referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Bufnita

Categoria: Referat Biologie

Descriere:
De la caderea serii si pana la ivirea zorilor, aceasta strabate campurile in cautarea prazii. Inzestrata cu ochii care sfideaza intunericul si cu urechi care pot auzi chitaitul soarecilor de camp de la mari distante –bufnitele cu urechile lungi isi au rostul lor, sprijinind efortul omului in cultivarea pamantului.

Varianta Printabila 


Stapana noptii-bufnita cu urechi lungi

De la caderea serii si pana la ivirea zorilor , aceasta strabate campurile in cautarea prazii.Inzestrata cu ochii care sfideaza intunericul si cu urechi care pot auzi chitaitul soarecilor de camp de la mari distante –bufnitele cu urechile lungi isi au rostul lor , sprijinind efortul omului in cultivarea pamantului.

Pasarea este o remarcabila pradatoare . Are putini dusmani cunoscuti ; intalnirea ei cu omul este insa ceva neobisjnuit , datorita in principal camuflajului si obiceiurilor sale nocturne.

Poate fi gasita in padurile ce inconjoara campurile cu semanaturi , in special in America de Nord , Eurasia si in unele parti ale Africii ; asemenea , poate fi si auzita , pentru ca repertoriul ei cuprinde sunete de tipul unor fluieraturi , mici tipete, (hup , hup) , si chiar un fel de sunete asemanatoare cu mieunatul unei pisici.

Depune intre 3-8 oua anual-usor mai mici decat cele de gaina – in cuiburile abandonate ale altor pasari. Puii sunt hraniti de ambii parinti , astfel ca in 3 saptamani isi dubleaza talia. Curand dupa acest intervai , puii incep a se catara pa ramurile apropiate de cuib si pot sta in echilibru –o manevra premergatoare zborului-sau adeseori , se pot alinia unul in spatele altuia pe cate o ramura in asteptarea parintilor.

La 5 saptamani , incap deja sa vaneze soareci de camp , pe care-i aduc in cuib , devorandu-i in intregime. La 8 saptamani , au penajul format care oricare pasare adulta. Un exemplar adult ajunge cam la 30 cm inaltime , avand o deschidere a aripilor cam de trei ori pa atat , dar la o greutate nu mai mare de 200-250 grame. Greutatea mica si amplitudinea deschiderii aripilor sale , alcatuite din pene foarte fine si moi , ii permit un zbor fara zgomot , ceea ce face foarte eficienta vanarea prazii-pasarea folosindu-se din plin de atuurile cu care a inzestrat-o natura-, loviturile ei fiind date cu o mare acuratete in precizie. Nu detine o arie teritoriala anume in care sa vaneze , astfel ca strabate campuri aflate chiar la mari distante.

Datorita obiceiurilor si hranei sale specifice-soarecii de camp, pagubitori pentru agricultura -, ea este de un real folos omului , care i-a apreciat intotdeauna serviciile din plin.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica