referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Telefoane si PDA-uri

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

In zilele noastre telefonul mobil il are orcine, la noi in tara, deoarece sunt ieftine si utile. Desigur un telefon ieftin este si un telefon slab. Acestea au doar functiile de baza: receptionare apeluri, apelare, ceas, alarma, calculator, convertor si functia de mesaje scrise. Acestea sunt si greoaie si display-ul nu afiseaza decat doua culori...

Varianta Printabila 


1 PDA si telefoane mobileIn zilele noastre telefonul mobil il are orcine, la noi in tara, deoarece sunt ieftine si utile. Desigur un telefon ieftin este si un telefon slab. Acestea au doar functiile de baza: receptionare apeluri, apelare, ceas, alarma, calculator, convertor si functia de mesaje scrise. Acestea sunt si greoaie si display-ul nu afiseaza decat doua culori.
Un telefon mediu este dotat cu un ecran color cu rezolutie acceptabila, sunete polifonice si eventual cateva functii in plus. Tehnica permite mult mai mult si ingineri companiei Samsung au pus un telefon mobil intr-un ceas de mana. Wrist Watch Mobile Phone cu ecran color, pentru retelele GSM / GPRS. Telefonul seamana cu cel al faimosului Dick Tracy; este un telefon inedit, fiind singurul model comercial din aceasta categorie de telefoane mobile cere utilizeaza standardul GSM. Micul dispozitiv ofera suport pentru GPRS clasa 10, care va asigura utilizatorilor o viteza de transfer suficienta pentru  utilizarea browser-ului WAP 1.2 si a clientului de e-mail. Telefonul suporta atat SMS cat si MMS, beneficiind si de conectivitate Bluetooth. Utilizatori pot interactiona  cu micul telefon prin intermediul  display-ului OLED, cu o rezolutie de 96x94 pixeli, care poate fi personalizat cu numeroase wallpaper-uri. Pe langa acestea, mai arata si ora exacta.
Smart-phones este un termen din ce in ce mai utilizat pentru telefoanele cu capabilitati mult mai ridicate. Aceste au sistem de operare (Symbian OS 7.0, Microsoft Mobile 2003....) la fel ca PC-urile obisnuite. Spre exemplu Sony Ericsson P910i, P800 care functioneaza pe marele rival al lui Microsoft Mobile, Symbian care este proprietatea celor de la Nokia, Motorola si bineinteles Sony Ericsson. Atat pe hartie,cat si in practica, Symbian este superior. Contine toate trasaturile principale de la Microsoft, inclusiv e-mail, internet si Wap browsing, address book, task manager, calendar, video si audio player, voice recorder si bineinteles, posibilitatea de a vorbi ca prin telefon. P800 este dotat si cu touchscreen. O parte din acesta este acoperit cu un keypad flip care, atunci cand este inchis face ca P800 sa arate exact ca un telefon mobil obisnuit. Puteti controla toate functiile utilizand atat keypad-ul pe flip, cat si five-way jogdial-ul de si acesta este mai dificil. Cand deschideti flip-ul P800 va intra direct in modul PDA, in care veti folosi touchscreen-ul mult mai usor de utilizat. Ecranul este foarte bun cand flip-ul este deschis mult mai mare ca la un telefon obisnuit. Aveti de asemenea, 12 Mb de memorie pentru stocarea informatiilor si aplicatiilor plus un card Memory Stick Duo pentru expansiune. Aceste carduri sunt cam de aceasi marime cu cardurile Secure Digital si sunt disponibile in marimi de pana la 16 MB.
Apoi ar mai fi telefoanele de la Motorola si Nokia! Nokia 6600 este si el tot un smartphone care are trasaturile unui telefon obisnuit dar care ascunde o inteligenta mult mai mare datorita sistemului de operare Symbian 7.0. Telefonul este compatibil java si pot fi instalate diferite aplicatii java ceea ce este foarte putin; farmecul sta in sistemul de operare care permite instalarea de programe. Se poate instala Ultra MP3 player cu care se poate asculta muzica in format mp3, sau Smart
1 Movie cu care datorita slotului pentru card MMC se poate vizualiza chiar si un film in format avi, doar un film nu din cauza memoriei ci din cauza autonomiei bateriei memoria pote ajunge pana la 512MB, de asemenea daca sunteti abonat orange si aveti conexiune la internet puteti vizulaliza canale Tv prin Video streaming. Se pot instala jocuri 3D: Doom 1, Need For Speed, Middtown Madness, etc chiar si tuner pentru chitara. Cu ajutorul unei aplicatii se poate controla calculatorul prin intermediul Bluetooth-ului. Se poate instala si versiunea de Office pentru smartphones. De asemenea dupa cum am mentionat mai sus smartphone-ul este dotat cu Bluetooth, Irda, camera foto si un display cu 65,536 culori, e-mail, handsfree incorporat, comanda vocala si sincronizare Outlook.
Uite asa incetul cu incetul de la un simplu telefon care in tara noastra il poate avea un simplu tigan am ajuns la PDA sau Pocket PC. Pocket PC-ul este un computer de buzunar cum de altfel ii spune si numele. Un televizor cu diagonala de 77 cm ofera o rezolutie de 720 x 576 pixeli. Pocket PC-ul VGA mediu ofera un display  cu o diagonala de 9,7 cm la o rezolutie de 640 x 480 pixeli, ceea ce inseamna ca in comparatie cu tezevizoarele , rezolutia Pocket PC-urilor este cu doar 26 % mai slaba , pe o suprafata de sase ori mai mica decat ecranul televizorului. Portul VGA si calitatea destul de buna a filmelor se datoreaza in mare parte si acceleratorului  grafic. Prin cei 16 MB memorie proprie, acceleratorul grafic permite chiar si rularea jocurilor 3D. Dupa cum este de asteptat  in cazul unui PDA VGA exista si o dotare excelenta prin Bluetooth, WLAN, slot SD si CF(tip II), si un procesor de 624 MHz.
         
Filme pe PDA   
PDA-urile si smartphone-urile pot fi utilizate ca mini cinematografe. Puterea de calcul ridicata, mai multa memorie si display-urile tot mai bune fac acest lucru posibil. Ca aparatele PDA sau Smartphone-urile pot inlocui un DVD player mobil e discutabil. Ceva este insa sigur: cei mai multi posesori ai unui astfel de device il folosesc relativ des in salile de asteptare ale garilor sau ale aeroporturilor, pentru a urmari filme. Argumentul lor: pentru ce sa mai cumpar un player, daca echipamentul disponibil este si el potrivit acestui scop?
Materialul pentru cinematografele mobile soseste din diferite surse: daca ai in calculatorul de acasa un tuner TV sau ai copiat de pe camcoder-ul personal filmele pe hard-disk, poti urmari respectivele fisiere .avi, Quicktime, .wmv sau Mpeg cu aplicatiile PDA-urilor si smartphone-urilor. La convertirea fisierelor video, in functie  de utilitar trebuie deseori sa utilizezi unul sau doua formate intermediare, pentru a ajunge la rezultatul final. Cele mai bune rezultate sunt atinse in cazul in care materialul poate fi transformat direct in formatul dorit, fara etape intermediare. Clipurile video scurte incap in memoria aparatului, iar cele mai lungi trebuie stocate pe cardul de memorie. Memoriile de 128, 256 Mb sunt suficiente in cele mai multe cazuri pentru filme de pana la doua ore. Pocket PC-urile pot rula clipuri video pe Windows Media Player-ul incorporat, care vor fi afisate pe toata suprafata ecranului. Cu un card de memorie suficient de mare si un acumulator performant poti viziona filme intregi.
Lumea de astazi este aproape in totalitate inghitita de tehnologiile Multi Media.

                                            Muntean Gheorghita Dorin  Clasa a X-a A
                Liceul Teologic Baptist '' Alexa Popovici '' Arad
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica