referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Diferenta dintre ms-dos si windows

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

include - 1. Un sistem de fisiere cu rol de organizare a muncii utilizatorului: poate gestiona operatii de tiparire, trimitere sau primire a mesajelor prin fax sau e-mail, permite rularea mai multor programe in acelasi timp(multitasking).

Varianta Printabila 


1 Sistemul de operare Ms-Dos
-    este un sistem de operare rezident pe disc, compus din trei straturi:
-BIOS (Basic Input-Output Sistem) - componenta care tratează intrările si ieşirile din sistem;
    -BDOS (Basic Disk Operating Sistem) – componenta care tratează operaţiile cu discul;
    -SHELL – asigura interfaţa dintre sistem si utilizator(command.com).
Sistemul de operare Windows
-    include – 1. Un sistem de fişiere cu rol de organizare a muncii utilizatorului: poate gestiona operaţii de tipărire, trimitere sau primire a mesajelor prin fax sau e-mail, permite rularea mai multor programe in acelaşi timp(multitasking).
- 2. Facilităţi grafice, meniuri, comenzi si casete de dialog.
-    componente ale Sistemului de Operare Windows:
- program manager
- file manager
- print manager
- accessories
        - control panel
    Windows este un sistem de operare construit pe scheletul vechiului Disk Operating Sistem de către Microsoft. Este evident superior Ms-Dos–ului, cei de la Microsoft schimbāndu-i in totalitate aspectul si nu numai; pe lāngă ergonomie ei pun accentul si pe folosirea optima a resurselor; facilitează utilizarea memoriei RAM la maxim nemaifiind limitata ca in cazul Dos-ului, utilizarea reţelelor de calculatoare, utilizarea internetului, utilizarea mult mai eficienta a dispozitivelor si a aplicaţiilor multimedia si a altor operaţii menite sa ajute utilizatorul in activitatea sa si sa-i satisfacă acestuia majoritatea nevoilor.
    Dintre avantajele Ms-Dos-ului am putea aminti faptul ca acesta foloseşte o parte mult mai mica din resursele sistemului de calcul decāt Windows-u. Pe parcursul utilizării Dos-ului nu vom īntālni nici “obişnuitele” “blue-screen-uri” ale Windows-ului.
    Windows-u are ca avantaje multitasking-ul (rularea mai multor programe in acelaşi timp), multiuser-ul(utilizarea sistemului in acelaşi timp de către mai mulţi utilizatori), interfeţele grafice, meniurile, pictogramele, facilitatea plug&play si celelalte facilităţi destinate satisfacerii unei game tot mai bogate de cerinţe ale utilizatorului si apariţiei de noi componente hard-ware si soft-ware ce solicita Sistemul de Operare. Ca dezavantaje am putea aminti blocările de sistem, care īşi fac apariţia datorita unor erori apărute in execuţia unor programe sau datorita asupra solicitării prin lansarea īn execuţie a prea multor aplicaţii.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica