referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Dosarul institutional al Confederatiei Elvetiene - institutiile Elvetiei

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

Oficiul Federal al Politiei este responsabil pentru coorperarea între corpul politiei si fortele politienesti elvetiene si străine. Acesta are în subordine agentia internă de informatii si face cercetări asupra crimei organizate, spălării de bani si terorismului...

Varianta Printabila 


1
Dosarul institutional al Confederatiei Elvetiene


Constituţia federală, adoptată n 1848, formează baza legală a statului federal modern. n 1999 a fost adoptată o nouă constituţie, dar care nu a introdus modificări notabile n organizarea statului. Ea descrie drepturile fundamentale şi politice ale indivizilor, descrie cadrul pentru participarea cetăţenilor la treburile publice, şi divide puterea n stat ntre Confederaţie şi cantoane, definind jurisdicţiile şi autoritatea la nivel federal. Sunt trei instituţii federale importante: Parlamentul (legislativul), Consiliul Federal (executivul) şi Curtea Supremă Federală (instanţa judecătorească supremă).

Autorităti Federale

Parlament (Legislativ)

Elvetia are un parlament bi-cameral: Consiliul National si Consiliul Statelor, cunoscute sub numele de Adunarea Federală (atunci cnd se reunesc n sesiune comună), constituie puterea legislativă a statului. Consiliul National reprezintă populatia ca ntreg, pe cnd Consiliul Statelor reprezintă fiecare canton n parte. Consiliul Statelor care are 46 de reprezentanţi (doi din fiecare canton şi unul din fiecare semicanton) aleşi prin sisteme definite de fiecare canton individual, iar Consiliul Naţional este format din 200 de membri aleşi printr-un sistem electoral proporţional, n funcţie de populaţia fiecărui canton. Membrii ambelor camere au un mandat de 4 ani.

Consiliul Federal (Executiv)

Guvernul elvetian este alcătuit din 7 membri ai Consiliului Federal care sunt alesi de către Adunarea Federală, pe un mandat de 4 ani. Presedintele Confederatiei Elvetiene este ales pe 1 an de către Adunarea Federală din cei şapte membri si este recunoscut ca ”Primus inter pares”, sau primul printre egali. El prezidă sesiunile Consiliului Federal si preia ndatoriri ceremoniale speciale. Cancelarul federal Corina Casanova are rolul de sef de staff al Consiliului Federal.


Administratia federală (registru de departamente si oficii federale)

Administratia Federală este compusă din 7 departamente, Cancelaria Federală si aproape 90 de birouri. Cu aproape 37 000 de angajati, ea este cel mai mare angajator din Elvetia. Fiecare department are cte un membru al Consiliului Federal ca si lider.


CF
Cancelaria Federală

Cancelaria Federală prestează servicii att pentru Consiliul Federal si pentru Administratia Federală ca ntreg, ct si pentru public. Gama de servicii prestate este tot timpul adaptată pentru a servi ct mai bine noile cereri si provocări.

DFAE
Departamentul Federal de Afaceri Externe

Departamentul Federal de Afaceri Externe coordonează politică externă a Elvetiei n functie de intructiunile Consiliului Federal. Coerenta politicii externe este o conditie importantă pentru  eficienta n protejarea intereselor Elvetiei n relatie cu alte tări.

Activitatea Departamentului Federal de Afaceri Externe are cinci obiective importante stabilite prin Constitutia Federală:
•    Coexistenta pasnică ntre popoare
•    Respectarea drepturilor omului si promovarea democratiei
•    Protejarea intereselor economice ale Elvetiei peste hotare
•    Abolirea sărăciei n lume
•    Protejarea mediului nconjurător.

Departamentul Federal de Afaceri Externe are sectii n Berna si peste 300 de sectii n străinătate. Sectiile sunt compuse din 4 directorate: Directoratul Afacerilor Politice, Directoratul Public al Dreptului International, Agentia Elvetiană pentru Dezvoltare si Cooperare si Directoratul Managementului Corporatist.


DFAI
Departamentul Federal de Afaceri Interne
Departamentul Federal de Afaceri Interne se ocupă de problemele care afectează vietile oamenilor – asigurarea pentru pensionare, sănătate, asigurare pentru accident si invaliditate, protectia consumatorului, prevenirea bolilor, cercetare si educatie, cultură, egalitatea ntre sexe,  eforturi de combatere a rasismului, si nu n ultimul rnd, starea vremii.

DFJP
Departamentul Federal de Justitie si Politie

Departamentul Federal de Justitie si Politie (FDJP) este unul din cele 7 departamente ale guvernului, condus de către un membru al Consiliul Federal, ministrul justitiei. Departamentul este format din următoarele oficii si institutii:


1 •    Oficiul Federal al Politiei
Oficiul Federal al Politiei este responsabil pentru coorperarea ntre corpul politiei si fortele politienesti elvetiene si străine. Acesta are n subordine agentia internă de informatii si face cercetări asupra crimei organizate, spălării de bani si terorismului.
•    Oficiul Federal al Procurorului General
•    Oficiul Federal al Metrologiei
•    Oficiul Federal pentru Migrări
•    Oficiul Federal al Justitiei
•    Oficiul Federal al Jocurilor de Noroc

DFAPCS
Departamentul Federal al Apărării, al Protectiei Civile si Sportului

Departamentul Federal al Apărării, al Protectiei Civile si Sportului este structurat n 4 sectoare: Apărare, Protectie Civilă, Sport si ”armasuisse”.
a) Sectorul Apărării cuprinde planificarea, conducerea si temelia administrativă a Fortelor Armate Elvetiene si include:
•    Staff-ul Fortelor Armate
•    Staff-ul Ansamblului de Forte Armate
•    Colegiul Fortelor Armate
•    Fortele Terestre
•    Fortele Aeriene
•    Organizatia de Logistică a Fortelor Armate
•    Organizatia Comenzii de Sprijin
b) Protectia Civilă este un sistem al managementului, protectiei, salvării si asistentei si se bazează pe resursele obisnuite: Asigură coordonarea a celor cinci organizatii partenere, politia, pompierii, sănătatea, lucrări tehnice si apărarea civilă. Aceste organizatii partenere se ocupă de propriul lor obiectiv dar n cazuri deosebite si acordă una alteia sprijin.

c) Oficiul Federal al Sportului din Magglingen promovează sportul si exercitiul fizic n Switzerland si rolul său positiv, folositor si necesar n societate. Este un centru pentru sevicii, educatie si pentru antrenamentele sportive de excelentă. Nu n ultimul rand, stabileste conditii optime pentru facilitătile sportive de importantă natională.

d) ”armasuisse”, Centrul Tehnologic de Procurare este responsabil de cercetare, dezvoltare, evaluare, achizitionare, ntretinere si predarea echipamentului si infrastructurii fortelor armate si altor consumatori.

DFF
Departamentul Federal al Finantelor


DFAE
Departamentul Federal al Afacerilor Economice

DFMTEC
Departamentul Federal al Mediului, Transportului, Energiei si Comunicatiilor

Mai mult de  1700 de oameni lucrează la DFMTEC pentru sprijinul n dezvoltare si pentru asigurarea serviciului public. Populatia trebuie să depindă de o furnizare completă a serviciilor publice. Elvetia contine retele moderne de transport, comunicatii si electricitate. Aceste infrastructuri sunt importante pentru coeziunea internă, schimbul cu alte state si prosperitatea economică. DETEC garantează că nevoile mediului nconjurător, sistemul medical si siguranta sunt respectate.

Curtea Supremă Federală (Judiciar)
Curtea Supremă Federală
Curtea Criminalistică Federală
Curtea Administrativă Federală


Partide Politice

n Elvetia, partidele au nume diferite n 3 din cele 4 limbi oficiale (franceza, germana si italiana) si desfăsoară campanii separate n ariile lingvistice ale tării.
Partidul Poporului Elvetian (Uniunea Democratică de Centru; conservator, anti-imigrationist, eurosceptic)
SVP, Schweizerische Volkspartei / UDC, Union democratique du centre / UDC, Unione democratica di centro
Partidul Socialist (Partidul Social-Democratic; centru-stnga)
SP, Sozialdemokratische Partei / PSS, Parti socialiste Suisse / PS, Partito socialista
Partidul Crestin-Democrat (centru-dreapta)
CVP, Christlichdemokratische Volkspartei / PDC, Parti Democrate-Chretien / PPD, Partito popolare democratico
Partidul Liberal-Democrat (centru-dreapta, liberal “de sistem”)
FDP, Freisinnig-demokratische Volkspartei / PRD, Parti radical-dmocratique / PLR, Partito liberale radicale
Aceste 4 partide alcătuiesc coalitia de guvernămnt ncă din 1959, fiecare partid avnd alocat un număr fix de portofolii prin asa-numita “formulă magică”. Astfel, SVP/UDC, SPS/PSS si FDP/PRD detin cte 2 departamente fiecare, iar CVP/PDC detine unul.


Alte partide
Verzii (stnga; sub nume diferite n fiecare canton)
Partidul Liberal (liberal; LP, Liberale Partei / Les Liberaux)
Partidul Evanghelic Popular (centru-dreapta; EVP, Evangelische Volkspartei / PE, Parti evangelique
Uniunea Federal-Democratică (conservatori; EDU, Eidgenossisch-Demokratische Union / UDF, Union Democratique Federale)
Partidul Laburist Elvetian (centru-stnga; PdA, Partei der Arbeit der Schweiz / PST, Parti Suisse du Travail)

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica