referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Din gindirea economica a lui Murphy

Categoria: Referat Economie

Descriere:

11.Despre folosirea metodelor statistice in previziuni ; cind nu stii absolut nimic despre un subiect, fa-ti prezicerea intrebind un lot (esantion) ales cu grija , format din alte 300 de persoane care nu cunosc raspunsul.
12.Generalistii tind sa invete mereu mai putin despre din ce in ce mai mult, pina cind, in final, vor sti nimic despre tot.

Varianta Printabila 


1

                      Din gindirea economica a lui Murphy

 

                        Jumatate din a fi destept este sa stii la ce esti prost  .

                                  

Faptul elementar al lui Yapp

                                            

Daca un lucru nu poate fi introdus in ceva mai mic decit el, un timpit o va face 9yapp a descoperit acest fapt la o virsta frageda, cind si-a bagat capul intr-un gard si a trebuit sa fie eliberat de pompieri )

                                                   

Legea lui Liehling

 

Daca iti dai toata osteneala, cu siguranta reusesti sa-ti tragi un sut in fund.

 

Regulile prezicerii economice

 

1.      Prima lege : prezicerea este foarte grea, in special cind se refera la viitor.

2.      In momentul in care prezici, stii ca vei gresi, dar nu stii cind si in ce sens.

3.      Cu toate acestea, fii intotdeauna precis in preziceri. Urmeaza exemplul economistilor, care iti prezinta proiectul pina la zecimale, pentru a dovedi ca au simtul umorului.

4.      Alta lege de baza : Daca faptele nu confirma teoria renunta la ele.

5.      Daca ai dubii despre judecata economistilor, este foarte de inteles, pentru ca un economist este un om care s-ar casatori  cu Sofia Loren pentru banii ei.

6.      Suspiciunile tale despre tagma prezicatorilor sunt si ele intemeiate ; instinctul de turma la prezicatori face ca oile sa para  ginditori independenti.

7.      Corespunzator : daca o camila este un cal proiectat deun comitet cu opinii adverse , atunci prezicerea in consens este cocoasa camilei.

8.      Cind prezinti o prezicere, da un numar sau da o data, niciodata amindoua.

9.      Cind ti se cere sa explici prezicerea ta, nu subestima niciodata puterea unei platitudini.

10.  Cindva economistii erau  intrebati :”Daca sinteti asa de destepti, cum se face ca nu sinteti bogati ?”  Astazi ei ssunt intrebati: “Acum ca ati dovedit ca nu sunteti prea destepti , cum se face ca v-ati imbogatit ?”

11.  Despre folosirea metodelor statistice in previziuni ; cind nu stii absolut nimic despre un subiect, fa-ti prezicerea intrebind un lot (esantion) ales cu grija , format din alte 300 de persoane care nu cunosc raspunsul.

12.  Generalistii tind sa invete mereu mai putin despre din ce in ce mai mult, pina cind, in final, vor sti nimic despre tot.

13.  Cel mai vechi proverb despre profesie : daca  toti economistii ar fi pusi cap  la cap, tot nu s-ar ajunge la vreo concluzie.

14.  Cum defineste un economist “ vremurile grele “: recesiune este atunci cind vecinul meu isi pierde slujba ; depresiune atunci cind eu imi pierd slujba ; panica atunci cind sotia mea isi pierde slujba.

15.  Invocatia prezicatorului : Multumesc lui Dumnezeu pentru ca imi compenseaza erorile.

16.  Cea mai buna aparare pentru un prezicator este atacul. Asadar : daca trebuie sa prezici, fa-o des si cu aplomb.

17.  Daca ai nimerit-o vreo data, nu lasa pe nimeni sa uite.

 

A 5-a regula :

 

Te-ai luat prea mult in serios. ( Aceasta regula provine de la guvernatorul Du Pont care o foloseste  pentru a-si exprima vederile politice . Ca sa-l citam pe domnul Du Pont :

“ Un diplomat britanic veteran avea un mod favorit de a pune la punct un tinar mai obraznic sau egoist. Diplomatul il chema pe tinar la o discutie, intre patru ochi, si la sfirsitul ei ii spunea :

< Tinere , ai incalcat legea a cincea , te-ai luat mult prea mult in serios >. Cu aceasta convorbirea se incheia, dar tinarul , invariabil, intreba, :< Si care sunt celelalte reguli ?>. Diplomatul zimbea si raspundea : <Nu exista alte reguli >”)

 

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica