referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Astronomie Istorie Marketing Matematica
Medicina Psihologie Religie Romana
Arte Plastice Spaniola Mecanica Informatica
Germana Biologie Chimie Diverse
Drept Economie Engleza Filozofie
Fizica Franceza Geografie Educatie Fizica
 

Osho

Categoria: Referat Psihologie

Descriere:

Doresc ca oamenii să devină proprii lor stăpâni, să nu mai fie dominaţi şi controlaţi de alte persoane.”Pana si in ziua de azi in India,Poona exista comunitatea care s-a dezvoltat in jurul lui Osho.Astfel mii de discipoli din intreaga lume participa la activitatea culturala si spirituala pe care acesta a initiat-o...

Varianta Printabila 


1                               OshoOsho,cunoscut si sub numele Bhagwan Shree Rajneesh s-a nascut la 11 decembrie 1931 in  Kuchawada, Madhya Pradesh,in partea centrala a Indiei.Este considerat unul dintre liderii spirituali cu cei mai multi discipoli ,fiind unul dintre cei mai cititi si vanduti autori din intreaga lume.Osho provine din japoneza veche:”O” inseamna”cu multa recunostinta,iubire,gratitudine,echilibru,armonie”iar „SHO” inseamna”extinedera multidimensionala a constiintei”si total binecuvantata de existenta”.Este primul  nascut dintr-o familie cu doisprezece copii.Tatal sau era negustor de haine si apartinea religiei Jaina.Pana la varsta de 9 ani acesta nu a urmat nicio scoala.Momentul in care Osho a invatat sa citeasca, a lecturat 3000 de carti din biblioteca orasului in care s-a nascut.
La varsta de 21 ani,Osho a trait prima stare de”samadhi”(iluminare).Aceasta fiind cea mai inalta culme a constiintei omenesti.Osho explica :„Eu nu mai doresc şi nu mai caut nimic. Existenţa şi-a deschis porţile pentru mine. Nu mai pot spune că aparţin existenţei pentru că acum sunt, de fapt, părticică din ea. Cnd o floare nfloreşte, eu nfloresc odată cu ea. Cnd Soarele răsare, eu răsar odată cu el. Ego-ul, care face ca oamenii să se simtă individualităţi separate, nu mai există. Trupul meu este o părticică din natură, fiinţa mea este o parte din ntreg, Eu nu mai sunt o entitate separată.” .El a trait o stare de totala unitate cu legile intime ale existentei.
A studiat la Universitatea  Sagar unde a absolvit Prima clasa de Filozofie.Timp de 9 ani a predat filozofia la Universitatea din Jabalpur si Colegiul Sanskrit din Rajpur.In anul 1966 renunta sa mai fie profesor,dedicandu-si viata ghidarii spirituale cerute de numerosi discipolisi pentru a initia omul modern in arta meditatiei.A fost Campionul dezbaterilor din India,castigand Medalia de Aur.
Osho a vorbit despre toate nivelurile constiintei umane si sistemele filozofice si toate religiile.Acesta a incercat sa extraga esenta tuturor invataturilor , de la Sigmund Freud la Chuang Tzu, de la George Gurdjieff la Gautama Buddha, de la Iisus Christos la Rabindranath Tagore.El nu incerca sa convinga oamenii sa se izoleze pentru a medita,ci urmarea sa-i determine pe oameni sa-si gaseasca libertatea interioara,sa traisca din plin momentul prezent.
Discutiile lui cu discipolii au fost traduse in 34 de limbi si publicate in mai mult de 650 de volume.In anul 1974 se stabileste la Poona unde discipolii lui pun bazele unui ashram.Mii de occidentali au fost fascinati de invatamintele acestuia astfel ashram-ul avand o dezvoltare foarte mare.Osho spunea ca un „Maestru spiritual” nu trebuie „sa aibe atitudini autoritare.Un maestru vine doar ca sa ajute. El este prezent doar pentru a arăta calea. Şi această cale nu trebuie indicată n funcţie de un sistem rigid. Calea trebuie indicată n funcţie de fiecare individ n parte. Un maestru te ascultă, te observă, te nvăluie cu dragostea sa şi te ajută să devii tu nsuţi.”
A scris carti precum:Marele Secret,Meditatia,Samanta de Mustar, Dhammapada - Calea lui Buddha,Barca goala,Tao viu etc.
Osho nu apartinea nici unei traditii: „Eu sunt nceputul unei noi conştiinţe religioase”. „Vă rog să nu-mi legaţi nvăţătura de vreo religie a trecutului.”
Pe data de 19 ianuarie 1990 Osho si-a parasit trupul.Inainte cu cateva saptamani ca acesta sa moara a fost intrebat de catre cineva ce se va intampla cu invatamintele lui iar acesta a raspuns: „ncrederea mea n existenţă este absolută. Dacă există măcar un adevăr n ceea ce spun, acela va supravieţui... cei ce vor rămne interesaţi de munca mea vor conduce n continuare torţa, dar fără să impună aceste adevăruri celorlalţi.Eu voi rămne ntotdeauna sursă de inspiraţie, de lumină pentru discipolii mei şi sunt sigur că ei vor simţi aceasta şi cnd eu nu voi mai fi. Doresc ca ei să dezvolte munca mea şi să emane n jurul lor dragoste, puritate, nţelepciune, luciditate, calităţi care nu sunt monopolul nimănui, care nu sunt dependente de nici un sistem filozofic sau religios. Doresc ca oamenii să devină proprii lor stăpni, să nu mai fie dominaţi şi controlaţi de alte persoane.”Pana si in ziua de azi in India,Poona exista comunitatea care s-a dezvoltat in jurul lui Osho.Astfel mii de discipoli din intreaga lume participa la activitatea culturala si spirituala pe care acesta a initiat-o.

Niciodata nascut - Niciodata mort - Doar a vizitat aceasta planeta Pamant intre 11 decembrie 1931 si 19 ianuarie 1990. Asa suna epitaful dictat de Osho.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica