referat, referate , referat romana, referat istorie, referat geografie, referat fizica, referat engleza, referat chimie, referat franceza, referat biologie
 
Informatica Educatie Fizica Mecanica Spaniola
Arte Plastice Romana Religie Psihologie
Medicina Matematica Marketing Istorie
Astronomie Germana Geografie Franceza
Fizica Filozofie Engleza Economie
Drept Diverse Chimie Biologie
 

Mediul extern al intreprinderii - Studiu de caz la S.C. URSUS Breweries S.A.

Categoria: Referat Economie

Descriere:

În acest scop, întreprinderea dezvoltă activităţi pentru evaluarea personalului, promovarea personalului, selectia personalului, instruiri trimestriale ale personalului, vizând creÅŸterea gradului de responsabilitate al personalului relativ la adăugarea continuă de valoare produsului. Acestora li se adauga îmbunătăţirea activităţii prin organizarea de concursuri, promoÅ£ii, având în vedere ÅŸi s?rbatorile religioase ÅŸi nationale...

Varianta Printabila 


1

1. Factorii economici                                                                                                            

             SABMiller Plc este unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, cu operaţiuni de producţie şi distribuţie n peste 60 de ţări de pe 5 continente. Ocupă locul 2 att n China (cea mai mare piaţă a lumii din punct de vedere al volumului), ct şi n SUA, cea mai profitabilă piaţă berii din lume. n Europa şi Africa, ocupă unul dintre primele trei locuri pe aproape toate pieţele n care ne desfăşurăm activitatea, inclusiv n Africa, unde suntem prezenţi datorită alianţei noastre strategice cu Castel.

             SABMiller Plc produce şi comercializează peste 150 de mărci de bere proprii.

Portofoliul de mărci al grupului include beri internaţionale din segmentul premium, cum ar fi Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro şi Pilsner Urquell, precum şi o importantă gamă de mărci locale n poziţia de lideri de piaţă. n afara Statelor Unite, SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii de mbuteliere a produselor Coca-Cola din lume. Pe lngă mărcile de bere, compania deţine şi Appletiser, marcă internaţională de sucuri de fructe acidulate.

            

             URSUS Breweries, subsidiară a grupului SABMiller plc, este al doilea mare producător de bere de pe piaţa romnească cu o cota de piata anuală estimată la 35%. URSUS Breweries deţine n acest moment 4 fabrici de bere, cu o capacitate totală de peste 3 milioane de hectolitri şi aproximativ 1.300 de angajaţi. Compania işi desfăşoară activitatea n Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău, Braşov şi Tunari.

            Principalul depozit al URSUS Breweries se află n Tunari, pe centura Bucureştiului, această pozitionare reprezintă o mbunătăţire logistică pentru transportul ntre depozite şi pentru distribuţia directă n municipiul Bucureşti.                                           Depozitul din Tunari este unul modern, adaptat perfect nevoilor actuale ale companiei noastre şi extinderii acesteia. Se urmăreşte n mod constant:                             - cererea pieţei, urmărirea n permanenţă a pulsului pieţei şi mai mult dect att ncercările de anticipare a acţiunilor de piaţă astfel nct reacţiile să poată fii rapide şi eficiente;                                                                                                                                 - se operează prin: preţ, cantităţi, calitate, factorul timp şi eventuale servicii care să sprijine oferta prezentată pe piaţă;                                                                                                          - satisfacerea cererii ct mai operativ şi complet. n sprijinul acestei idei vine reţeaua proprie de transport.

2.  Factorii tehnici si tehnologici                                                                                                   

            Se observă o uşoară creştere a productivităţii muncii prin utilizarea intensivă şi extensivă a timpului de lucru, prin recepţia şi pregătirea mărfurilor pentru vnzare  ntr-un timp mai scurt.

            ntreprinderea a fost preocupată continuu pentru dezvoltare, un exemplu concret fiind achiziţia fabricii de bere din Timişoara. Investiţiile efectuate de URSUS Breweries n fabrica de bere din Timişoara din 2001 au atins anul trecut suma de 7 milioane USD şi constau n:

 

         noua secţie de fierbere

         instalarea unei linii complete de filtrare şi stocare a berii filtrate

         modernizarea sistemelor de pasteurizare a berii la sticla şi butoi

         retehnologizarea secţiei de refrigerare şi instalarea unor noi sisteme de răcire a berii

         dotarea laboratoarelor cu echipamente moderne şi precise de analiză a berii pe toată durata procesului de fabricare şi după mbuteliere

           

            n ceea ce priveşte depozitul se are n vedere o retehnologizare n vederea mbunătăţirii condiţiilor de păstrare, manipulare n cadrul lui şi o modernizare a instalaţiilor de răcire din interiorul depozitului.

3. Factorii politici

         Codul Intern de Comunicare Comerciala

         Politica de Etica

         Politica de Prevenire a Abuzurilor - Whisleblowing

4. Factorii socio-culturali

            n vederea mbunătăţirii activităţii societăţii se alanizează structura de personal cu scopul  realizarii uneia mai flexibile, cu un potenţial mai ridicat, capabil de adaptare la condiţiile noi apărute n funcţionarea economiei de piaţă. n acest scop, ntreprinderea dezvoltă activităţi pentru evaluarea personalului, promovarea personalului, selectia personalului, instruiri trimestriale ale personalului, viznd creşterea gradului de responsabilitate al personalului relativ la adăugarea continuă de valoare produsului. Acestora li se adauga mbunătăţirea activităţii prin organizarea de concursuri, promoţii, avnd n vedere şi sǎrbatorile religioase şi nationale.

            Se urmăreşte obţinerea n scurt timp a Certificatului OHSAS 18001 referitor la siguranţa la locul de muncă.

            ntreprinderea URSUS BREWERIES respectă valorile şi culturile comunităţilor n care şi desfăşoară activitatea. Astfel, URSUS BREWERIES produce şi comercializează mai multe branduri de bere pentru a satisface nevoile sociale ale diverselor categorii de consumatori după cum urmează:

-          Ursus, Ciucaş şi Timişoreana se adresează persoanelor cu un trai modest

-          Redd’s se adresează n special consumatorilor tineri

-          Stejar adresat bărbaţilor cu precădere

-          Peroni şi Pillsner Urquel destinat consumatorilor de elită.

 

            URSUS Breweries este o companie prezentă şi activă n viaţa socială a comunităţii n care şi desfăşoară activitatea prin programe educaţionale, de formare profesională destinate tinerilor şi de promovare a responsabilitaţii civice.

             n cadrul programului educational "Cei Buni Reusesc!" URSUS a pregătit 25 de profesori si 250 de studenti din Cluj, Timisoara si Galati si a oferit burse celor mai buni studenti.

1

5. Factorii juridici

Actele normative ce reglementeaza activitatea ntreprinderii:

 

         LEGEA Nr. 31/1990 privind societatile comerciale – actualizata in iulie 2007

 

         LEGEA Nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare

 

          ORDONANTA GUVERNULUI Nr. 158 din 27 noiembrie 2001 privind regimul accizelor, publicata n Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.767 din 30 noiembrie 2001

 

         LEGEA Nr. 296/2004  privind Codul consumului

 

         LEGEA Nr. 363/2007  privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

 

         LEGEA Nr. 150/2004 privind siguranta alimentelor si hranei pt animale

 

         ORDONANTA Nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala

 

         ORDONANTA GUVERNULUI Nr. 99/2000  privind comercializarea produselor si serviciilor de piată

 

         LEGEA CONCURENTEI Nr. 21/1996

 

         ORDONANTA GUVERNULUI Nr. 21/1992  privind protectia consumatorilor

 

         ORDONANTA DE URGENTA nr. 78/2000 privind regimul deseurilor

 

         HOTARAREA nr. 106/2002  privind etichetarea alimentelor

 

         LEGEA Nr.12 din 6 august 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite

 

6. Factorii demografici

            Mărimea populaţiei: Romnia are o populaţie de 21.584.365 locuitori.       Numărul de salariaţi din Romnia a scăzut de la 8,1 milioane n 1990, la 4,5 milioane in prezent, din totalul populaţiei active, de 10,5 milioane persoane.

             La nivel naţional, ntreprinderea deţine peste 1.300 de angajaţi.

             ntreprinderea ocupă poziţia 21 n clasamentul celor mai buni angajatori realizat de Capital.       

7. Factorii mediului natural

            Importanţa acestora n activitatea ntreprinderii S.C. URSUS Breweries S.A. Sucursala Timişoara este dată de reducerea resurselor de materii prime neregenerabile şi a gradului de poluare. Se urmăreşte obţinerea n scurt timp a Certificatului ISO 14001 (mediu) – procesul de obţinere a acreditărilor ISO este naintat, putnd fii finalizat cu succes la finalul anului. Un avantaj al ntreprinderii ar putea fii localizarea acesteia ntr-o arie cu potenţial economic ridicat, iar un dezavantaj lipsa unei staţii de tratare a apelor reziduale rezultate din procesul tehnologic.

8. Factorii de management

Organigrama unităţii:


 

 

II. Relaţiile externe ale ntreprinderii

            Activitatea oricărei ntreprinderi este influenţată de o serie de organizaţii din mediul extern. Cele mai importante organizaţii externe cu care ntreprinderea S.C. URSUS Breweries S.A. Sucursala Timişoara are relaţii sunt:

1.  Clienţii/Beneficiarii

Piata berii este una dintre cele mai competitive pieţe din Romania, numai compania noastra oferind marci de renume cum ar fi: URSUS, Timisoreana, Ciucas, Stejar, Peroni Nastro Azzuro, Pilsner Urquell, care se adreseaza aproape tuturor categoriilor de consumatori. Consumatorii reactioneaza in general la modul in care sunt promovate marcile, dar si la calitatea produselor, piata inregistrand in fiecare an o crestere de cateva procente.

Referat oferit de www.ReferateOk.ro
Home : Despre Noi : Contact : Parteneri  
Horoscop
Copyright(c) 2008 - 2012 Referate Ok
referate, referat, referate romana, referate istorie, referate franceza, referat romana, referate engleza, fizica