referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Cladiri avangardiste

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

ArhitecÅ£ii au trebuit chiar, la ordinul autorităţilor chineze, să coboare fundaÅ£ia clădirii cu mai mult de un metru, chiar dacă fusese terminată deja, pentru că structura era mai înaltă decât celelalte imobile din centrul vechi al Beijingului...

Varianta Printabila 


1
Cladiri avangardiste

National Grand Theatre
 
Cu patru ore nainte de a trece n noul an, China a inaugurat celebrul National Grand Theatre din Beijing.
National Grand Theatre din Beijing este una dintre cele mai spectaculoase, dar şi mai controversate clădiri realizate special cu ocazia Jocurilor Olimpice care vor fi găzduite de China, ncepnd cu 08.08.2008.
National Theatre este construit n centrul vechi al capitalei, n apropiere de Piaţa Tienanmen, şi au existat numeroase discuţii referitoare la neconcordanţa dintre această clădire avangardistă şi zona n care se află.
Arhitecţii au trebuit chiar, la ordinul autorităţilor chineze, să coboare fundaţia clădirii cu mai mult de un metru, chiar dacă fusese terminată deja, pentru că structura era mai naltă dect celelalte imobile din centrul vechi al Beijingului.
National Grand Theatre are forma unui ou, ntreaga suprafaţă este acoperită de plăci metalice, structura este nconjurată de un lac artificial iar intrarea se face printr-un pasaj subteran. Pentru ridicarea acestei clădiri a fost nevoie de 360 milioane de dolari.

          
Burj Al Arab
 
Burj Dubai
      
      Cel mai nalt zgrie-nor din lume. Nu este ncă terminat, nsă Burj Dubai oferă deja o perspectivă spectaculoasă.
Dubai Towers
          
        Hotel Sofitel (Tokio)
 
Hotelul Sofitel - este inspirat din templele tradiţionale ale Japoniei.
    Casa care dansează
        
“Casa care dansează” - se află la Praga. A fost proiectată de un architect canadian, mpreună cu unul ceh. Construcţia ei a durat doi ani şi a fost inaugurată n 1996. Se pare că a fost inspirată din dansul lui Fred Astaire, dnd senzaţia de unduire, dar este perfect gndită pentru a se locui n ea.
    Wonderworks    
                     

1 “Wonderworks” sau, dacă o priviţi cu atenţie, „Casa cu fundu-n sus” se află n SUA (Florida) şi atrage mii de turişti n fiecare an. n ea şi au sediu peste o sută de locuri de joacă interactive.


Clădirea robot
            
„Clădirea robot” - nu este altceva dect sediul Băncii Asia din Bankonk (Thailanda). A fost inaugurată n 1985, imaginea sa de robot fiind o dorinţă a bancherilor care au vrut să exprime astfel modernizarea sistemului bancar n era computerelor.
    Clădirea Ripley
        
“Clădirea Ripley” - deşi pare o dovadă a vreunui cutremur, ea este sigură pentru locuire. A fost gndită de fondatorul ziarelor „Ripley’s Believe it or not”, care a lăsat prin testament dorinţa sa de a fi construită o clădire n acest stil care să amintească de marele cutremur (8 grade pe scara Richter) ntmplat n 1812.

Casa 135 de grade
        
“Casa 135 de grade” - numele ei vine de la nclinaţia pe care o are cu solul (de altfel, nu are un nume oficial). Nu este sediul vreunei instituţii, ci, pur şi simplu, este o clădire de locuinţe. Unde altundeva, dect n Japonia.
    Clădirea pe piloni Astra
        
„Clădirea pe piloni Astra” era sediul fabricii de bere Astra, din oraşul german Hamburg. Etajele ei puteau urca sau cobor n jurul unui ax central. Construcţia nu mai există acum: a fost cumpărată la un moment dat de o fabrică de răcoritoare, iar acum, pe locul ei, este parcarea respectivei companii.
    

    Casa strmbată
        
„Casa strmbată” nu e o iluzie optică, ci o clădire componentă a unui shopping center din Sopot (Polonia). A fost construită de arhitectul polonez Szotynscy Zaleski şi inaugurată n anul 2004.
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica