referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Arhimede

Categoria: Referat Fizica

Descriere:

Arhimede (278-212 i.e.n.) , vestit matematician si fizician grec, s-a nascut la Siracuza si este considerat unul din cei mai de seama oameni ai antichitatii. In fizica a stabilit legile pirghiilor si a descoper..

Varianta Printabila 


1

Arhimede (278-212 i.e.n.)  , vestit matematician si fizician  grec, s-a nascut la Siracuza  si este considerat  unul din cei mai de seama oameni ai antichitatii. In fizica a stabilit legile pirghiilor si a descoperit legea care ii poarta numele privind forta de impingere  de jos in sus exercita asupra corpurilor scufundate in lichide si gaze. Se spune ca aceasta lege a fost descoperita in urmatoarele imprejuriri :regele  siracuzei Hieron, i-a cerut unui mester sa-i  faca o coroana de aur. El a rostit expresia  celebra’EUREKA’! ( am gasit).  Arhimede  a facut numeroase inventii: masini pentru irigarea  campurilor,sisteme de pirgii si scripeti  pentru ridicarea corpurilor, masini de aruncat etc. Unele dintre inventiile sale ca surubul   fara sfirsit, scripetele  mobil, rotile  dintate  se  folosesc astazi  pe  scara larga in  tehnica..

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica