referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Chat-ul

Categoria: Referat Informatica

Descriere:

Odata intrati pe IRC veti intalni multi oameni. Dar fiti prudenti si nu sariti sa stati de vorba cu toata lumea, pentru ca nu toti spun lucruri interesante. Atentie in caz ca sunteti incepator veti putea sa va pierdeti foarte foarte repede in acest mediu daca nu stiti un minim de comenzi de baza inainte de a intra pe IRC. Pana la urma urmei s-ar putea sa nici nu mai stiti sa iesiti din retea ;-)...

Varianta Printabila 


1
CHAT-UL
    
    Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin Internet ete chatul ( a disscuta in traducere din engleza). Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse. Del la simple programe care include linii de text pina la transmisii de sunet si video in timp real cu posibilitatea de video conferinta. Forma de elaborare si raspindire este diversa: ca programe gratuite sau inglobate in sisteme de operare (ex. programele Netmeeting si Chat incluse in Microsoft Windows)
Sau sisteme dedicate cu circuit limitat fabricate la comanda (sisteme de comunicatii bancare, militare etc.). In continuare voi descrie mai amanuntit cea mai raspindita resursa din acest domeniu si anume I.R.C -ul.

Ce este I.R.C-ul
Definitia I.R.C-ului
IRC-ul (Internet Relay Chat) este unul din cele mai utilizate resurse din Internet. Binenteles si Web-ul si E-Mail-ul sunt folositoare dar cand vine vorba de o comunicare in timp real intre doua sau mai multe persoane, IRC le depaseste cu mult pe toate. IRC da viata Internet-ului!!

Elaborat in forme diverse el se poate gasi ca versiune de baza la adresa: WWW.Mirc.com si poate fi copiat gratuit. Folosind programe dedicate IRC-ului puteti face schimb de mesaje in timp real intre 2 sau mai multe persoane din lumea intreaga. Cateva dintre aceste programe sunt: mIRC (WIN95/98/NT),Pirch, Virc, Ircle, BitchX...In realitate nu conteaza ce program folositi pentru ca toate se leaga la aceeasi retea de IRC. Cand sunteti intr-o sesiune de chat puteti trimite mesaje tastandu-le la tastatura ca pe urma ele sa fie transmise instantaneu celorlati participanti.
Odata intrati pe IRC veti intalni multi oameni. Dar fiti prudenti si nu sariti sa stati de vorba cu toata lumea, pentru ca nu toti spun lucruri interesante. Atentie in caz ca sunteti incepator veti putea sa va pierdeti foarte foarte repede in acest mediu daca nu stiti un minim de comenzi de baza inainte de a intra pe IRC. Pana la urma urmei s-ar putea sa nici nu mai stiti sa iesiti din retea ;-)
De aceea va recomandam sa va documentati inainte. Nu va faceti probleme ca puteti gasi pe Internet o multitudine de informatii incapand chiar de la acesta pagina.


Cum sa folostiti IRC-ul

Intrand in contact cu foarte multi utilizatori veti avea ocazia sa va intemeiati pritetenii. Au fost cazuri cand au fost destramate casnicii din cauza IRC-ului. In realitate unii au devenit asa de dependenti de IRC incat li s-a dedicat un newsgroup alt.irc.recover. Valoarea IRC-ului pentru dumneavoastra este in functie de cum il utilizati. Va poate tine o firma in picioare, tine legatura dintre membrii unei familii tinand-o unita sau de ce nu, scutiti incarcarea facturii de telefon.O faima internatinala a castigat-o IRC-ul in timpul razboiului din Golf in 1991, cand prin intermediul Internet-ului s-au trimis rapoarte live din Irak. Dupa cum ati vazut pana acum IRC-ul este o metoda ideala pentru a schimba informatii intre persoane din lumea intreaga. O mare utilitate avand-o canalele de service unde puteti primi informatii in timp real legate de problemele dumneavoastre.


Sa pornim la drum!

Spre diferenta de surfing-ul pe Web, unde un incepator poate sa-si dea seama destul de repede de modul de utilizare, IRC-ul s-ar putea sa vi se para destul de "greoi". Dar nu va faceti probleme, dupa ce acumulati un minim de cumostinte va devenii distractiv si usor de utilizat. La fel ca si pe Web, unde aveti nevoie de un browser pentru a putea naviga pe Internet, si aici aveti nevoie de un program pentru IRC pentru a va putea conecta la un IRC server. Nu va faceti probleme aceste programe se pot gasi in internet sau chiar pe acest site. Odata procurat programul va puteti conecta la un server, si incepe sa vorbiti. Veti avea nevoie sa va alegeti un nick (porecla). Acest nick va va reprezenta pe IRC si va va deosebi de cailalti utilizatori. Cu timpul veti fi recunoscut de prieteni dupa nick, chiar si cautat dupa acesta. Asa ca alegeti-va cu grija nick-ul pentru ca acesta va reprezenta persoana dumneavoastra pe IRC. Va puteti schimba nick-ul cu comanda /nick nume1 Gasirea unui canal de discutii.

Nu este cu nimic deosebit ca sa gasiti pe IRC sute, mii, chiar zeci de mii de canale. Putine dintre ele sunt permanente, restu "vin si pleaca". De obicei numele canalului reflecta natura discutiilor ce au loc in el. Multe canale eu chiar si un topic. Numele canalelor se tinde a ramane neschimbat pe cand topicul nu. De exemplu pe canalul #romania poate si dat ca si topic "Haide Dinamo!!!!!:))))" pe cand in alta zi "Cine vrea in NATO?"
Veti observa ca numele canalelor incep cu #exemplu: #romania. Daca va hotarati sa va "alaturati" acestui canal tastati /join #romania si sunteti intrat. Tastati niste urale de bun venit si incercati sa va "infigeti" intr-o discutie.La inceput s-ar putea sa va simtiti singur, dar cu timpul se rezolva. Ar fi foarte interesant daca s-ar putea sa obtineti o lista cu canalele unde exista numai veselie si voie buna, dar nu se poate. In schimb puteti sa obtineti o lista cu toate canalele inpreuna cu numarul de utilizatori din fiecare canal si topicul canalului. Pentru aceasta tastati /list. Topicul canalelor este fixat de cei care creaza sau modereaza canalul. Ei se numesc operatori sau pe scurt "op". Pe canal puteti schimba idei,pareri si tot felul de informatii cu diferite persoane. De exemplu unele firme organizeaza sesiuni de IRC in care cumparatorii pot discuta cu reprezentatii acelei companii despre un produs sau alt fel de subiecte.
Pe IRC pot participa mai multi oameni la o discutie intr-un canal sau chiar in mai multe canale. Nu exista limite in acest domeniu. Singura limita este viteza de tastare a dumneavoastra. IRC-ul va fi distractiv si poate constitui o sursa de inspiratie pentru dumneavoastra.

Conversatii private.

In timpul unor conversatii pe canalul principal puteti purta o discutie in particular cu cineva. De exemplu in timp ce vorbiti pe canalul #romania cu un user "gica" veti putea avea o discutie in particular cu "gigel". In timp ce dialogul cu "gica" il poate urmari toata lumea, discutia cu "gigel" se va pastra la "secret", nimeni nu poate interfera cu aceasta. Pentru aceasta daca doriti sa-i scrieti in particular lui "gigel" tastati /msg gigel ce-ai zice sa purtam o mica discutie "in private". In acest moment se va deschide o noua fereastra in care va aparea doar conversatia intre dumneavoastra si gigel. Discutiile in particular sunt foarte raspandite in IRC si usor de folosit. IRC-ul poate fi folosit si la scutirea facturilor de telefon, pentru a purta conferinte, ne mai vorbind de faptul de a va face prieteni noi sau de a va exersa cunostintele intr-o limba straina. De exemplu daca dumneavoastra va aflati in Arad si aveti prieteni plecati in Brasov, Berlin, Boston si Oslo, va puteti crea un canal separat dedicat numai dumneavoastra in care sa va intalniti la date prestabilite. Puteti seta o lista /notify pentru ca programul sa va anunte imediat ce un prieten al dumneavoastra se conecteaza, ca pe urma sa-l puteti /invite.

Comenzi
Toate comenzile incep cu caracterul "/"
/nick - prin aceasta comanda se poate alege numele de pe irc.
/list -se listeaza canalele disponibile pe server.
/join #nume_canal - se intra pe un canal deja format sau se creaza unul nou.
/topic mesaj - in caz in care acest lucru este permis se poate schimba topic-ul canalului.
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica