referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Jakob Fugger

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

Jakob a fost un maestru Weaver, un comerciant, şi un consilier, el s-a căsătorit cu Barbara Basinger, fiica unui aurar. Averea lui a progresat, iar prin 1461, el a fost al 12-lea om mai bogat om din Augsburg...

Varianta Printabila 


1
Prima referire la familia Fugger n Swabian Free City din Augsburg este la sosirea lui Hans Fugger nregistrat n registrul fiscal 1357. El s-a casatorit cu Klara Widolf şi a devenit un cetăţean Augsburg. După moartea Klarei, el s-a casatorit cu Elizabeth Gfattermann. El a aderat la Weaver's Guild, şi prin 1396,  a fost ridicat pe locul n lista de contribuabili.
Fiul lui n vrstă, Andreas Fugger, a fost un comerciant de ţesut n comerţ, şi a fost poreclit "bogatul Fugger",prin cumpărarea terenurilor şi a altor proprietăţi.
Andreas fiul lui, Lucas Fugger, a fost acordat de arme de către mpăratul Frederick III, un cerb de aur pe un fond albastru, iar el a fost curnd poreclit " Fugger a căprioarei". Cu toate acestea, el a fost prea ambiţios şi a mers la faliment.
Hans Fugger fiul lui mai tinar, Jakob cel Bătrn, a fondat o altă ramură a familiei, aceasta ramura a progresat mai constant şi au devenit cunoscută sub denumirea de " Fuggers Lily" după ce au fost alese de arme dintr-o nflorire crin pe un fond de aur şi albastru. Jakob a fost un maestru Weaver, un comerciant, şi  un consilier, el s-a căsătorit cu Barbara Basinger, fiica unui aurar. Averea lui  a progresat, iar prin 1461, el a fost al 12-lea om mai bogat om din Augsburg. A murit n 1469.
Fiul lui Jakob in varsta, Ulrich, a preluat afacerea de la moartea tatălui său şi, n 1473 el a furnizat noi costume de haine pentru  Frederick, iar fiul său, Maximilian I, şi a lui suită pe călătoriei la Trier pentru a satisface Charles de Bold a Burgundy şi de logodnă de la tnărul prinţ Charles fiica lui Maria. Acest lucru a inceput foarte profitabila relaţia dintre familia Fugger şi habsburgii. Ulrich a murit n 1510.
Ulrich ,fratele lui mai tnăr Jakob Fugger s-a născut n 1459, şi a devenit cel mai faimos membru al dinastiei. S-a maritat cu Sibylla Artzt n 1498, dar ei nu au avut copii. El a fost crescut la nobilimii din Sfntul Imperiu Roman, n mai 1511, şi n 1519, condusă de un consortiu de oameni de afaceri german şi italian că loaned Charles V 850000 florini (circa 3000 kg de aur) să-şi procure alegerea sa ca Sfnt mpărat Roman peste Francis I din Franţa . Fugger a avut contribuţie de 543,000 florini. Jakob a murit n 1525. El este considerat a fi una dintre cele mai bogate persoane din toate timpurile şi de azi, el este bine cunoscut ca Jakob Fugger ,,cel bogat”

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica