referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Vestigii vechi

Categoria: Referat Istorie

Descriere:

"Exista inca multe lucruri despre aceasta civilizatie pe care nu le intelegem, insa este cert ca umanitatea depasise de mult stadiul vanatului", a declarat John Robertson, antropolog de la o universitate din Washington...

Varianta Printabila 


1 S-AU DESCOPERIT VESTIGIILE CELEI MAI VECHI CIVILIZATII DIN EUROPA

Vestigiile celei mai vechi civilizatii din Europa, datand de peste 7.000 de ani, au fost descoperite pe teritoriile mai multor state central-europene.

Ruinele a peste 150 de temple, ridicate intre 4.800 si 4.600 i.e.n., au fost localizate pe o arie cu o lungime de peste 600 km, pe teritoriile Germaniei, Cehiei, Slovaciei si Austriei. Aceste constructii de mari dimensiuni au fost ridicate cu circa 2.000 de ani inaintea piramidelor din Egipt si a complexului megalitic Stonehenge din sudul Angliei.

Aceste descoperiri vor revolutiona studierea Europei preistorice, dupa ce se crezuse pana acum ca arhitectura monumentala nu s-a dezvoltat decat mult mai tarziu, in Orientul Mijlociu, Mesopotamia si Egipt, apreciaza cotidianul britanic "The Independent". Cercetarile arheologice au pornit in urma cu mai bine de trei ani, de la unele fotografii facute de la mare inaltime, care indicau existenta sub pamant a unor ruine. Specialistii nu au dat inca un nume acestei civilizatii.

Ansamblul de temple, construit din lemn si lut, a fost ridicat de un popor profund religios, descendenti ai nomazilor veniti din campia Dunarii. Una dintre cele mai remarcabile descoperiri a fost facuta in apropiere de orasul german Dresda, in localitatea Nickern, unde arheologii au scos la lumina vestigiile unui templu sofisticat, cu diametrul de 150 m, inconjurat de patru santuri, si numeroase statuete de ceramica reprezentand figuri umane si animale.

"Exista inca multe lucruri despre aceasta civilizatie pe care nu le intelegem, insa este cert ca umanitatea depasise de mult stadiul vanatului", a declarat John Robertson, antropolog de la o universitate din Washington.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica