referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Benito Mussolini

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

In toamna lui 1944, trupele germane se cofruntau cu o situatie disperata. Luptand pe un front intins pe mii de km. si aflandu-se in razboi cu aproape toate statele lumii, Wermachtul era obligat la o defensiva continua, incepand cu 1943. Kriegsmarine si Luftwaffe erau complet infrante iar armata de uscat suferea infrangeri pe toate fronturile...

Varianta Printabila 


                                                Benito Mussolini

 

   Mussolini a fost primul copil al unui fierar. Mai tarziu el si-a exprimat mandria fata de originea sa umila si adeseori pomenea despre sine ca este un om din popor, un om al poporului. Familia Mussolini, de fapt nu era chiar atat de umila pe cat afirma el. Tatal sau care era atat fierar cat si jurnalist socialist, era fiul unui locotenent din Garda Nationala, iar mama sa era profesoara. Cu toate acestea familia Mussolini era saraca. Ei locuiau in doua camere aglomerate la al doilea etaj al unui mic palazzo.
   Tatal sau petrecea o mare parte a timpului in taverne discutand politica, tot acolo ducandu-se si o mare parte din banii familiei, iar mesele celor trei copii ai familiei Mussolini nu erau tocmai indestulatoare.
   Benito era un copil neastamparat care nu respecta regulile si era extrem de agresiv. La scoala era de nestapanit iar acasa era mereu indispus. Deoarece profesorii din sat nu il puteau controla, el a fost trimis la ordinul Salesian La o mamastire din Faenza. Acolo s-a dovedit a fi mai nestapanit ca niciodata, ranindu-l pe unul din colegii sai cu un cutit si atacandu-l pe unul din calugarii ce incerca sa il pedepseasca. Dupa acest incident Benito a fost dat afara si trimis la scoala Giosue Carducci din Florinpopoli, de unde a fost de asemenea exmatriculat dupa ce a asaltat un alt coleg cu cutitul sau.
   Dar el era deasemeni inteligent, trecand de examenele finale fara dificultate. El a obtinut o diploma de profesor si pentru un timp a lucrat intr-o scoala dar curand a realizat ca era cu totul nepotrivit pentru aceasta meserie.
   La varsta de 19 ani pe cand era un tanar scund si palid cu niste ochi caprui mari si intunecati, a parasit Italia pentru a pleca in Elvetia cu un medalion nichelat al lui Karl Marx in buzunarele sale care de altfel erau goale. In urmatoarele luni a trait dupa o zi [pe alta sarind din slujba in slujba.
   In acelasi timp isi castiga o reputatie de tanar cu un ciudat magnetism si cu remarcabile talente de orator. El a citit pe larg si cu o sete de cunoastere nemai intalnita teoriile filozofilor vremii, selectand ceea ce i se parea bine si discreditand restul, formandu-si propriile sle concepte politice si filozofice, impresionandu-i pe cei din jurul sau cu spiritul sau revolutionar.
   In timp ce isi castiga reputatia ca jurnalist politic, Mussolini realiza o propaganda mascata prin care promova violenta si atingere scopului cu forta. Din aceasta cauza a fost arestat si a facut inchisoare de mai multe ori. Cand s-a intors in Italia in 1904, chiar si ziarele din Roma incepusera sa ii mentioneze numele.
   Pentru un timp dupa intoarcerea sa nu s-a mai auzit nimic de el. Mussolini s-a mai angajat inca o data ca profesor in nordul Udinei, unde a trait, dupa cum spune el, o viata de degradare morala.Dar curand, plictisit de viata sa irosita fara rost, s-a intors la viata sa de jurnalist si de politician extremist, care l-a condus dinnou la incarcerari.
   Intr-o perioada de libertate, in 1909 el s-a indragostit de tanara de 16 ani Rachele Guidi, cea mai mica dintre cele doua fice ale amantei vaduve a tatalui sau. Ea a plecat cu el si au locuit intr-un apartament parasit si mizer in Forli iar mai tarziu s-au casatorit.
   Imediat dupa casatorie, Mussolini a fost incarcerat pentru a cincea oara, dar de atunci „Tovarasul Mussolini „ era cunoscut ca cel mai daruit si totodata cel mai periculos dintre tinerii socialisti italieni. Dupa ce a scris intr-o larga varietate de ziare socialiste si0-a fondat propriul sau ziar „La Lotta di Classe”. Acest ziar a avut atat succes incat Musolini in 1912 a fost numit editor al ziarului Socialist oficial „Avantil”, al carui tiraj s-a dublat intr-un timp foarte scurt, si ca un reporter antimilitarist, antinationalist, si antiimperialist ce era, s-a impotrivit fulgerator interventiei Italiei in Primul Razboi Mondial.
   Curand insa si-a schimbat parerea despre interventia Italiei in Razboi. Condus de aforismele lui Karl Marx care spuneau ca de obicei revolutia sociala urmeaza razboiul, si asteptandu-se ca infrangerea Frantei sa aduca prabusirea libertatii in Europa, el a inceput sa scrie articole si sa tina discursuri de o violenta uimitoare in favoarea razboiului pe care mai inainte l-a condamnat. El a demisionat de la Avantil si a fost exclus din Partidul Socialist.
   Sponsorizat de un producator care promova razboiul impotriva Austriei, Mussolini preia conducerea editurii il polo d’Italia, in care si-a sustinut cu toata puterea filozofia: „ De astazi inainte suntem cu totii italieni si nimic altceva decat italieni. Acum otelul a intalnit hotel. Un singur strigat iese din piepturile noastre – Viva Italia!” Acesta a fost strigatul nasterii Fascismului. Mussolini a intrat in razboi.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica