referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Plantele medicinale

Categoria: Referat Medicina

Descriere:

Există însă situaÅ£ii în care cea mai mică cantitate de alcool care se administrează în tratament este foarte nocivă (afecÅ£iunile ficatului, pancreasului, etc) ÅŸi atunci se va face o tinctură triplă care este mult mai concentrată în principii active decât o tinctură simplă...

Varianta Printabila 


1 Plantele medicinale n tratarea cancerului.


    Este firesc ca fiecare să afle care este cel mai indicat tratament cu plante pentru această afecţiune. Curios este nsă faptul că acest lucru nu se poate spune de nimeni. Nu există doi oameni care sunt identici, nici măcar dacă sunt gemeni. Cum ar putea atunci să existe doi oameni total diferiţi care să reacţioneze identic la acelaşi tip de tratament?
    Eu cred că cele mai eficiente preparate sunt cele care conţin alcool, pentru că datorită faptului că au n componenţa lor alcool, acesta poate facilita ajungerea principiilor active din plante exact n locul unde este nevoie, pentru că la 15 minute după ingerare acestea se vor regăsi n snge care are posibilitatea să le ducă exact unde este nevoie de ele.
    Problemele care se pun nsă sunt mai complexe. n primul rnd nu se cunoaşte cu exactitate care este planta care se indică n fiecare caz n parte. Multe din aceste plante se ştie că sunt de mare ajutor n tratarea afecţiunilor similare, dar nu se ştie cum va acţiona fiecare din organisme n parte, pentru că acest lucru depinde de foarte mulţi factori la rndul său: alimentaţie, asimilare, posibilitatea organismului respectiv, principiile active care acţionează, etc.
    Este foarte bine să se facă tratament cu mai multe plante n acelaşi timp, dar şi aici există foarte multe necunoscute. Nu se pot amesteca plantele oricum şi n orice cantitate. Vă voi da doar două exemple: cruşinul este laxativ, dar dacă se amestecă cu afin care este unul dintre cele mai eficiente plante folosite şi pentru oprirea diareei atunci acest efect de laxaţie se anulează n funcţie de cantitatea plantelor şi de cantitatea de principii active care le conţine fiecare plantă n parte (lucru care este foarte dificil de stabilit şi depinde de foarte mulţi factori la rndul său- perioadă de culegere, uscare, etc). Dar aceste exemple pot continua la infinit pentru că de fapt anumite principii active din anumite plante n amestec cu altele şi vor anula efectele. n schimb prin asocierea a două plante se poate ca principiile active să fie mult mai active prin nsumare.
    Nu se cunoaşte nsă cu certitudine ce cantitate de principii active există n fiecare plantă n parte, lucru care poate fi foarte diferită n cadrul aceleiaşi plante prin culegerea ei n diferite perioade de vegetaţie. De asemenea anumite principii active sunt prezente n cantitate mai mare dacă este culeasă planta n timpul optim cu soare şi uscată n condiţii ideale sau folosită proaspătă. Totuşi se poate face ceva pentru ca să se extragă ct mai multe principii active din plante. Repet nu s-a stabilit ncă care anume principii active sunt mai utile n fiecare caz şi care componentă din plantă poate acţiona mai eficient. n acest caz se indică să se facă tincturi. Tincturile acţionează mult mai eficient fiind asimilate n cantitate mult mai mare.
    Prin infuzii şi decocturi se pierd o serie de principii active şi toate enzimele n schimb prin tincturi acestea vor rămne intacte şi vor acţiona mai eficient.
    Există nsă situaţii n care cea mai mică cantitate de alcool care se administrează n tratament este foarte nocivă (afecţiunile ficatului, pancreasului, etc) şi atunci se va face o tinctură triplă care este mult mai concentrată n principii active dect o tinctură simplă.
    De asemenea se vor face din 5-7 plante pentru ca prin nsumarea principiilor active să fie mai eficientă. Care vor fi nsă plantele care sunt cele mai indicate n fiecare caz n parte depinde de ce plante se pot face rost, de tipul afecţiunii şi de multe alte considerente. Sunt doar cteva din  cele care este bine să fie cunoscut de cei care folosesc plantele medicinale n tratament.
    Se mai poate folosi şi praful din plante n toate cazurile. Acesta va fi făcut din plante uscate care se vor măcina cu rşniţa de cafea şi apoi se cern pentru a ndepărta părţile care nu s-au mărunţit bine. Se pune apoi un vrf de cuţit sau chiar o linguriţă sub limbă unde se va mbiba cu salivă şi intră apoi cu ajutorul glandelor din gură n organism mai rapid, apoi se vor nghiţi cu apă. Este unul dintre cele mai eficiente mijloace de administrare.
    Tinctura triplă se face din 1 parte plantă şi 5 părţi alcool de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile apoi se strecoară. Este bine să se facă din fiecare plantă separat. Se va pune la prima tinctură de exemplu 250 ml plantă şi 1250 ml alcool la 70 grade. După aceia tinctura astfel obţinută se va pune din nou cu alte 50 g plante obţinndu-se tinctura dublă (aproximativ 50 ml- n funcţie de ct absorb plantele, pentru că nu toate absorb aceiaşi cantitate de lichid) care după strecurare se va pune cu alte plante n aceleaşi proporţii, dar de această dată se va complecta cu apă distilată pentru că anumite plante au anumite principii active care se elimină la o cantitate mai mică de alcool. Fiecare etapă presupune nsă un timp de 15 zile pentru că n gospodărie nu există posibilităţi de percolare sau alte metode de a grăbi prepararea şi atunci este nevoie să se folosească timpul adică fiecare etapă presupune 15 zile. De asemenea este bine să se lase timp de 6 zile la decantare. Ceea ce se va obţine acum se va complecta cu apă fiartă şi răcită la 250 ml lichid care se va pune peste 50 g plantă. Se agită pe toată perioada foarte des (n afară de perioadele de decantare). Este un concentrat (tinctură triplă) care este mult mai eficient dect tinctura simplă prin faptul că aceasta conţine de 7 ori mai multe principii active dect tinctura simplă şi este deci mult mai eficientă.
    Plantele nu trebuie să fie prea tare mărunţite pentru că acest lucru ngreunează filtrarea. n plus fiecare părticică de plantă acţionează ca un filtru nednd voie principiilor active să intre n plantă. n medie la o parte de plantă este bine să se pună de 5 ori mai multă cantitate de plantă sau tinctură (50g plantă- 250 ml alcool sau tinctură) şi se obţine cu mari variaţii (n funcţie de ct absoarbe fiecare tip de plantă 50 ml de tinctură. n timpul decantării se poate de asemenea pune eter sau acid citric pentru a ndepărta anumite substanţe din tinctură, dar acest lucru nu este util, pentru că n acest fel se vor reduce ntr-adevăr viitoarele depuneri, dar odată cu acestea se vor ndepărta şi anumite substanţe active care poate să aibă un mare rol n anumite organisme.
    Silimarina se obţine cu metode laborioase din Armurariu (Sylybum marrianum), este utilă n tratarea cancerului ntr-adevăr dar planta sub formă de tinctură are un mai puternic efect pentru că prin tincturi se extrag o serie de substanţe mult mai multe şi cu mai multe efecte, unele necunoscute, care pot avea un efect foarte puternic n anumite cazuri.
    Nu se poate face din păcate dect tincturi triple din fiecare plantă n parte separat pentru că dacă s-ar face din amestecuri se riscă ca anumite substanţe găsite la o plantă să fie transferate n altă plantă n loc să se regăsească n tinctura finală. Dar orict de bine se agită nu se extrag toate principiile active din plantele respective, dar este o metodă care extrage cele mai multe principii active.
    Care sunt plantele care se pretează la acest tip de preparat? Absolut toate plantele din care se poate face tincturi, adică marea lor majoritate.
    Tincturile triple sau concentratele se vor putea administra n diferite diluţii ceea ce va putea face ca aceiaşi cantitate de alcool să transporte o cantitate de 7 ori mai mare de principii active şi să se poată folosi chiar şi n cazurile ficatului şi pancreasului. n general se dau aproximativ 5 ml de tinctură din aceasta căreia eu i spun concentrat pe zi, diluat.
    n general diluţiile este bine să se facă cu apă fiartă şi răcită. La 200 ml de concentrat se poate dilua la un litru şi atunci cea mai eficientă metodă de administrare este să se ia cte 10 ml din diluţie de 3 ori pe zi. Acest lucru asigură administrarea a 6 ml de concentrat pe zi, ceea ce este suficient pentru orice tip de tratament.
Orict ar fi nsă de bine filtrat ca orice tinctură din plante va mai face depuneri. n mod normal se poate păstra timp de 2 ani, dar este mult mai activă n primele 6 luni. Este bine să se facă din minimum 6-9 plante minimum, n prima lună, pentru ca ulterior să se folosească mai multe pentru a nu se obişnui organismul cu acelaşi tratament.
    n mod normal nu are nici o contraindicaţie şi poate fi folosit perioade foarte lungi de timp dacă se folosesc mai multe plante şi se variază de la o lună la alta plantele.
    Atenţie nsă la activitatea ficatului, pentru că este foarte indicat să se facă tot posibilul ca ficatul să se regleze şi atunci şi afecţiunea se diminuează.
Plante medicinale care se pot folosi n tratarea cancerului: albăstrele, aloe, anason, angelica, anghinare, ardei, arnică, arginina, armurariu, bănuţi, brnca ursului, brnduşa de toamnă, brustur, busuioc, cafea, captalan, castan sălbatec, cătină, ceai chinezesc, ceai negru, ceai verde, ceapa, chimion, cimbru, cimişir, coada calului, coada şoricelului, cordiceps chinesis, dovleac, drobiţa, drojdia de bere, dud, echinacea, fructe de pădure, gălbenele, genţiana, gheara mţei, ghimber, ginko, ginseng rusesc, hrean, ienupăr, isop, isorel, lemn dulce, levănţică, lichen de piatră, limba boului, mărul lupului, mentă, morcovi, muşchi de piatră, năprasnic, negrilică, norocel, mei, pătla-gină, pătrunjel, pelin, pedicuţă, pufuliţă cu flori mici, revent, roibă, roiniţă, roşii, rostopască, rozmarin, salcie, saschiu, scaiete, schinduf, secară, sfeclă roşie, silur, spnz, struguri, susan, tătăneasă, tuia, Tian Xian Liquid China 1, ţelină, traista ciobanului, troscot, turmenic, ulm, urzică, urzică moartă albă, usturoi, valeriană, varză, vsc.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Praf: plantele care se pot lua sub formă de praf se usucă, apoi se macină cu rşniţa de cafea şi unele (nu toate) se pot cerne cu sita fină. Se pun apoi n doza indicată n gură. Se amestecă cu salivă şi se ţin pentru 10 minute, apoi se nghit cu apă. Se face din 4 n 4 ore acest lucru şi se iau ntotdeauna pe stomacul gol şi minimum 15 minute nu se mai consumă nici un aliment. Este unul dintre cele mai eficiente metode de tratament.
O altă metodă o veţi găsi la sfrşit.
Albăstrele (Centaurea cyanus)- se foloseşte n special n afecţiunile oculare n combinaţie cu alte plante sau chiar singură. Este bine totuşi să fie combinată cu silur. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Acţiuni interne: antidiareic, drenor hepatic, dezinfectant, folosit mai ales n afecţiunile oculare fiind şi decongestiv.
Aloe (Aloe vera)- 1,5 kg plantă n vrstă de 3-5 ani. Nu se udă timp de 7 zile şi se ţine n ntuneric. Se rup apoi frunzele şi se spală. Se macină cu maşina de carne. Se va adăuga 2,5 kg miere şi 3,5 kg vin roşu. Totul se pune ntr-un vas de culoare nchisă sau dacă nu aveţi se nveleşte bine, pentru ca să nu intre lumina. Se ţine timp de 5 zile. Se va lua apoi cte 1 lingură de 3 ori pe zi n prima săptămnă, cu o oră nainte de mesele principale. Apoi se va mai adăuga n funcţie de cum răspunde organismul cte ncă o lingură n plus deci 2 odată de 3 ori. Tratamentul este bine să se facă timp de 6 săptămni. Apoi 10 zile pauză şi se poate relua din nou.
Există şi n magazinele naturiste gel de aloe. Acesta conform prospectului dizolvă tumorile şi este foarte util n tratamentul cancerului. n acest caz se va lua conform indicaţiilor producătorului ntruct este n foarte multe forme de prezentare.
Se foloseşte mai mult pentru acţiunea de dezintoxicare al organismului fiind foarte eficientă n funcţie de doză fiind sau diuretică sau purgativă.
Anason (Pimpinella anisum) indicat mai mult ca infuzie sau praf sub limbă de 3 ori pe zi cte un vrf de cuţit. Ajută n special n cancerele specific  feminine, dar ajută şi la curăţirea organismului de toxine. Ajută foarte mult funcţionarea corectă a ficatului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Se mai poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Se foloseşte n special pentru drenarea ficatului şi la afecţiunile digestive.
Angelica (Angelica arhangelica) se foloseşte n special n tratamente de lungă durată, este socotit un antidepresiv puternic, util n afecţiunile respiratorii şi digestive pentru acţiunea antiseptică, un bun diuretic care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Reface de asemenea apetitul şi ajută n afecţiunile nervoase, digestive, glandulare. Se poate folosi rădăcina, planta sau chiar seminţele. 1 linguriţă plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Rădăcina şi seminţele 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte ca şi planta. Se poate folosi şi sub formă de praf. Extern are acţiune astringentă slabă dar este un bun tonifiant al refaceri pielii. Cel mai util este praf sau tincturi.
Anghinare (Cynara scolymus) este util pentru afecţiunile hepatice n special fiind un foarte puternic antiinfecţios util n ciroze, hepatice de toate tipurile, depurativ puternic n special al vezicii biliare, ajutnd la diminuarea colesterolului şi totodată un foarte bun stimulent al ficatului. Ajută şi la refacerea poftei de mncare. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni. Se poate folosi şi ca praf sau tinctură.
Ardei (Capsicum annum)-conţine quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se nmulţească. Se poate folosi n alimentaţie crud sau sub formă de salate. Are acţiunea de stimulare a secreţiilor digestive, indicat n cazurile cu anorexie uneori prezente la mulţi bolnavi. Nu se foloseşte la cei care au afecţiuni intestinale. Se mai poate de asemenea cel iute folosi sub formă de tincturi care se aplică pe piele cu scopul de a activa circulaţia sngelui.
Arginina- dilată arterele şi ajută la o mai bună circulaţie a sngelui. Se ia cte 1 g de 3 ori pe zi.
Armurariu (Silybum marianum) se foloseşte tinctura cte 3 linguriţe pe zi, n cazurile n care se poate administra fiind cea mai eficientă metodă de administrare. Este indicată la toate formele de cancer. Praf- se obţine din seminţe şi se ia cte 1 linguriţă de praf cu 15 minute, naintea meselor. Nu este aşa de eficient ca tinctura pentru că este influenţată de digestie. Este foarte important să se ştie că aceste seminţe se degradează extrem de repede oxidndu-se la cteva secunde de la măcinare. Se poate face şi o infuzie 1 linguriţă de seminţe atunci măcinate, deci chiar cnd clocoteşte apa se pun n 250 ml apă clocotită. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la dezintoxicarea organismului, la lupta cu cancerul, etc. Se poate lua perioade şi mai lungi de timp. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Nu se cerne.
Arnica (Arnica montana) se foloseşte n special intern pentru stimularea imunităţii fiind cu acţiune foarte puternică. Dar are şi acţiune antidepresivă, antiinfecţioasă n special pentru aparatul renal, respirator şi digestiv. Se poate folosi cu succes şi la afecţiunile cerebrale fiind socotit un antisclerozant, util şi n scleroză, sau afecţiuni cerebrale. Extern este una dintre cele mai des utilizate plante att pentru acţiunea antibiotică puternică ct şi pentru acţiunea de regenerare celulară. Cel mai bine se utilizează sub formă de tincturi sau concentrate cu atenţie la acţiunea toxică, se foloseşte n general numai n combinaţii.
Bănuţi (Bellis perenis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi sau se foloseşte n diferite combinaţii. Se mai poate lua sub formă de praf care se macină fin din plante uscate cu ajutorul rşniţei de cafea. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se nghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute naintea meselor principale. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Brnca ursului (Heracleum spondyllium) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se pot consuma n cursul zilei 3 căni. Se poate folosi şi tinctură, praf sau concentrat. Se foloseşte n toate afecţiunile sferei genitale, prostată, ovare, etc. Are acţiune antispastică, calmantă n special al afecţiunilor genitale şi nervoase, tonic general al ntregului organism şi stimulent al imunităţii, ajută şi la vasodilatarea periferică n special genitală. Seminţele se folosesc mai ales pentru afecţiunile din sfera cerebrală. Extern se pot folosi mpachetări cu frunze proaspete n special la scleroză şi cancerul pielii. Nu se supradozează putnd produce alergii.
Brnduşa de toamnă (Colchicum autumnale)-este o plantă cu acţiune extrem de puternică şi folosirea ei poate duce la accidente mortale, de aceia este indicat ca această plantă să nu se folosească dect n preparate farmaceutice şi numai la indicaţia şi sub supravegherea medicului.
Brustur (Arctium lappa)-n mod frecvent se foloseşte rădăcina. Se poate usca şi apoi se transformă n praf cu rşniţa de cafea şi să se ia cte un vrf de cuţit sub limbă pentru 15 minute apoi se nghite cu puţină apă. De asemenea se poate pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi să se fiarbă timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se poate folosi la spălături, comprese sau tamponamente locale. Se mai poate face o cremă cu unt, untură sau ulei cu care se va putea unge local n cazul cancerului pielii. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Intern este antibiotic, antiinfecţios renal, depurativ uşor, diuretic bun, ajută n special la prevenirea cancerului şi la stimularea activităţii renale. Extern are şi acţiune antivirală şi antiinflamatoare şi cicatrizantă.
Se mai pot folosi şi frunzele care de fapt se folosesc foarte puţin cu toate că au efecte foarte bune mai ales n cazurile de cancer ale pielii. Se pot pune unse cu puţin ulei sau cu vin. Se ţin n vin timp de 30 minute apoi umede se vor aplica extern de 2-3 ori pe zi.
Busuioc (Ocium basilicum)- ceai sau se face un sirop care se ia de 2-3 ori pe zi. De asemenea poate fi aplicat extern pentru comprese sau chiar cataplasme. Acestea sunt şi un ajutor foarte bun n distrugerea diferiţilor germeni patogeni. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Are acţiune antidepresivă, antiseptică intestinală, reechilibrant endocrin, stimulent imunitar şi tonic general.
Cafea verde-boabele de cafea verde se folosesc mai ales la concentrate n special n cazul tumorilor cu localizare craniană, mai ales n combinaţii cu castan, vsc.
Captalan (Petasites hibridus)- o plantă care se găseşte mai greu la magazinele naturiste fiind foarte solicitată. Se foloseşte sub formă de capsule conform indicaţiilor producătorului. Se mai poate din rădăcină să se pună 1 linguriţă la 250 ml apă şi să se fiarbă timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Poate să distrugă celulele canceroase fiind una dintre plantele antitumorale. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Este şi cu acţiune antispasmodică, astringent slab, reglator al tensiunii arteriale, vasodilatator.
Castan sălbatec (Aesculus Hippocastanus) se foloseşte coaja de la fructe sau de pe ramuri tinere şi mugurii nembobociţi. Se face o tinctură din care se dă maximum 10 picături n cursul unei zile preferabil cu alte tincturi n amestec. Este utilă n cazurile cnd se doreşte refacerea vaselor de snge şi există probleme circulatorii la diferite nivele.
Cătină (Tamarix ramosissima) se indică n special uleiul de cătină. Intern se iau 30 picături de 3 ori pe zi. Extern este foarte eficient pentru cicatrizare. Se pot folosi preparatele care există la toate magazinele naturiste cu ulei de cătină. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Stimulează capacitatea de apărare a corpului, util n cazurile n care se face chimio sau radioterapie, hipoglicemiant cu acţiune slabă, util nsă şi n afecţiunile genitale şi pentru regenerarea ficatului, este de asemenea cu o acţiune puternică de tonic şi regenerator al ntregului organism.
Ceai chinezesc se indică a fi consumate 2-3 căni pe zi. Se foloseşte n special pentru faptul că ajută la eliminarea toxinelor şi la lupta cu celula canceroasă contribuind la refacerea organismului. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Ceai negru-conţine quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se nmulţească. Protejează organismul de efectele mutagene şi cancer. 1 linguriţă de ceai negru se pune la 250 ml apă rece şi se lasă de seara pnă dimineaţa. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.
Ceai verde- se indică a fi consumate 2-3 căni pe zi. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Se foloseşte mai ales n cazurile n care este asociată obezitatea şi cnd se doreşte o eliminare mai rapidă a toxinelor.
Ceapa (Alium cepa)-este bogată n quercitină şi aceasta luptă contra nmulţirii celulelor canceroase. Se poate consuma ct mai multă n alimentaţie, crudă sau sucuri. Prin fierbere şi distrug acţiunea sau se diminuează mult.
Chimen (Carum carvi) se poate lua intern n ceai, combinaţii de mai multe ceaiuri, supe, sau praf sub limbă cte un vrf de cuţit din seminţe. Se poate de asemenea să se pună praf de chimen pe răni pentru cicatrizare. Se foloseşte n toate afecţiunile digestive la orice nivel att pentru eliminarea toxinelor din organism ct şi pentru reglarea digestiei.
Cimbru (Tymus vulgaris) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi praf, tinctură, concentrat sau oţet. Intern este antifungic, antiseptic respirator, digestiv, inclusiv la nivelul intestinal sau al ficatului, expectorant şi stimulator al leucocitozei util n bolile infecţioase. Extern este antibacterian, antifungic calmant, cicatrizant, şi ajută la stimularea circulaţiei periferice. Cu oţet se poate aplica la mncărimi şi cu alcool la refacerea nervilor periferici şi n multe alte afecţiuni.
Cimişir (Buxus sempervirens)- Se recoltează 200-300g de crenguţe care se mărunţesc şi apoi se pun ntr-un borcan cu capac mpreună cu alcool de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitnd des borcanul. După această perioadă se strecoară. Se va lua cte 1 linguriţă de tinctură diluată cu 100 ml apă de 3 ori pe zi. Are un gust rău dar este foarte eficientă. Acţionează ca inhibitor al celulei canceroase. Efectele ncep să se simtă ncă din primele zile de tratament. Se poate folosi la tratarea cancerului pielii, vezică urinară, rinichi, colon, etc.
Coada calului (Equisetum arvense)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi sau se foloseşte n diferite combinaţii. Se mai poate lua sub formă de praf care se macină fin din plante uscate cu ajutorul rşniţei de cafea. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se nghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute naintea meselor principale. Are un efect antiacid puternic, distruge streptococul auriu şi hemolitic de asemenea extern se poate folosi la distrugerea Chlamydia trachomatis fiind foarte util n foarte multe afecţiuni cu diferite localizări, avnd şi efect antiinflamator.
Se poate folosi şi mai concentrat (dublu) att intern ct şi cataplasme externe calde sau n băi care sunt utile la toate afecţiunile canceroase. Este planta care este indicată cel mai des pentru faptul că ajută şi la remineralizarea organismului şi este poate una dintre cele mai utile n curăţirea organismului de toxine.
Coada şoricelului (Achillea millefolie) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este mai util n cazul folosirii florilor. Este antialergic, cicatrizant n special gastric şi intestinal tonic digestiv, util şi n cazul afecţiunilor din sfera genitală. Se poate folosi şi praf, tinctură sau concentrat. Extern este şi antiinfecţios, antiinflamator şi cicatrizant.
Cordiceps chinesis (preparatul Cordiceps-miceliu) se găsesc la toate magazinele naturiste şi se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.
Dovleac (Curcubita pepo)- conţinutul n substanţe carotenoide l face să fie unul dintre puternicele plante antioxidante care acţionează pentru ntărirea imunităţii organismului, maladii cardio-vasculare sau asupra unor forme de cancer. Reduce riscul de cancer de piele, ajută n cazul afectării prostatei sau boli renale, etc. Se menţionează de asemenea faptul că are acid linoleic Omega 6 care este foarte util pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. De asemenea are cupru lucru care face să fie util n absorbţia fierului şi formarea hemoglobinei. Are numeroase enzime care participă la protecţie contra radicalilor liberi. Se poate lua zilnic 2-3 linguri de seminţe care este bine să fie nainte mărunţite.
Drobiţa (Genista tinctoria)-1 linguriţă de praf de plantă se pune sub limbă pentru 15 minute apoi se nghite cu puţină apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi. Se poate de asemenea 1 linguriţă de plantă să se pună la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Se poate face de asemenea tinctură din 50 g plantă mărunţită la 250ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi 15 zile agitnd des pentru a se putea extrage principiile active din plantă. Se strecoară apoi şi se pune n sticluţe de capacitate mai mică. Se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 15 minute nainte de mese diluată cu 100 ml apă. Este foarte eficientă la toate afecţiunile tiroidiene. Ajută la eliminarea nodulilor tiroidieni.
Drojdia de bere- conţine o serie de minerale şi complexul vitaminic B. Se iau 2 linguriţe de drojdie pe zi. Se pot lua mpreună cu miere. Este util şi n cazurile n care se constată o slăbire a organismului sau n cazurile cerebrale sau afecţiuni ale nervilor cu diferite localizări.
Dud (Morus alba) am trecut această plantă pentru că este foarte utilă n cazul n care apare ascita, lucru foarte frecvent n afecţiunile grave. Se va folosi coaja de la rădăcină, proaspăt recoltată sau uscată. Se pun 2-4 linguri la 500 ml apă şi se va fierbe pnă scade la jumătate. Se consumă 2-3 căni de ceai din acesta pentru eliminarea apei.
Echinacea (Echinacea angustifolia)-se găseşte la orice magazin naturist sau farmacie şi este indicat să se folosească conform indicaţiilor producătorului. Este una dintre cele mai eficiente plante care ajută la ntărirea imunităţii organismului. Are şi acţiune antibiotică, bacteriostatic, antiviral, depurativ şi are şi o acţiune analgezică. Extern antiseptic stimulent al imunităţii locale şi un foarte bun cicatrizant.
Fructe de pădure- conţin quercitină care nu dau voie celulelor canceroase să se dezvolte. Se pot consuma cel mai bine crude sau chiar sub formă de siropuri sau extrase din fructe. Luate sub diferite forme ajută şi la suportarea mai bine a tratamentului pentru cancer ajutnd organismul să elimine toxinele care nu sunt necesare organismului. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Gălbenele (Callendula officinalis)- se indică folosirea florilor din care se va face un cei 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte n special n afecţiunile de stomac, intestine, piele, renale, etc. se poate n unele cazuri folosi tinctura simplă sau n diferite diluţii sau la piele unguentul.
Genţiana (Gentiana asclepladea) este un antidepresiv, antihemoragic, favorizează asimilaţia şi mai ales are o acţiune de tonic digestiv puternic şi hepatic. Se poate lua sub formă de pulbere şi se indică n toate afecţiunile care au ca dominantă afecţiuni ale creierului sau digestive, inclusiv hepatice. Se mai poate lua sub formă de tinctură sau macerat la rece 1 linguriţă de rădăcină mărunţită pusă la 250 ml apă şi se lasă la temperatura camerei pentru 6-8 ore. Se strecoară apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Este bine să se consume pe stomacul gol.
Gheara mţei (Uncaria tomentosa) se va lua 2400 mg n două doze pe zi, conform indicaţiilor producătorului. Această plantă ajută organismul să facă faţă tratamentelor medicamentoase mai uşor, luptnd cu boala. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Ghimber (Zinghiber officinalis)- se foloseşte rădăcina. Se poate lua cte un vrf de cuţit de praf care se va pune sub limbă pentru 15 minute apoi se nghite cu apă. Se poate de asemenea folosi la diferite preparate culinare. Este foarte indicat la cei care au greţuri şi vărsături n urma tratamentului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor.
Ginko-biloba- o plantă foarte eficientă de la care se folosesc frunzele sub formă de praf sau se face tinctură. Este renumită pentru efectele deosebite ce le are n afecţiunile craniene de toate tipurile. Se poate lua perioade lungi de timp. Se poate lua conform indicaţiilor producătorului. n cazul n care aveţi praf de frunze se pot face concentrate sau tincturi foarte eficiente.
Ginseng rusesc- ajută att la ntărirea imunităţii ct şi la refacerea celulară. Se folosesc conform indicaţiilor producătorului. Se poate din rădăcină face tinctură sau concentrate sau se poate lua sub formă de praf.
Hrean (Armoracia rusticona)- se rade un kg de rădăcină şi se amestecă cu 1 kg de miere polifloră. Timp de 10 zile se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se poate administra. nainte de administrare se va amesteca din nou de fiecare dată. Se va lua n fiecare dimineaţă cte 1 lingură din preparat apoi se bea un cei n funcţie de localizare. Este foarte indicată pentru cancerul pulmonar sau ale organelor aparatului respirator.
Ienupăr (Jenuperus comunis)- este util n toate formele de cancer. Se face o cură care se va ncepe prin nghiţirea n prima zi a 4 bace de ienupăr mărunţite n gură apoi nghiţite cu puţină apă. Se va putea apoi n fiecare zi să se adauge cte 1 bacă suplimentar pnă se va ajunge la 15, după care se scade zilnic cte una pnă se va ajunge din nou la 4. Este unul din mijloacele cele mai eficiente de curăţire a organismului şi din păcate nu se poate aplica la cei care au leziuni la rinichi. Este util şi la ascită. Are acţiuni antifermentative, antiseptice şi n special diuretic puternic. Se poate folosi att n tratament la afecţiuni intestinale, hepatice sau digestive ct şi n cazurile de ascită.
Isop (Hyssopus officinalis) se poate folosi pulbere, infuzii (1-2 linguriţe la 100 ml apă rece pentru 8 ore, apoi se strecoară şi aceleaşi plante se pun cu alte 100 ml apă clocotită. Se acopere pnă se răceşte şi se strecoară pentru cea obţinută anterior) se pot consuma 3 căni pe zi. Se foloseşte ca antidepresiv, tonic al respiraţiei, antispastic şi n special la afecţiunile din sfera aparatului respirator sau intestinal. Ajută la ntărirea pereţilor capilarelor. Extern este antiseptic şi cicatrizant, putnd fi util n afecţiunile pielii.
Isorel- produs din vsc sub formă de injecţii care se găseşte n farmacii şi este indicat n toate formele şi localizările cancerului.
Lemn dulce (Glycyrriza echinata)- se poate lua sub formă de praf cte un vrf de cuţit pus sub limbă pentru 5 minute, apoi se nghite cu apă. Se foloseşte n toate formele de cancer ajutnd chiar la distrugerea celulei canceroase şi nu mai dă voie să se multiplice celulele canceroase. Este indicată şi n cazurile n care este vorba despre dereglări endocrine. Se poate folosi şi n diferite combinaţii.
Se mai poate pune 1 linguriţă de lemn dulce la 250 ml apă clocotită se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Lemnul dulce are proprietatea de a ameliora rapid şi vizibil starea generală a bolnavului. Este unul dintre cele mai simple tratamente şi care se pot aplica n toate cazurile de cancer.

1 Levănţică (Lavandula angustifolia) se poate folosi intern singur sau n combinaţii la diferite ceaiuri. Extern se poate folosi compresă, cataplasmă, sub formă de ulei la băi, n diferite preparate cu rol de calmarea durerii, etc. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Lichen de piatră (Cetraria islandica) 1 linguriţă de praf se ia cu 15 minute nainte de fiecare masă de 3 ori pe zi, n special de cei care folosesc n tratament razele. Este o plantă care absoarbe o serie de efecte nocive ale razelor. Extern se poate umple o periniţă cu praf şi se aplică local. Este unul dintre cele mai eficiente plante care se poate folosi contra radiaţiilor. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi. Se poate administra n toate bolile canceroase. Stimulează secreţia pancreatică, fluidifică secreţiile bronhice, emolient şi calmant al aparatului respirator, antispastic pulmonar. n bolile pulmonare trebuie ntotdeauna folosit. Este şi un antibiotic. Se poate da şi n afecţiunile ficatului, splinei, intestinului gros. Calmează de asemenea stările de vomă. Se dă şi n anorexie, nefrite, etc.
Limba boului (Anchusa officinallis)-cel mai eficient este tratamentul cu tinctură. Se va face din ntreaga plantă inclusiv rădăcina. Se pune 50 g de plantă mărunţită (preferabil proaspătă, dar merge şi uscată) la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitnd des, după care se strecoară. Din tinctura astfel obţinută se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată n 100 ml apă. Se poate face şi planta n vin 20g plantă la un litru de vin (se adaugă şi 100g de miere de albine. Se ţine 8 zile apoi se strecoară. Se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate folosi la orice formă de cancer.
Mărul lupului (Aristolochia clematitis)- planta se poate face ceai şi se foloseşte extern sau clisme. Se va pune 1 lingură de plantă la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun cataplasme pe locul afectat cu pansamente umede cu acest ceai sau se fac clisme zilnic. Extern se poate pune compresă şi cu tinctură simplă sau diluată n funcţie de toleranţa individuală.
Intern se poate lua n combinaţie cu alte plante n funcţie de afecţiune şi starea bolnavului dar numai cu acordul medicului specialist care va stabili doza care se poate administra la fiecare bolnav n parte. n anumite cazuri se poate face gargară cu tinctură din mărul lupului diluată cu apă, fără să se nghită fiind o plantă toxică. Se pun 2 linguriţe de tinctură la o cană de apă.
Menta (Mentha piperita)- se poate folosi mai ales la afecţiunile digestive sau n diferite combinaţii cu alte plante. Se poate face oţet sau tinctură şi se poate folosi extern mai ales unde există şi afecţiuni cu mncărimi de piele. Este un slab analgezic dar ajută la mpiedicarea senzaţiei de vomă. Reglează digestia fiind util n afecţiunile digestive şi n afecţiunile pielii cnd este prezentă şi mncărimea pielii.
Morcovi (Daucus carota)- se pot consuma cruzi raşi sau sub formă de suc. se poate de asemenea folosi ceai infuzie din frunze sau seminţe de morcovi care sunt foarte utile mai ales cu inflorescenţă pentru reglarea hormonilor masculini. Dar sucul de morcovi ar trebui să nu lipsească din nici o dietă a bolnavilor de cancer. Se pot consuma n orice cantitate este tolerată de către organism, dar minimum 300 ml pe zi. Se poate de asemenea folosi n orice combinaţii.
Muşchi de piatră (Cetraria islandica)- se indică n special n cancerul aparatului respirator. Se pot folosi 3 ceaiuri pe zi. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Năprasnic (Geranium robertiarum)- 6 luni de zile se poate lua cte 1 linguriţă de praf de 3 ori pe zi, puse sub limbă şi nghiţite cu apă apoi după 5 minute. Se face cu 30 minute nainte de fiecare din cele 3 mese principale. n rest se va face tratamentul cancerului ca la orice localizare. Mai are efect afrodiziac, astringent, antidiareic, revigorator puternic, tonic general. Extern antiviral astringent şi cicatrizant.
Negrilică (Nigela sativa)- preparatul Baraka se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Norocel (Sedum telephium)- se face o tinctură din 50 g rădăcină de norocel peste care se pune 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se agită zilnic ţinndu-se timp de 15 zile. După această perioadă se strecoară. Se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi din această tinctură nainte de cele 3 mese principale. Se poate folosi la orice formă de cancer.
Nuci (Juglans regia)- se pot folosi frunzele att intern ct şi extern se folosesc pentru efectul astringent şi pentru faptul că pot ajuta la oprirea hemoragiilor. Se mai folosesc pentru diminuarea secreţiilor. Extern se folosesc la diferite băi sau chiar spălături pe cap pentru diminuarea transpiraţiilor. Seminţele se folosesc pentru faptul că acestea conţin un ulei foarte util. De asemenea sunt foarte hrănitoare. Se indică să se consume zilnic mai ales de către cei care sunt slăbiţi de boală.  Coaja de la seminţe se folosesc pentru diminuarea secreţiilor interne. Pericarpul nucilor se poate folosi extern la diferite răni infectate la care ajută să se vindece. Este util n special  pentru cei cu afecţiuni tiroidiene.
Pătlagina- (Plantago lanceolata)- Avicena recomanda ncă din primul secol al erei noastre frunzele de pătlagină ca mijloc pentru vindecarea hemoragiilor, n cazul tumorilor, al ulcerului cronic, n inflamarea ochilor, afecţiuni hepatice, renale, afecţiuni gastro-intestinale, afecţiuni respiratorii superioare, infertilitate, etc. Seminţele se folosesc pentru dizenterie, diaree, ulcer gastric tumori intestinale, diabet, infertilitate masculină şi feminină. Se spală bine cteva frunze crude se mărunţesc apoi se pun la fiert cu 250 ml apă şi 1 lingură de miere. Se ia din acest preparat 2-3 linguri de mai multe ori pe zi n cazul afecţiunilor stomacului, intestinelor, colite, colici. Se păstrează n vas nchis. Tot pentru afecţiunile descrise mai sus se poate pune 3 linguriţe de plantă mărunţită n 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 8 ore şi apoi se strecoară. Se ia cte 50 ml nainte de fiecare masă. Este bun n toate problemele intestinale şi stomacale n special atunci cnd se iau citostatice. Evită eventualele probleme digestive.. Se poate folosi şi sucul luat cte 1 lingură nainte de mese cu 15 minute. Pentru iarnă sucul acesta se poate păstra dacă se amestecă cu alcool n cantităţi egale.
Plantă proaspătă spălată şi apoi strivită cu o sticlă pe o suprafaţă de lemn se aplică pe răni extern şi se pansează pentru 24 ore. Este bine să fie pusă alternativ cu rostopască. Intern se face infuzie şi din plantă proaspătă, n special din pătlagina ngustă.
Pentru calmarea durerilor se va pune seminţe 1 lingură de seminţe se pun la 100 ml apă fierbinte şi se lasă timp de 30 minute la infuzat. Se ia cte 1 lingură cu 30 minute nainte de mesele principale. Este foarte bună n cazul durerilor stomacale, de intestine, etc, sau atunci cnd există gastrită, ulcer, etc. Este indicat să se facă şi acest lucru atunci cnd se iau citostatice.
Atunci cnd există afecţiuni pulmonare se pune 1 lingură de frunze uscate şi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se acopere şi se lasă aşa timp de 12-24 ore. Se strecoară şi se poate lua cte 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15 minute naintea meselor.
Afecţiunile renale, de ficat este bine să se folosească att praf de frunze ct şi seminţe. Se pune cte 1 lingură din fiecare la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 12 ore şi apoi se poate consuma. Se poate şi fierbe acestea timp de 20 minute, apoi strecura. Se poate de asemenea consuma 3 căni pe zi.
Dacă este vorba despre afecţiunile pielii se va pune suc de pătlagină amestecat cu ceai din flori de coada şoricelului şi se tamponează de mai multe ori pe zi.
Pătrunjel Petroselium crispus)- se indică mai ales frunzele verzi să se consume crude sau sub formă de suc zilnic. Este foarte util mai ales n afecţiunile n care există şi o dereglare glandulară. Se poate lua cte 2 linguriţe de suc de 3 ori pe zi, preferabil cu suc de morcovi fiind mai activ n acest caz.
Pedicuţă (Lycopodium clavatum)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi n special la afecţiunile ginecologice, testiculare, ficat. Se poate folosi singură sau n diferite combinaţii. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Pelin(Artemisia absinthum) pulbere, macerat la rece sau infuzie, tinctură sau concentrat. Este un bun antiinflamator al mucoasei digestive sau intestinale, favorizează secreţia biliară, n doze mai mari util şi n afecţiuni feminine putnd provoca ciclul menstrual. Stimulează imunitatea şi activitatea cerebrală. Extern se foloseşte mai ales n cazurile candidozelor şi fiind un antiinflamator.
Pufuliţă cu flori mici (Epilobium montana) se poate folosi pulbere, tinctură, concentrate n cancerul genital att la femei ct şi la bărbaţi, renal, urinar, etc. Se va folosi n cure de lungă durată 3-6 luni.
Revent (Reum palmatum) se pisează 100 g de rădăcină de revent, apoi se macină cu rşniţa de cafea şi se cern. Se pun apoi n borcane cu capac la rece. Se va pune apoi ntr-un bol 1 linguriţă care se va amesteca cu sucul obţinut de la o jumătate de lămie şi 1 linguriţă de miere. Se amestecă bine toate acestea şi se consumă zilnic de 3 ori pe zi nainte de mesele principale cu 15 minute. Se face acest lucru o perioadă de 3 săptămni urmate de o pauză de 7 zile după care se repetă din nou.
Roibă (Rubia tinctorium) se poate lua sub formă de praf obţinut din planta uscată cu rşniţa de cafea cte o jumătate de linguriţă pus sub limbă pentru 5 minute, apoi nghiţit cu apă. Se mai poate pune extern praf. n cazul n care se foloseşte ceai 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 15 minute şi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot pune comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte eficientă n special la cancerul renal, ajutnd la refacerea şi curăţirea rinichiului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Roiniţa (Mellisa officinalis)- se indică n bolile care afectează ficatul, aparatul digestiv, nervos sau chiar creierul. 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, preferabil n combinaţie cu alte plante.
Roşii (Lycopersicon esculentum)- conţin quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se nmulţească. Se indică crude sau sub formă de suc proaspăt, nu cel conservat ci atunci obţinut. Se poate lua cte 100 ml de 3 ori pe zi sau chiar mai mult n funcţie de toleranţă.
Rostopască (Chelidonius majus)- cea mai bună este rostopasca verde. Se culege şi se pune pe rana formată de cancer sau pe locul unde există tumoarea. Se aplică apoi un pansament peste această plantă şi se lasă timp de 24 ore. Se spală apoi local cu ceaiuri din plante şi se aplică o altă plantă proaspătă. nainte de aplicare este bine ca aceste plante să fie zdrobite pe un lemn cu ajutorul unui sucitor sau chiar o sticlă după ce au fost spălate. Se poate aplica alternativ o zi rostopască şi o zi pătlagină. Se poate aplica şi sub formă de praf dar proaspătă este mai eficientă.
De asemenea se poate pune o jumătate de linguriţă de plantă proaspătă sau uscată la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă n cursul ntregii zile intern. Se poate de asemenea folosi n diferite preparate n amestec. Este un antibacterian puternic, antitumoral, antiseptic, antispastic, calmant, tonic cardiac, etc. Extern cicatrizant, antibiotic, antiinflamator chiar ocular, cicatrizant foarte bun.
Rozmarin (Rozmarinus officinalis)- se poate folosi tinctura sau extractul care există la toate magazinele naturiste. Se va lua conform indicaţiilor producătorului. Se poate de asemenea pune 50 g de plantă mărunţită (preferabil proaspătă, dar merge şi uscată) la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitnd des, după care se strecoară. Din tinctura astfel obţinută se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată n 100 ml apă. Se poate face şi planta n vin 20g plantă la un litru de vin (se adaugă şi 100g de miere de albine. Se ţine 8 zile apoi se strecoară. Se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate folosi la orice formă de cancer. Este un stimulent general al organismului şi al circulaţiei periferice. Se poate folosi şi la afecţiunile cerebrale, pentru că activează circulaţia cerebrală. De asemenea ajută la mărirea secreţiei biliare. Extern este un antiseptic, cicatrizant şi stimulent al circulaţiei.
Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se indică folosirea acestei plante fiind foarte activă ca antiinflamatoare şi n special la calmarea durerilor. n special la cancerul vezicii urinare este indicată. Se mai poate lua sub formă de praf cte un vrf de cuţit ţinut sub limbă timp de 5 minute apoi nghiţit cu puţină apă. Extern se pot pune comprese cade pentru calmarea durerilor cu ceai. Este un antitrombotic puternic, tonic şi sedativ nervos. Extern antireumatic, analgezic. Mţişorii se pot folosi la afecţiunile ovariene avnd estrogen natural.
Saschiu (Vinca minor)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. S-a folosit mult timp şi de medicina clasică renunţndu-se acum la el şi optnd pentru medicamentele de sinteză care sunt mai uşor de obţinut. Se poate folosi şi sub formă de tinctură- 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Are efect de stimulare a circulaţiei sangvine putnd fi folosit şi ca antitumoral n afecţiunile canceroase la diferite organe interne. Din această plantă se produc o serie de medicamente contra cancerului (vinblastina şi vincristina) folosite n multe forme de cancer cu diferite localizări. Are şi efect antiinflamator. Se poate lua şi praf.
Scaiete (Onopordon acanthium)- este un antitumoral care se poate folosi cu succes mai ales n cancerul pielii. Se foloseşte sub formă de praf n cazul rănilor umede şi sub formă de ceai n cazul rănilor uscate. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor.
Schinduf (Trigonela foenum graecum) se folosesc seminţele sub formă de pulbere sau se pune 1 linguriţă de pulbere la 100 ml apă pentru 8 ore, apoi se strecoară şi peste plante se mai pune 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 30 minute, apoi se strecoară peste macerat şi se cpoate consuma cte 2-3 căni ajutnd la stimularea activităţii pancreatice fiind un anabolizant puternic, antiinflamator şi cicatrizant stimulnd procesele de regenerare din organism. Extern este un bun antiinflamator.
Secară (Secale cereale)- seminţe, seminţe ncolţite, suc din mlădiţe tinere este foarte util n toate afecţiunile de cancer şi mai ales atunci cnd este perturbat metabolismul. Se fierb boabele pnă se moaie apoi se consumă şi lichidul şi boabele cte 100 g pe zi. De asemenea se poate folosi germinat tot cte 100 g pe zi.
Sfecla roşie (Beta vulgaris)-aceasta se consumă sub formă de suc şi este indicată n toate formele de cancer. Se va consuma n diferite combinaţii (n special cu suc de morcovi) de 3 ori pe zi cte 100 ml. Se va consuma doar nainte de mese cu 15 minute şi nici o dată după mese.
Silur (Euphrasia rostkovina)- este una dintre plantele cele mai eficiente care se foloseşte la afecţiunile oculare mpreună cu albăstrele de regulă şi eventual chiar pătlagină. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Spnz (Helleborus purpurascensis)- Se ia sub supraveghere medicală 0,20 g (a cincea parte dintr-un gram) n doză unică timp de 20 zile. Se face o pauză de 10 zile apoi se poate relua. Este bine să se ia sub supraveghere medicală pentru că poate să intervină otrăvirea corpului. Nu se face la cei care sunt foarte slăbiţi şi nici la cei cu imunitatea corpului prea slăbită sau cu diaree.
Struguri-conţin quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se nmulţească. Se indică cura de struguri cu cte 500g de struguri pe zi, perioade mai lungi de timp, sau must cte 200 ml de 3 ori pe zi.
Susan ( Mycelis muralis)- se folosesc seminţele care sunt un bun supliment de hormoni şi reglează activitatea glandelor din organism. Se pot lua măcinate sub limbă aceste seminţe. Se ţin pentru 5 minute, apoi se nghit.
Tuia- un copac decorativ frecvent ntlnit n parcuri. Se pot culege fructele care se pot folosi doar n concentrate mpreună cu alte minim 6 plante pentru a nu deveni toxic pentru organism. Are un puternic efect antitumoral şi totodată calmant al durerilor. Se mai poate face tinctură şi se poate lua intern 5 picături diluate la 100 ml apă de 3 ori pe zi, dar efecte deosebite are extern.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se indică să se ia cte 3 căni pe zi, pentru efectul emolient, cicatrizant, antihemoragic, decongestiv, calmant regenerează mucoasa stomacului, aparatului respirator şi are şi acţiune antitumorală fiind şi un bun tonic al ntregului organism. Praf se pune pe rănile externe.
Tian Xian Liquid China 1- este un produs naturist Chinezesc foarte eficient pentru toate formele de cancer. Ameliorează efectele secundare ale chimioterapiei, şi radioterapiei, este un antioxidant puternic care protejează organismul de efectele toxice. Are de asemenea efecte antivirale, detoxifiante şi antiinflamatoare. Este util la toate localizările chiar şi n fazele mai avansate. Este bine să fie luat conform prospectului producătorului.
Ţelina (Apium graveolens)- se indică mai ales sub formă verde fiind foarte utilă n cazurile n care este vorba despre o afecţiune cu dereglare glandulară. Se poate consuma cte 20 ml suc proaspăt de 3 ori pe zi. Se indică mai ales pentru revigorarea organismului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor.
Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi mai ales atunci cnd există şi o hemoragie sau o afecţiune a inimii. Este un astringent puternic, reglează tensiunea arterială, antihemoragic uterin şi antitumoral. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Troscot (Polygonum aviculare)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi la calmarea durerilor şi mai ales n cazul cancerului osos sau al aparatului renal. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Turmenicul- se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Este util pentru cei care fac chimioterapie, ajutnd să se suporte mai uşor.
Ulm (Ulmus campestre) se foloseşte coaja de pe ramurile tinere. Se curăţă apoi se taie mărunt şi se pune la uscat. După ce se usucă se lasă n pungi de hrtie la păstrat n locuri uscate. Se ia din această coajă 2 linguriţe de praf (este bine să fie transformat n praf nainte de folosire cu rşniţa de cafea). Se lasă cu 250 ml apă de seara pnă dimineaţa cnd se strecoară. Se va pune apoi peste aceleaşi plante ncă 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se lasă apoi acoperit timp de 30 minute şi se strecoară peste maceratul obţinut anterior. Se poate consuma o cană la trezire şi restul se mparte n două şi se ia nainte de mesele principale cu 15 minute. Este foarte eficient n toate formele de cancer şi se poate folosi perioade mai lungi de timp.
Urzică- (Urtica dioica) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi simple sau n diferite combinaţii n afecţiunile n special de rinichi, sn, oase. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Urzica moartă albă (Lamium album)- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi simple sau n diferite combinaţii n afecţiunile genitale sau renale, dar şi la cele circulatorii. Se pot consuma 3 căni pe zi sau n diferite combinaţii. Praf intern 1 linguriţă de 4 ori pe zi.
Usturoi (Allium sativum)- conţine quercitină. Se indică folosirea lui zilnică, n special cel verde. Se poate nsă n lipsă folosi cel uscat. Un preparat simplu cu efecte deosebite: 300 g de usturoi curăţit şi pisat se pune ntr-o sticlă de 1 litru. Se adaugă apoi 25 g de rădăcină de tătăneasă măcinată după uscare cu rşniţa de cafea şi tot atta rădăcină de brusture. Se usucă 4 linguri de frunze de pătlagină şi se mărunţesc praf. Se mai pune apoi n această sticlă şi 50 g de propolis brut mărunţit şi se va umple cu alcool la 70 grade alimentar. Se ţine timp de 15 zile la macerat. Se agită zilnic pentru omogenizare. Se strecoară. Se va lua cte 1 linguriţă diluată de 3 ori pe zi. Este utilă n toate formele de cancer intern.
Valeriană (Valeriana officinalis)- se foloseşte rădăcina n diferite combinaţii cu alte plante pentru efectul puternic sedativ şi de calmarea durerilor. Se poate folosi şi tinctura.
Varză (Brasica oleracea)- suc de varză se poate consuma zilnic n majoritatea afecţiunilor ajutnd mai ales dacă se foloseşte n diferite combinaţii: roşii, morcovi, etc. Se ia cte 100 ml de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica pe toate rănile. Foile se strivesc şi apoi se aplică pe răni. Intern se indică la toate formele de cancer. Un loc aparte l are moarea de pe varza acră din care se va putea consuma ct de mult este tolerat de organism fără să se producă deranjamente stomacale. Ajută la absolut toate formele de cancer.
Vsc (Vascum album)- preparatul Isorel. Sau se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă rece. Se lasă peste noapte şi dimineaţa fără să se ncălzească se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi n toate afecţiunile canceroase singură sau n diferite combinaţii.
Tinctură se va lua cte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată cu puţină apă. Este forma cea mai activă după injecţii bine nţeles care sunt extrem de active.
Concentrate se pot face din toate plantele care se pot lua intern.
Vin-aplicat simplu sau pus cu miere de albine 1/1 este unul dintre cele mai simple tratamente ale cancerului pielii şi totodată foarte eficient, intern este probabil la fel de eficient consumat cte 50 ml de 3 ori pe zi.
Academicianul Pavlov a numit 7 plante ca anticangerigene, pentru că acesta nu pot fi atinse de cancer şi pot fi folosite intern la orice afecţiune canceroasă lund din această combinaţie şi făcnd cte 2-3 căni de ceai pe zi.
Mierea de albine, va nlocui zahărul n alimentaţie. Se poate folosi şi extern.
Preparate din regnul animal care ajută la tratarea cancerului.
Cartilajul de rechin- preparatul Shark Aid- produs de Wallmark.
Cantastimul- obţinut din culturi microbiene de Pseudomonas aeruginosa
Coenzima Q10 ntăreşte miocardul, ajută la o mai bună circulaţie a sngelui.
Propolis- att intern ct şi extern n diferite forme. Se ia nu numai pentru efectul antibiotic ci şi pentru lupta cu cancerul şi refacerea organismului.
Polenul- se dă datorită compoziţiei (vitamine, enzime, etc). Luptă cu boala n foarte multe cazuri.
Argilă- zilnic cu apă.
Apa se consumă la temperatura camerei şi se pune n ea argilă 1 linguriţă la 1 litru şi se lasă 24 ore, sau se rade 2 morcovi, 1 pătrunjel şi puţină ţelină şi la fel se ţine 24 ore nainte de folosire la temperatura camerei.
Nu se consumă carne care a fost crescută cu hormoni şi concentrate ci numai cea fără acestea crescută n mod natural. De asemenea produsele de capră sub orice formă (lapte, brnză, carne sunt foarte utile pentru că acest animal este singurul care nu face cancer.
Lăptişor de matcă pentru cazurile cu slăbiciune mare.
Plantele toxice: brnduşa de toamnă, mărul lupului, omag (cea mai puternică otravă din plante), spnz, tutun (1 ml de nicotină pură omoară un cal), etc sunt foarte eficiente dar este nevoie de administrarea numai sub strictă supraveghere medicală, nu se va ncerca nici un tratament individual cu aceste plante fără asistenţa medicală de specialitate. Se pot ntmpla n caz contrar o serie de accidente grave sau chiar moartea nu numai agravarea bolii. Atragem atenţia asupra folosirii spnzului care poate provoca abcese interne n orice parte a organismului unde ajunge chiar şi o bucăţică de rădăcină microscopică.
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica