referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Lavsanul - Polietilena tereftalata

Categoria: Referat Chimie

Descriere:

Proprietati: Polisterul ( Lavsanul) are mai multe avantaje, este un fir puternic, flexibil, are excelente caracteristici de manipulare.Polisterul este biologic inert, la fel este elastic, reactia tesaturilor este minimala.Acest tesut dens de fire polister (Lavsan) reduce rugozitatea si mucul materialelor...

Varianta Printabila 


untitled

           Polietilena tereftalata/Lavsan

 

 

 

 

Lavsan- este numele commercial al fibrei de polistern.

Sinonime şi nume comerciale: Amilar, de etilenă tereftalat de polimer, Lavsan, Nitron lavsan, Polietilena glicol tereftalata.

Compozitie:Un poliester de acid tereftalic şi etilenglicol pot fi obţinute de catre poli = condensare de dimetil tereftalat (q. v. ), cu etilenglicol şi, de asemenea, acid tereftalic cu etilenglicol sau de oxid de etilena.

Proprietati: Polisterul ( Lavsanul) are mai multe avantaje, este un fir puternic, flexibil, are excelente caracteristici de manipulare.Polisterul este biologic inert, la fel este elastic, reactia tesaturilor este minimala.Acest tesut dens de fire polister (Lavsan) reduce rugozitatea si mucul materialelor.Atunci cind utilizati suturile din filamentele de poliester (Lavsan), este preferabil pentru utilizare sa folositi nodul al patrulea ce este paralel (I=I=I=I) sau de cruce (IxIxIxI), care are cea mai mare rezistenta si flexibilitate.Poliesterul (Lavsan) , nu este recomandat pentru utilizarea in operatiile sistemului urinar si in tesuturile bacteriene-contaminate. Altfel spus, este  un material de culoare alba sau este crem-deschis, uneori si verde. Remarcat de o inalta rezistenta la caldura si stabilitate chimica.Cind aceasta se topeste, aceasta ofera o buna bariera pentru ambele arome si de hidrocarburi(FAT).La fel aceasta nu este raspindita. PET este rezistent la acizi, baze, unii solventi si uleiuri  cit si unele grasimi. Este dificil sa se mucigaiasca. Punctul de topire este  de nemodificat, PET este mai jos de fierbere.Filmele lui Monolayer vor organiza o cuta, sunt intens cuprinse de energie, si sunt transparente. Dens. 1.33220. M. p. 255 to 265C. n25 =1.574.Sunt insolubile in apa.PET este rezistent in containere. Aceasta este utilizat pentru amblarea sifonului, uleiuri si unturi de arahide.La fel este utilizat pentru sticlele de sifon si in produsele alimentare care sunt in tavile microundei.Modificat PETS poate fi incalzita in cuptoarele cu microunde sau conventionale intr-un cuptor care se afla la temperatura 180C, timp de 30 de  minute. PET este, de asemenea, utilizată n producţia de sticle diferite, fibre, filme pentru ambalarea produselor alimentare, precum si  la diferite articole.Tesatura Lavsan este utilizata in industria produselor lactate pentru filtrare, de asemenea este utilizata in medicina , pentru nave si pentru  implantare.

 

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica