referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Cehia - turism

Categoria: Referat Geografie

Descriere:

Boemia de Sud – ocupa sudul podisului omonim si Muntii Boemiei cu peisaje pitoresti, fond cinegetic, lacuri (Lipen), ape minerale,center
turistice.Statiuni balneare importante sunt: Trebon, Bechyne, Vrazu, Pisku.
Forme de turism: cultural, de transit, tratament balnear, vanatoare, pescuit sportive, drumetie montana...

Varianta Printabila 


1 Cehia

Asezata in Europa Central – Estica, cu un relief predominant de podis vechi al Boemiei, este formata din Muntii Metaliferi (1244m) in partea de NV, Padurea Ceha si Sumava in SV, la granita cu Germania, Colinele Ceho-Morave (837m) spre SE catre Depresiunea Morava si Muntii Krkonose si Jeseniky (1602m) la granita cu Polonia care se inscriu cu peisaje deosebit de attractive. In sudul Podisului Cehiei, pe raul Vltava si afluentii acestuia se afla lacuri de mare interes Turistic (Lipen), iar pe Elba, Vltava, Morava si Oder se pot deplasa ambarcatiuni turistice pentru agreement.
Pozitia geografica in centrul Europei are o importanta deosebita in transporturile in tranzit, inclusiv turistice. Lipsa iesirii la mare este suplinita de utilizarea unor cai navigabile fluviale: Vltava, Elba, Odra. Este strabatuta de drumurile europene E12, E14 E60, iar magistrala E85 o traverseaza de la vest la est.
Populatia, peste 10 milioane locuitori, este distribuita, indeosebi in zone industrializate; de altfel, populatia urbana este de 78% si este formata in majoritate din cehi. Suprafata este de 78.900 kmp, capitala Praga (1,2 mil. loc.);lb oficiala: ceha; culte:catolicism, protestantism.
Prin numeroasele obiective turistice cultural-istorice (castele medievale), statiuni balneoclimaterice, arii montane si carstice de mare spectaculozitate, frumusetea padurilor de pin sau mixte, se inscrie cu un mare interes turistic in Europa (peste 30 de statiuni si 145 castele si edificii religioase).
In raport cu concentrarea de valori turistice se pot delimita mai multe areale turistice:

A.    Praga – capitala Cehiei, oras milenar (anul 928) supranumit “orasul de aur”, asezat pe terasele pitoresti ale Vltavei si colinele Podisului Boem, in Depresiunea Praga. In oras se pot vizita: Cetatea Veche, Castelul Hradcany, Catedrala Gotica “Sf Vit”; Malo-Strana, cartierul fostilor nobili cu palate si gradini; Manastirea “Loreta”(mantia Dnei Clara cu 6000 de diamante); Stare-Nesto vatra veche; Turnul Medieval cu renumitul orologiu astronomic si Nove-Mesto - orasul nou fondat de imparatul si regele Carol IV.
Forme de turism: itinerant cu valente culturale, transit.

B.    Boemia Centrala se suprapune Podisului Cehiei si Depresiunii Praga cu peisaje variate si castele medievale. Se remarca satul erou Lidice distrus de fascisti in al 2-lea razboi mondial. Statiuni balneare remarcate sunt: Podebrady, Bilina, Msene, Sadska, Tovsen,  cu ape carbogazoase, alkaline, sulfuroase , o serie de castele: Karlstein, Sazava - biserica benedictiana(sec XI).
Forme de turism: odihna si recreere, tratament balnear, itinerant cu valente culturale si de transit, agreement nautic, pescuit sportive.
C.    Boemia de Sud – ocupa sudul podisului omonim si Muntii Boemiei cu peisaje pitoresti, fond cinegetic, lacuri (Lipen), ape minerale,center turistice.Statiuni balneare importante sunt: Trebon, Bechyne, Vrazu, Pisku.
Forme de turism: cultural, de transit, tratament balnear, vanatoare, pescuit sportive, drumetie montana.
D.    Boemia Occidentala se suprapune partii vestice a Cehiei. Renumita statiune balneoclimaterica “Baile lui Carol” are 12 izvoare, unele arteziene, ape termale de 40 – 72 grade Celsius. Alte monumente istorice: Marianske-Lazne – o alta statiune cu 40 de izvoare., Frantiskovy-Lazne –gaz mofetic si namol terapeutic, Konstantinovy-Lazne. Zona mai dispune si de remarcabile castele si biserici medievale (18) ce detin interesante colectii: Domazlice, Chudenice, Kozel. Alte centre turistice – Plezen, orasul berii.


1 Forme de turism: de tratament balnear, cultural, odihna, vanatoare, pescuit sportive.
E.    Boemia de Nord cuprinde nordul Cehiei. Statiuni balneare: Dubi, Tepijce, Libverda cu ape termale, radioactive, carbogazoase. Numeroase castele si bazilici invioreaza peisajul: Ploskovice, Benesov, Bezdez. Alte centre turistice: Liberec, Iablonec. Forme de turism: cultural, de tratament balnear, vanatoare, pescuit sportive, drumetie montana.
F.    Boemia Orientala inchide spre NE Podisul Boemiei, unde se impun, pe langa aspectele peisagistice si izvoarele minerale, numeroase castele si biserici. Ca statiuni se remarca: Zeleznice, Belchrad, Beloves, Bohdanec, folosite in afectiuni locomotorii, reumatismale si nervoase. Subzona detine 20 de castele si monumente de arhitectura in stil baroc, rococo, gotic ce adapostesc diferite colectii, trofee, muzee: Litomysl, Hradek, Nachod, Skalka, Pardubice. Forme de turism:cultural, tratament balnear, vanatoare, pescuit sportive, echitatie.
G.    Moravia ocupa partea estica a colinelor Ceho-Morave. Se remarca aici carstul morav: Grota Punka, Casa de Basm, un adevarat palat subteran, Grota Caterina, Grota Sloup, Pestera Balcarka, Pestera Sveduv-Stul. Statiuni balneare: Teplice, Bludov, Darkov, Slatinice, ce trateaza diferite boli psihice, digestive, cardiovasculare, respiratorii. Orasul Brno, intemeiat in sec IX-X, supranumit “mandria Moraviei”, prin vestigiile medievale, edificii arhitectonice, muzee, cladiri de epoca: vechea cetate, Catedrala Neogotica, Primaria, Piata Libertatii cu fostele palate feudale. Forme de turism: cultural, tratament balnear.

Praga – cazare:

1.    Hotelul Ibis Pralia Karlin de 3 stele si Hotelul Ibis Smichov tot de 3 stele fac parte din lantul hotelier Ibis.
Tarife: 327 Euro incluzand 3 nopti cazare + mic dejun, transport asigurat
Buh-Praga-Buh
Sejurul trebuie sa includa un weekend.
Tariful nu include: taxele de aeroport (in jur de 60 euro), asigurare medicala si transfer aeroport.
2.    Hotel Movenpick de 4 stele este situat in centrul vechi al Pragai, fapt pentru care este luat cu asalt de catre turisti in orice sezon.
Tarif: 472 euro
3.    Hotel Hilton de 5 stele Tarif: 562 euro
Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica