referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Casablanca

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. În 1907 Casablanca a fost ocupatã de cãter Franta. Sub administratie francezã s-a dezvoltat rapid, iar partea modernã a orasului s-a construit în jurul unei suburbii pe nume Moorish. În timpul celui de al 11-lea rãzboi mondial, Casablanca a fost unul dintre cele trei mari puncte de debarcare în timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii...

Varianta Printabila 


1                           Casablanca
             

    Casablanca, cel mai mare oras si port al Marocului, este totodată printre cele mai mari centre comerciale ale Africii. Aproape totalitatea comertului exterior al Marocului se efectuează prin acest oras, ce are unul dintre cele mai mari porturi din lume. Cerealele, pielea, lâna si fosfatii sunt principalele articole de comert. Printre ramurile industriale importante din acest oras se numără: pscuitul si prelucrarea sa, materialale de constructii, producerea sticlei, prelucrarea tutunului,s.a.
          

    De asemenea aici îsi au locul cele mai mari universităti si monumente nationale, printre care Universitatea Hassan 11 si  Marea Moschee Hassan 11.

      

Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. În 1907 Casablanca a fost ocupată de căter Franta. Sub administratie franceză s-a dezvoltat rapid, iar partea modernă a orasului s-a construit în jurul unei suburbii pe nume Moorish. În timpul celui de al 11-lea război mondial, Casablanca a fost unul dintre cele trei mari puncte de debarcare în timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii. Orasul a fost locul unde în ianuarie 1943, Presedintele Statelor Unite, Roosvelt si Primul Ministru al Marii Britanii, Churchill, s-au întâlnit si au hotărât ca tările lor să lupte pâna la capitularea neconditionată a puterilor Axei.
    Casablanca contemporană te încântă cu o climă blândă, cu plajele sale la Oceanul Atlantic, cu magazinele sale luxoase păstrând totodată un aer rustic, având unul dintre cele mai mari bazare din lume. Într-un cuvânt, turismul este o industrie puternică aici, care aduce foarte multi bani locuitorilor.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica