referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Placi de sticla emaliate

Categoria: Referat Chimie

Descriere:

Pentru pregătirea plăcilor emailate din rosturi de foi de sticlă se taie plăcile după domensiunile date, în aÅŸa fel ca ele să aibă o formă constantă. Plăcile se spală de 2 ori, se usucă, apoi cu ajutorul aparatului pulbverizatoric sub presiunea 2,5-3 atm..se aplică un strat absorbant de smalÅ£. Cheltuielile smalÅ£ului la 1 m2 de producÅ£ie finită este 0,4-0,5 kg...

Varianta Printabila 


untitled

TEMA: Plăcile de sticlă emaliate

 

Plăcile de sticlă emilate (căptuşite) prezintă o sticlă incoloră, acoperite la temperaturi joase cu un strat subţire de smalţ absorbant, şi arsă pnă la temperatura de topire a smalţului. Pentru producerea acestor fel de plăci se foloseşte resturile foilor de sticlă. Partea de deasupra a plăcii este plată. La prima vedere plăcile de sticlă emailate aproape că nu se deosebesc de cele ceramice glazurate şi deplin nlocuieşte pentru căptuşirea interioară a bucătăriilor, nodului sanitar, baie, pereţii ncăperilor sanitare etc. nsă tehnologia de producere este mai simplă, dect a ceramicii şi costul este mai ieftin.

Plăcile emailate se produc n general mărimea 150x150 şi 150x75 mm, şi grosimea 4x5 mm.

Pentru acoperirea plăcilor se foloseşte smalţul titanic, care le redă o culoare albă-lăptoasă. Cerinţele necesare la amaluri este corespunderea coeficienţilor delatării termice a smalţului şi sticlei.

Pentru vopsirea plăcilor n alte culori la fiecare 100 kg de amaluri alb-lăptos adăugăm 0,5 kg Cr2O3  (de culoare galbenă), 1 kg CuO şi 0,2 kg Cr2O3  (de culoare verde), 0,5 CaO (de culoare albastră).

Pentru ntărirea plăcilor la pereţii de căptuşeală se folosesc următoarele materiale de construcţii: (de exemplu, ciment portland de marca 300 şi nisip). Lăţimea rosturile ntre plăci este de 3-5 mm. Rosturile nu snt mplute cu mortar, dar snt şlefuite cu mastică specială. Pentru rosturile de culoare sură se foloseşte (compusă) mastică, compusă din o parte de var şi o parte de făină de mramură; pentru rostul de culoare albă se amestecă o parte de belit cu 2,5-3 părţi de făină de mramură.

Pentru pregătirea plăcilor emailate din rosturi de foi de sticlă se taie plăcile după domensiunile date, n aşa fel ca ele să aibă o formă constantă. Plăcile se spală de 2 ori, se usucă, apoi cu ajutorul aparatului pulbverizatoric sub presiunea 2,5-3 atm..se aplică un strat absorbant de smalţ. Cheltuielile smalţului la 1 m2 de producţie finită este 0,4-0,5 kg. Ca de obicei pentru acoperirea plăcilor cu smalţ ele snt aranjate pe banda de conveier sau pe stenduri de lemn. Pentru uscarea smalţului se folosesc lămpile infraroşii.

Coacerea şi recoacerea plăcilor se face ori n cuptoarele tunel ori n cuptor de tip conveier. Ambele tipuri de cuptoare au nclăzitoare electrică precum limita cheltuielei energiei electrice este aproximativ aceiaşi – 23 kw la 1 m2 de plăci.

untitled

n cuptoarele tunel plăcile se aranjează n vagonete după mărimea n plan 1x1 m, după care snt transportate prin tunel. n procesul coacerii părticelele de nisip se alipesc la partea dosală a plăcii, ce duce la o contopire mai bună a lor cu mortarul la căptuşirea pereţilor. Productivitatea cuptorului este de 100 000 m2/an.

n cuptorul conveier de sticlă tehnică de la uzina din saratova plăcile se aranjează pe nişte poliţi speciale a conveierului atrnator care se deplasează cu o viteză de 0,6 m/min.

Cuptorul are lungimea de 48 m, cantitatea poliţilor este 80, numărul plăcilor pe o poliţă este 16. la fel ca şi tunel, cuptorul are zone de ncălzire adăugătoare, coacere şi recoacere. Timpul ţinerii plăcilor n cuptor durează 80 min., dintre care 12 min se alflă zona de recoacere. Puterea cuptorului este de 513 kw. Productivitatea este 130 000 m2/an.

Cuptoarele tunel au mai multă perspectivă ca cuptoarele cu conveier, ntruct ele pot lucra la gaz natural, n aşa fel şi pot micşora sinecostul plăcilor. nafară de aceasta nu snt cheltuieli cu betonul armat refractoare plăcilor după coacerea n cuptoarele tunel snt tot att de nalte, la şi cele cu conveier.

Smalţul este fiert n cuptoare rotative la temperatura 1300-1350 grade C. Smalţul fiert este granulat n apă, se fărmă cu ajutorul morilor aferice, după care absorbantul primit se toarnă n malaxor, din care se umplă pulverizatoarele.

Plăcile primite snt rebutate conform condiţiilor tehnice, după care snt mpachetate n lăzi de lemn şi producţia gata este transportată n depozit.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica