 de minute, si ceea ce, pn atunci, eu doar simteam in sinea mea c pot fara s fiu constient de acest lucru, s-a dovedit a fi realizabil: Puteam s vorbesc! Dup 30 de minute multimea din camera aceea mic era electrizat si entuziasmul a fost dovedit de faptul c referirea mea la sacrificarea celor prezenti a dus la strngerea unei donatii de 300 de marci".    
    n 1920 Hitler devine seful propagandei de partid si sustine organzarea primei ntlniri in mas a membrilor. Desi ceilalti conductori ai partidului s-au opus organizrii unei ntlniri in mas, aceasta a avut totusi loc. Se temeau ca revolutionarii Marxisti ar putea veni la ntrunire si ar distruge-o, dar Hitler asta si dorea. El a presupus corect ca asta doar ar extinde miscarea bazndu-se pe frica germanilor de o revolutie comunist.
    Pe 24 februarie 1920, Hitler a intrat in sal unde a gsit 2000 de oameni care asteptau s nceapa ntrunirea. Printre acestia era un numr considerabil de comunisti care doreau s distrug adunarea. La cteva minute dup inceperea discursului lui Hitler, comunistii au inceput s scandeze lozinci si astfel au strnit trboiul, dar dup cum sperase Hitler, comunistii erau prea putini si astfel lozincile au fost acoperite de aplauzele celor adunati.
   

1 Apoi el a prezentat cele 25 de articole ale cu privire la Partidul German al Muncii, ntrunirea a fost un succes.
    "Dup aproape 4 ore sala incepea s se goleasc si multimea, umr la umr, se indrepta usor spre iesire, mi-am dat seama c principiile unei miscri care nu va fi uitat niciodat se transmiteau printre oameni." ( Mein Kampf )
    Tot in 1920 Hitler a adus, ca simbol oficial al miscarii, swastika odat cu un nume nou: Partidul National Socialist al Muncitorilor din Germania ( pe scurt Partidul Nazist ). La sfrsitul anului 1920 partidul numra deja 3000 de oameni.
    n scurt timp Hitler si-a fcut un renume in Germania, ca fiind un om capabil s conduc tara si s o fereasc de o revolutie comunist similar cu ceea din Rusia. Astfel, n 1921, Hitler s-a dus la Berlin s caute sprijin din partea celorlalte partide nationaliste. Ceilalti lideri ai Partidului Nazist erau ins sceptici, gelosi si nu doreau ca Hitler s conduc partidul. Astfel, in timp ce el era la Berlin, ceilalti lideri au format o aliant cu un alt partid nationalist din Augsburg pentru a-l detrona pe Hitler. El a demonstrat nc o dat la Berlin capabilittile sale manipulative politice, iar pe 11 iulie 1921 s-a intors la Munchen si a demisionat din Partidul Nazist.
     Ceilalti lideri ai partidului si-au dat in curnd seama de greseala facuta, demisia lui Hitler insemna pierdere avantajelor partidului si chiar distrugereu lui. Insa si Hitler si-a dat seama ca fara el partidul va pieri si a trimis o scrisoare liderilor partidului prin care spunea ca va veni inapoi doar daca va fi numit presedinte al partidului si va avea putere suprema. Partidul a supus la vot propunerile lui Hitler si in urma voturilor, 543 pentru si numai 1 impotriva sa, el a ajuns noul lider al partidului. Pe 29 iulie 1921 Hitler s-a prezentat multimii sub titulatura de "Fuhrer", nume pe care-l va purta toata viata.
    Pana in 1923 partidul numara 55.000 de membri si in noiembrie 1923 Hitler a condus "Beer Hall Putsch", miscare care a incercat sa doboare guvernul din Bavaria si eventual pe cel din Berlin, dar care nu a avut succes. Aceasta incercare a fost impiedicata de caderea economica care a lovit Germania. Sfarsitul a fost dramatic iar Hitler si alti lideri nazisti au ajuns la inchisoare. In inchisoare el a scris faimoasa autobiografie Mein Kampf. Scoaterea nazismului in afara legii a dus la cresterea popularitatii acestuia printre tineretul german. De cand a iesit din inchisoare si pana in anul 1933 a fost o perioada de liniste deplina in care nu s-a intamplat nimic cu exceptia faptului ca Partidul Nazist se extindea foarte repede.
    In acesti ani s-a format organizatia Tineretul Hitlerist.
    In 1933, datorita capabilitatilor de foarte bun politician ale lui Hitler, el si partidul sau au luat cu asalt guvernul si au format "Reich"-ul. Al treilea Reich. Probabil ultimul.
    Bineinteles ca restul e stiut de orice student bun la istorie. Hitler a facut din Germania o adevarata masina de razboi si de asemeni a distrus casele, familiile si vietile celor pe care i considera "rasa nepotrivita" din care faceau parte si evreii. A intreprins o actiune de ucidere in masa a milioane de oameni: evrei, polonezi, crestini si alte minoritati etnice sau religioase. Al doilea razboi mondial a destramat Europa, parte din Africa, Japonia dar mai ales marele invins Germania. Aceasta a insemnat sfarsitul nazismului.
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica