referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Acidul azotic

Categoria: Referat Chimie

Descriere:

Acidul azotic este un lichid incolor sau galbui,monobasic puternic. Acidul azotic are o utilizare vasta.El este folosit la producerea ingrasamintelor,datorita carora solul devine mai fertil,ce usureaza cresterea si dezvoltarea legumelor,fructelor,cerealelor...

Varianta Printabila 


untitled

                        Acidului azotic

 

                     

 

   Acidul azotic este un lichid incolor sau  galbui,monobasic puternic.Acidul azotic are o utilizare vasta.El este folosit la producerea ingrasamintelor,datorita carora solul devine mai fertil,ce usureaza cresterea si dezvoltarea legumelor,fructelor,cerealelor…La fel,el se mai foloseste la producerea substantelor explozibile.Datorita acestor substante arheologii si cercetatorii au gasit diverse obiecte vechi de o valoare imensa.

 

Chiar si filmul fotografic contine in sine acid azotic.Acidul azotic se utilizeaza si in medicina,la prepararea medicamentoaselor.Colorantii din vopsele contin acid azotic.Ochelarii,pixurile,riglele intr-un cuvint celuloidul contine acest acid.Acidul azotic se foloseste la prepararea colodiului si a reactivilor.Apa regala contine in sine un oarecare procent de acid azotic.

  

Acidul azotic are diverse sfere de utilizare.El etse folosit la producerea obiectelor din diverse categorii,majoritatea carora nu sunt daunatoare vietii omenesti,insa la prepararea lui exista un mare pericol pentru om si natura.    

 

 

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica