1                   Galati     
Judetul Galati este situat in estul Romaniei pe cursul inferior al Dunarii in Campia Siretului Inferior. Este marginit de judetele Vaslui (nord), Vrancea (vest), Tulcea, Braila (sud) si are o suprafata de 4466kmp (1,88% din teritoriul tarii).Are o populatie de aproximativ 650.000 locuitori din care peste 50% traiesc la oras. Principalele orase: Galati (resedinta de judet cu 328.000 locuitori), Beresti, Targu Bujor, Tecuci - ultimul fiind municipiu.
OBIECTIVE TURISTICE
Casa memoriala “Costache Negri”- situată în comuna Costache Negri ( Mânjina ), judeţul Galaţi, la o distanţă de aproximativ 40 km de municipiul Galaţi, este amenajată în conacul care a aparţinut familiei marelui patriot. Casa (conacul) a fost locul unde fruntaşii generaţiei paşoptiste se întâlneau, deseori, înainte de anul 1848 şi pentru a discuta principiile ce s-au susţinut, apoi, în documentele programatice ale revoluţiei din anul menţionat. Această clădire a fost declarată monument istoric în anul 1943, când s-a hotarât şi transformarea ei în muzeu. Acest lucru s-a realizat în anul 1968, iar în actuala formulă organizatorică s-a inaugurat la 21 mai 1986.
Castrul roman de la Tirighina-Bărboşi-Săpăturile efectuate în anii 1959—1962 pe înălţimea Tirighina de la Barboşi, de lângă Galaţi, aproape de vărsarea Siretului în Dunăre, au scos la lumină un castellum roman, construit, probabil, pe locul unde se găsea la început o cetăţuie dacică, întărită cu un val de pământ. Complexul arheologic de la Tirighina-Barboşi se întinde pe aproximativ 10 hectare şi cuprinde vestigii ale unui castru roman, un castellum de pământ, două necropole romane, dintre care una tumulară, trei depozite de amfore, aşezarea civilă din şesul Siretului şi vestigiile locuirii romane din zona de vest a cartierului gălăţean Dunărea.                                                                             Peste Complexul arheologic de la Tirighina-Barboşi se suprapune şi o rezervaţie paleontologică, denumită Punctul Fosilifer Barboşi-Tirighina, cu o suprafaţă de 1 ha.
    Poarta unui Vechi Han-Pe strada Egalităţii se află ruinele unei porţi monumentale, construită din cărămidă, amplasată în zidul masiv al curţii unui vechi han, probabil, de la începutul secolului al XIX-lea.
    Complexul Muzeal Stiintele Naturii-Face parte din topul muzeelor romanesti.Avand o istorie scurta de aprox.50 de ani, muzeul incepe cu anul 1990, o etapa noua de dezvoltare si modernizare prin promovarea unui proiect.Muzeul are ca obiective: cercetarea si conservarea biodiversitatii ecosistemelor naturale, imbogatirea patrimoniului stiintific, promovarea de proiecte.
Biserica Greaca-La data de 6 august 1866 se pune piatra de temelie a bisericii cu hramul "Schimbarea la Fata" a carei sfiintire se face la 17 septembrie 1872 de catre episcopul Melchisedec alaturi de Arhimandritul Eughenie Xiropotamo. Ferestrele bisericii contin 8 vitralii cu apostoli si sfinti: Petru, Andrei, Marcu, Toma, Bartolomeu si Luca pe latura nordica si Pavel, Simion, Ioan, Iacob, Filip pe latura sudica.
Teatrul Muzical 'Nae Leonard'-Infiintata la 15 mai 1956, institutia poarta numele marelui tenor roman  Nae Leonard, originar din Galati, care, la inceputul secolului XX a dus faima artei vocale romanesti peste hotare.


1 Casa Robescu-este construita în a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dupa proiectul arhitectului Ion Mincu. Cladirea are subsol supraînaltat, doua nivele cu doua foisoare-balcon la etaj si un alt balcon la parter, spre strada. Decoratiile exterioare sunt din ocnite cu butoni, brâu în stil brâncovenesc al frânghiei rasucite, placi de ceramica lustruita. Ceramica lustruita este folosita si la decorarea florala a registrului superior. Azi serveste ca "Palatul Copiilor" Galati.
Faleza-este una dintre zonele reprezentative ale orasului Galati. Loc de promenada atat pentu locuitorii orasului cat si pentru turisti, aici au loc frecvente concerte muzicale si intreceri sportive. Reperzinta aproape singura zona unde s-au valorificat resursele pentru agreement. Ofera un mare potential de relaxare si agreement prin bazine de inot, spatii verzi, facilitate pentru practicarea sporturilor.
Gradina Publica-situata in apropierea Complexului Studentesc si in apropierea triajului de vagoane Galati reprezita o zona deosebit de frumoasa de odihna si recreere. Este un punct de vedere excelent asupra Lacului Brates.
Copia “Statuii Lupoaicei” (“Lupa Capitolina”), simbolul latinităţii poporului român.
Alte obiective turistice:
    Teatrul Gulliver
    Teatrul Dramatic "Fani Tardini"
    Palatul Administrativ
    Palatul Universitatii
    Biserica fortificata ,"Precista"
    Biserica Romano-Catolică
    Biserica Sf. Spiridon
    Casa Memoriala Alexandru Ioan Cuza
    Muzeul de arta vizuala
    Parcul Mihai Eminescu
    Casa Lambrinidi
    Casa Macri

Cele mai ok referate!
www.referateok.ro