referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Berlin capitala Germaniei

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Divizat vreme de 45 de ani, Berlinul reclamã pe drept cuvânt pozitia de capitalã a Germaniei reunificate. Orasul a luat fiintã în secolul al XIII-lea,devenind în 1470 capitala principatului Prusiei, fieful familiei de Hohenzoller.În anul 1871 devine capitala Imperiului German, iar în 1919 a Republicii de la Weimar...

Varianta Printabila 


1                                 Berlin


    

    Divizat vreme de 45 de ani, Berlinul reclamă pe drept cuvânt pozitia de capitală a Germaniei reunificate. Orasul a luat fiintă în secolul al XIII-lea,devenind în 1470 capitala principatului Prusiei, fieful familiei de Hohenzoller.În anul 1871 devine capitala Imperiului German, iar în 1919 a Republicii de la Weimar.

            
    Aproape total distrus de bombe la sfirsitul celui de al 11-lea război mondial, Berlinul va fi divizat în două părti. Partea vestică devine parte a Germanie Occidentale, iar partea estică capitala Germaniei Comuniste.

    Aceste două părti  vor evolua ca entitati diferite. Pe când partea vestică se transformă într-un oras modern si prosper, cu unităti de afaceri si bulevarde moderne străjuite de magazine luxoase si galerii de artă, partea estică devine un simbol al comunismului german ale căror bulevarde sunt dominate mai de grabă de procesiuni militare decât de magazine sau restaurante.

     
    Dar în noiembrie 1989, o dată cu colapsul sistemului comunist si distrugerea simbolului ce diviza cele două Grmanii, Zidul Berlinului, acest oras este din nou unit si capitală a noului stat German unit.
    Datorită proverbialei tenacităti a poporului german,Berlinul trăieste o nouă viată, investitiile imense făcute făcând să dispară diferentele dintre cele două jumătăti, orasul tinzând să devină cel mai important centru politic, administrativ, industrial si cultural al Germaniei si totodată un simbol al noii Europe unite.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica