referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Codul hackerului

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

Sub nici o formă nu trebuie să foloseÅŸti codurile de acasă. Este cea mai nesăbuită operaÅ£iune. Folosirea abuzivă a codurilor a dus la prăbuÅŸirea multor oameni, care la început păreau foarte inteligenÅ£i ÅŸi promiteau mult. Cele mai multe coduride tip PBX/950/800s (Private Branch Exchange) posedă ANI (Automatic Number Identification – Număr automat de identificare). În cazul în care le foloseÅŸti, vei fi prins fără nici o îndoială. Åži mai grav este să foloseÅŸti o cartelă de apelare “And calling cards are an even worse idea”...

Varianta Printabila 


1 Codul Hackerului - Codul onoareiHackerii snt utilizatori de computere, care pătrund n sisteme informatice protejate. Cu ct un hacker este mai bun, el poate pătrunde n programe foarte securizate, cum ar fi cele de la Pentagon, CIA, FBI, NATO sau NASA.
Crackerii snt . Termenul a apărut n SUA la nceputul anilor ’80, n replică la folosirea abuzivă de către mass-media a termenului de hacker, cu intenţia de a delimita cele două noţiuni diferite.
Hackerii forţează un sistem doar pentru palmares. El nu foloseşte intrarea n reţeaua securizată pentru interese financiare proprii, pentru sustragerea de documente secrete şi pentru publicarea lor. Etica hackerilor se bazează pe două principii :
1)    Datoria morală de a răspndi cunoştinţe, prin distribuirea de “Free software” (programe gratuite), uşurnd astfel accesul la informaţie.
2)    Condamnarea vandalismului şi a atentatelor la confidenţialitate.
Există crackeri cu un statut legal – oficial. “Tiger teams-urile” snt echipe de crackeri profesionişti care testează sistemele de securitate de la distanţă, folosin reţele şi canale de tip “x.com”, “x.org”, sau “x.gov”, considerate impenetrabile. Dacă nu ar fi ţinute n mare secret, s-ar putea admira cu siguranţă, n programele acestor echipe de “Tigri”, cele mai ingenioase artificii software, care s-au imaginat vreodată. Se pare că aceşti crackeri profesionişti provin din rndul hackerilor care şi-au nfrnat dorinţa de a comite infracţiuni spărgnd sisteme, dorinţă care n noua ipostază şi-o pot satisface pe cale legală. Aceşti hackeri şi iau angajamentul că nu vor divulga niciodată secretele reţelelor, dar nu trebuie să ne bazăm pe asta referitor la siguranţa vieţii lor după aceea. Pentru a ajunge hacker sau cracker trebuie să cunoşti extrem de bine informatică şi să-ţi dedici mult timp acestei ocupaţii.


Codul hackerului


1.    Nu ataca niciodată, cu răutate, un sistem. Nu şterge şi nu modifica fişierele. Nu provoca prăbuşirea  sau ncetinirea unui sistem. Excepţie fac procedurile de accesare şi de ascundere a urmelor.
2.    Nu furniza niciodată şi nimănui numele tău real, numărul de telefon sau adresa. Mulţi dintre hackerii renumiţi, după ce au fost prinşi, i-au denunţat pe toţi cei pe care i cunoşteau, pentru a li se mai ndulci pedepsele.
3.    Fereşte-te de computerele guvernului. O să descoperi foarte repede că ncercarea de a pătrunde o instalaţie MilTac se află la graniţa imposibilului şi s-ar putea să fii arestat nainte de a spune “peşte”. “Fratele cel mare” are o grămadă de resurse disponibile şi tot timpul de care are nevoie, pentru a te vna. Guvernul poate petrece ani ntregi pentru a te urmări. Aşa că cel mai bine nu te arunca cu capul nainte ntr-o asemenea treabă. n cele din urmă ţi va părea rău.
4.    Sub nici o formă nu trebuie să foloseşti codurile de acasă. Este cea mai nesăbuită operaţiune. Folosirea abuzivă a codurilor a dus la prăbuşirea multor oameni, care la nceput păreau foarte inteligenţi şi promiteau mult. Cele mai multe coduride tip PBX/950/800s (Private Branch Exchange) posedă ANI (Automatic Number Identification – Număr automat de identificare). n cazul n care le foloseşti, vei fi prins fără nici o ndoială. Şi mai grav este să foloseşti o cartelă de apelare “And calling cards are an even worse idea”
5.    Nu-i incrimina pe alţii, indiferent de ct de mult i urăşti. Generarea de dispute ntre oameni, este un lucru ngrozitor şi de cele mai multe ori nu rezolvă problemele.
6.    Fii atent la ce foloseşti. Nu lansa coduri n reţele deschise. Vor dispărea n cteva zile şi ţi vei pierde noua comoară. Trebuie să ştii că folosirea unor numere de cărţi de credit este considerată o infracţiune gravă.
7.    Dacă, din anumite motive, chiar trebuie să foloseşti unele coduri, foloseşte-le pe cele proprii. Nu folosi coduri găsite pe INTERNET, pentru că snt şanse foarte mari ca ele să fie puse special şi să fie monitorizate pentru a-i prinde pe fraieri.
8.    Eşti liber să pui ct mai multe ntrebări, dar fă-o n aşa fel nct cel care ţi va răspunde să nu şi de-a seama la ce ţi folosesc lămuririle respective. Oamenii nu snt prea săritori cnd e vorba să mpărtăşească şi altora cunoştinţe rare. Este necesar să nveţi din propria experienţă.
9.    Fii puţin paranoic. Foloseşte ct mai multe programe pentru a-ţi ncripta fişierele, păstrează-ţi materialele scrise n locuri secrete.
10.    Dacă eşti prins, nu spune nimic autorităţilor. Refuză să vorbeşti şi cere să fii asistat de un avocat.
11.    Dacă Poliţia ţi bate la uşă şi ţi prezintă un mandat de percheziţie, cercetează-l cu atenţie, pentru că este dreptul tău. Află ce au voie şi ce nu au voie să facă pe baza acelui mandat, iar dacă au voie să facă ceva, mpiedică-i.
12.    Dacă este posibil nu folosi propria linie telefonică, n timp ce penetrezi anumite sisteme. Piratează linia telefonică a vecinului sau foloseşte un telefon clonat sau orice altceva. Dacă stai prea mult timp n reţea, snt mari şanse ca ntr-o zi să fii prins pe baza ANI. Să nu fii niciodată prea sigur că eşti invincibil, pentru că, indiferent dacă va dura ceva vreme, poţi fi detectat.
13.    Fă tot posibilul pentru ca operaţiunile de urmărire să devină foarte complicate şi costisitaore, pentru cei care se ocupă cu acest lucru. Pentru asta trebuie să foloseşti serviciile mai multor companii telefonice, să nu stai n reţea prea mult şi să alternezi orele şi datele.
14.    Nu păstra notiţe scrise. Pătrează toate informaţiile n computer, ncriptate cu programe ct mai bune. Notiţele scrise pot fi folosite la tribunal de către acuzatori.Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica