referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Analiza comparativa a calitatii aspiratoarelor de praf

Categoria: Referat Economie

Descriere:

Toate aceste operatii sunt realizate cu o tehnologie de varf ce asigura un confort deosebit. Dintre noile si cele mai importante realizari in domeniu putem aminti telecomanda cu infrarosii incorporata in maner, cu ajutorul careia se poate comanda cu usurinta, fara a fi nevoie sa va aplecati inutil, iar tubul de aspiratie telescopic poate fi reglat fara trepte exact la lungimea dorita de dumneavoastra...

Varianta Printabila 


1

CUPRINS

 

                        CAPITOLUL 1

                                   Clasificarea marfurilor electrocasnice

                       

                        CAPITOLUL 2

                                   Avantajele achizitionarii unui aspirator

 

                        CAPITOLUL 3

                                   Principiul de functionare ; partile componente ale aspiratorului                                         

                        CAPITOLUL 4

                                   Prezentarea produselor firmelor concurente

                       

                        CAPITOLUL 5

                                   5.1. Caracteristici de calitate

                                   5.2. Clasificarea caracteristicilor de calitate

 

                        CAPITOLUL 6

                                   Metode de evaluare si ierarhizare a produselor firmelor concurente

                                   6.1. Tabelul caracteristicilor de calitate

                                   6.2. Metoda expertizei pentru calculul ponderii caracteristicilor

                                   6.3. Metoda matricei patratice

                                   6.4. Aplicarea indicatorului complex al calitatii

6.5. Ierarhizarea produselor in functie de rezultatele obtinute in urma            calcularii indicatorului complex al calitatii

6.6. Grafice

 

 

 

 

 

 

 

 

CAPITOLUL 1

 

Clasificarea marfurilor electrocasnice

 

 

 

Marfurile electrocasnice sunt destinate sa realizeze o serie intreaga de operatiuni menite sa ridice gradul de confort din locuinta, unitati hoteliere si de alimentatie publica, sa faciliteze efectuarea unor activitati de gospodarie, bucatarie, terapie.

Intrucat produsele electrocasnice sunt consumatoare de energie electrica, in perioada actuala si in perspectiva, se pune problema modernizarii lor prin cresterea randamentului in utilizare, evitarea consumului inutil prin intreruperea automata cand se ating parametrii optimi.

Clasificarea marfurilor electrocasnice se face dupa mai multe criterii:

h   Dupa principiul de functionare

1.      Aparate si masini electrotermice (numite si electrocalorice) care au un element incalzitor de tipul rezistentelor electrice. De exemplu : radiatoare, plitele electrice, fiarele de calcat etc.

2.      Aparate si masini electromotrice sau electromecanice a caror functionare se bazeaza pe actiunea unui motor electric (aspirator de praf, frigidere cu compresie, congelatoarele etc.)

3.      Aparate si masini mixte care functioneaza pe baza principiilor electrotermic si electromecanic (masina de spalat cu incalzitor de apa, uscator de par etc.)

h   Dupa durata de actionare

1.      Aparate cu functinare continua, care pot functiona un timp indelungat la sarcina normala fara ca temperatura sa depaseasca limita admisa ; aceste aparate tind sa fie inlocuite datorita consumuluirelativ mare de energie electrica ; de exemplu :frigidere cu absorbtie, radiatoare fara termoregulator etc.

2.      Aparate cu functionare intermitenta, prevazute cu termoregulator, termostate care determina functionare in cicluri (util si in gol), sau deconecteaza total sau partial aparatele de la sursa de curent ; de exemplu frigiderele cu compresie, fiarele de calcat cu termoregulator etc.

3.      Aparate cu functionare de scurta durata. Aceste aparate functioneaza o anumita perioada de timp, stabilita in functie de tipul aparatului, pana cand ajung la o anumita temperatura, dupa care trebuie sa fie oprite in vederea racirii pana la temperatura mediului ambiant. De exemplu : aspiratoarele de praf, aparatele de macinat cafea etc.

h  Dupa gradul de protectie impotriva electrocutarii aparatele electrice se impart in cinci clase de protectie.

1.      Aparate electrice clasa ‘’0’’ de protectie au o izolatie de baza necesara functionarii, dar nu asigura protectie in cazul unor defectiuni si nu au legatura de scurgere la pamant : cordonul de alimentare este bifilar.

2.      Aparate electrice clasa ‘’01’’ de protectie au pe langa izolatie de baza necesara functionarii, inca o izolatie de protectie si borna pentru legare la pamant. Cordonul de alimentare este tot bifilar, fara contactul de scurgere, impamantarea se face direct la aparat.

3.      Aparate electrice clasa ‘’I’’ de protectie au izolatie de baza la toate conductoarele din aparat si legarea la pamant se face prin cordonul de alimentare trifilar.

4.      Aparate electrice clasa ‘’II’’ de protectie sunt inchise in carcase din material plastic electroizolant sau carcase metalice bine izolate de partile sub tensiune, asigurandu-se astfel evitarea completa a electrocutarii in timpul functionarii, nefiind necesara legarea la pamant.

5.      Aparate electrice clasa ‘’III’’ de protectie functioneaza la tensiuni scazute (sub 42 V) si nu prezinta pericol de electrocutare.

h  Dupa protectia  impotriva patrunderii apei, sunt aparate : obisnuite, neprotejate impotriva patrunderii apei (fiarele de calcat) ; protejate impotriva patrunderii picaturilor de apa (plitele electrice) ; protejate impotriva patrunderii stropilor de apa (masinile de spalat rufe) ; etanse (fierbatoarele electrice).

h  Dupa posibilitatile de manevrare sunt aparate : stationare (frigiderele, congelatoarele, etc.) ; mobile (aspiratoarele de praf) ; portabile (uscator de par, aparat de ras).

h   Dupa destinatie aparatele electrocasnice se impart in patru subgrupe :

 • Aparate pentru pregatirea si pastrarea hranei (masini de gatit, frigidere)
 • Aparate pentru executarea si ingrijirea vestimentatiei (masini de cusut, de spalat, fiare de calcat etc.)
 • Aparate pentru intretinerea curateniei locuintei si asigurarea confortului (aspiratoare de praf, radiatoare, aparate de sters si lustruit parchetul, etc.)
 • Aparate pentru terapie si igiena corporala (vibromasaj, uscator de par, ondulator electric, etc.)
 • Caracterizarea merceologica a marfurilor se va face pe subgrupele impartite dupa destinatie (criteriul al VI-lea).

   

   

   

  In zilele noastre o necesitate o reprezinta aspiratorul, cu ajutorul caruia curatenia unei incaperi se realizeaza fara prea mult efort.

  Aspiratoarele de praf  electrice sunt destinate colectarii prafului si a impuritatilor de pe diferite obiecte casnice si din incaperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua si alte operatiuni : de pulverizare, de spalare, de vopsire. Aspiratoarele se clasifica astfel :

  a)      dupa forma constructiva si fluxul de aer :

           aspiratoare cu flux orizontal ;

           aspiratoare cu flux vertical.

  b)      dupa modul de utilizare :

           aspiratoare cu mobilitate redusa (Vifor, Buran)

           aspiratoare mobile ( Samsung TC-9014 ; Rowenta Ambia) 

           aspiratoare de mana (Rowenta AC-220)

  c)      dupa modul de colectare a prafului :

           aspiratoare cu colectarea aerului pe filtru

           aspiratoare cu colectarea aerului cu praf exterioara filtrului (in sac colector alaturat)

           aspiratoare cu colectarea prafului prin filtru si sac

  d)     dupa complexitatea operatiilor pe care le efectueaza :

  haspiratoare de praf simple, clasice: Rowenta-Ambia   RS180, Spacio RS-605, Goldstar-V-2600 THE, Philips-HR8837

  haspiratoare pentru praf si lichide :Moulinex Q89, Rowenta aqua-cleanetteAC-220, AC-120.

  haspiratoare de praf multifunctionale (cu spalator de covoare, aspirator de praf si mizerie grosiera, spalator de geamuri) Rowenta Bully 4 in1 RB-809, Bully 5 in 1 RB-829, Multicraft RU-100, Moulinex YO5-Super trio Compact 400 si Y04 Super Trio Compact 200, Philips Triathlon HR 6853.

  1

   

  CAPITOLUL 2

   

   

  Avantajele achizitionarii unui aspirator

   

                    Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a inteles de ce este atat de important acest aparat cu ajutorul caruia poti sa lustruiesti incaperea in care locuiesti in cateva minute.

                    Daca se doreste un aspirator doar pentru praf se poate alege orice model din orice gama in functie de caracteristicile dorite (dimensiuni, nivel de zgomot, pret) sau un aspirator multifunctional ce va face totul :va aspira praful din tot apartamentul (chiar si din cele mai inguste locuri), va aspira pamantul si alte impuritati de pe terasa, va spala si curata covoarele textile in doua treceri temeinic si in profunzime, va spala si sterge geamuri, va indeparta firele de par ale animalelor pa care le detineti in apartamentul dumneavoastra, va indeparta praful din colturi, caneluri si orificii si multe alte operatii de curatare. Un astfel de aspirator este Rowenta Bully Turbo 6 in 1 RB-839.

                    Toate aceste operatii sunt realizate cu o tehnologie de varf ce asigura un confort deosebit. Dintre noile si cele mai importante realizari in domeniu putem aminti telecomanda cu infrarosii incorporata in maner, cu ajutorul careia se poate comanda cu usurinta, fara a fi nevoie sa va aplecati inutil, iar tubul de aspiratie telescopic poate fi reglat fara trepte exact la lungimea dorita de dumneavoastra.

                    Pentru persoanele alergice la praf exista diverse sisteme de filtrare a prafului si mirosurilor neplacute ce asigura o puritate absoluta a aerului de evacuare.

                    Pentru covoare si spatii plate exista perii ce se comuta automat asigurand o aspirare perfecta in ambele situatii. In ceea ce priveste colectarea prafului, aspiratoarele sunt dotate cu cate un sac usor detasabil, incapator, din panza sau hartie si filtru electrostatic pentru o filtrare cat mai buna a prafului.

                    Unele aspiratoare sunt dotate cu o curea de transport ce asigura un confort sporit pentru aspirarea comoda a treptelor si a spatiilor foarte inguste. Proiectarea compacta aerodinamica si greutatea mica face ca aceste aparate electrocasnice sa fie deosebit de practice si usor de utilizat, oferind rezultate foarte bune de curatare.

                    Pentru o curatenie rapida, aspiratorul cu acumulatori este indicat pentru curatenia curenta, cum ar fi aspirarea de praf, firimituri, scrum, pamant de flori, chiar si lichide. Este prevazut cu filtru permanent lavabil, rezervor de aspiratie transparent, adaptator pentru incarcarea acumulatorilor si dispozitiv pentru montarea pe perete.

                    Avand atatea intrebuintari si oferindu-ne atatea satisfactii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta. El ne ajuta sa avem o viata mai comoda si mai curata.

   

   

   

   

  CAPITOLUL 3

   

  Principiul de functionare ; partile componente ale aspiratorului

   

                    Aspiratoarele functioneaza prin crearea unei depresiuni in interiorul corpului aparatului in care aerul este aspirat cu praful si impuritatile detasabile. Impuritatile sunt retinute pe un filtru, iar aerul trece mai departe si raceste motorul, fiind apoi refulat in exteriorul aparatului.

                    Partile componente ale unui aspirator de praf sunt :

 • carcasa aspiratorului
 • filtru sau sac pentru praf
 • turbina
 • motorul electric
 • accesoriile de absorbtie :
 •          cordon de aspirare

           tuburi de extindere

           maner de prindere a tuburilor

           perii – pentru aspirat covoare

                                     pentru tapiterie

                                     pentru suprafete netede si lucioase

                                     pentru calorifere

                    hpiese de alimentare cu curent electric

   

 • Carcasa poate fi metalica sau din material plastic si contine piesele principale ale aspiratorului. Aici se gasesc :indicatorul de praf, butonul de deschidere, butonul de derulare a cordonului. Forma carcasei determina aspectul exterior si posibilitatea de manevrare (purtare in mana, tragere).
 • Turbina in forma de disc cu palete, fiind rotit cu viteze mari, creeaza o depresiune pe una din fetele sale, refuland aerul cu presiune pe cealalta parte si obligand-ul sa circule fortat.
 • Motorul electric de mare turatie, in functie de tipul aspiratorului, are o putere intre 500-1600W.
 • Filtrul de praf, prin care circula aerul aspirat din incapere, retine impuritatile care se pot colecta intr-un filtru sac (in interior) sau sa cada de pe filtru intr-un alt sac colector. La cele mai noi modele se foloseste un sistem de 5-6 filtre, special proiectat pentru a filtra particulele de praf microscopice.
 • Accesoriile de aspirare sau piesele de curatire consta in racorduri flexibile si piese de diferite forme pentru absorbirea prafului de pe mobilier, covoare, dusumele.
 •  

  Referat oferit de www.ReferateOk.ro
  Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
  Horoscop
  Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
  referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica